De nieuwe week is alweer aangebroken, tijd voor een weekoverzicht!

Hebben jullie afgelopen week ook zo genoten van het heerlijke zonnetje wat scheen? Ik kan er echt enorm van genieten!
Ook deze week plaatste ik weer diverse blogs op mijn website, foto’s op instagram en berichten op mijn Facebookpagina’s. De links van de dingen die ik plaatste, kan je gemakkelijk terug vinden in deze blog, door te klikken op de link in de tekst. Maar er waren meer dingen die we hebben gedaan. Lees je mee hoe onze week was? Lees dan mijn blog.

Zondag
We hadden een rustig dagje met ze drieën thuis. Na een drukke (zware en emotionele) week had ik niet zoveel behoefte om gezellig op pad te gaan en rommelde thuis wat aan.

Ik plaatste een oproepje voor nieuwe gastouders. Een of meerdere gastouders zijn er nodig voor de opvangkinderen die ik nu heb. Ik hoop enorm dat alle lieve kinderen een fijn liefdevol en krijgen.
Even voor de duidelijkheid, ik merkte afgelopen week dat er namelijk wat onduidelijkheid over was. Ik hoef geen nieuwe gastouders of andere opvang voor ouders te regelen, omdat ik stop. Ik heb (net als ouders) een maand opzegtermijn. En na die maand stopt de opvang, of ouders nou wel of geen andere opvang hebben. Maar zo kort door de bocht ben ik niet, en diegene die me kennen weten dat ;). Dus ik help ouders (en het gastouderbureau) graag te zoeken naar nieuwe opvang, dus vandaar mijn oproepjes voor een nieuwe gastouder. Eigenlijk hoeft dit helemaal niet en kan ik dit gewoon overlaten aan het gastouderbureau, maar zo zit ik nou eenmaal niet in elkaar.

Bart en Jarne bakte heerlijke koekjes. De pot met mix had ik gekregen als kerstcadeau en die riepen inmiddels dat ze gemaakt wouden worden :). De koekjes waren heerlijk! En de pot ideaal, want na het bakken konden ze daarin bewaard worden.

We hebben 3 huisdieren, 2 poezen en een hond. Jarne kan de poezen enorm achterna rennen. Maar knuffelt ook regelmatig even met ze.

Maandag
We kwamen zondag tijdens de wandeling er achter dat de tractor alweer te klein wordt. Afgelopen zomer was Jarne nog te klein voor de loopfiets, maar maandag liep hij er trots mee weg. Deze loopfiets is eigenlijk een opknappertje. Dus ik was aan het nadenken over opknappen of een nieuwe (tweedehandse) aanschaffen.

Als alle kinderen op bed liggen, heb ik vaak een snoepmomentje. De laatste weken was dit steeds chocolade (zo slecht!), maar maandag werd de chocolade vervangen door frambozen. Veel gezondere oplossing 😉

Na elke maand maak ik altijd een verslagje over wat ik heb gedaan met de kinderen tijdens mijn werk als gastouder. Deze keer maakte ik er een wat uitgebreidere verslag van en werd het een blog.

Dinsdag
Jarne wil steeds meer met dingen mee helpen in huis, zo ook eten geven aan Sander. Handje voor handje doet hij dan brokjes in de etensbak van Sander.

Mijn vrije werkdag en Bart was ook vrij. Bart hield Jarne van de Peuterspeelzaal en ik kon weer eens een keertje rustig winkelen zonder kind. Dat was best even genieten! Eerst had ik een sollicitatiegesprek (daarover later meer) en daarna ben ik in Leek (een dorpje bij ons in de buurt met meerdere winkels) opzoek naar een nieuwe jas, helaas zonder resultaat. Daarna de wekelijkse boodschappen eens gedaan bij de Lidl. Nee, de boodschappen in en uit de kar halen is niets meer voor mij. Of was het misschien omdat ik meer moest zoeken naar de dingen die ik wou en er kwamen meer dingen in de kar die eigenlijk zouden. De volgende keer gewoon weer bestellen bij de Jumbo of boodschappen doen bij de AH met zelfscanner. Wel zo gemakkelijk en snel.

Vrijdag en maandag maakte de opvangkinderen een liefdevolle tekening voor hun ouders en Jarne maakte deze voor zijn opa’s en oma’s. Dinsdag verstuurde ik ze met de post d.m.v. de actie #nietplakkenmaarsmakken van PostNL.

Ik was voor mijn broertje in de Primark. Tot mijn grote verbazing hangen de korte broeken alweer in de rekken. De Primark heeft duidelijk zin in de zomer.

Ik ga in Juni naar Bloggers by Nature en vroeg op Facebook welke bloggers er nog meer heen gaan. Ik heb nu al zin in het evenement én de autoreis want heb al medebloggers gevonden waarmee ik ga samen rijden en nu ook al wat contact mee heb.

Bloggen doe ik met veel plezier. Ik heb al een paar keer gastblogger mogen zijn bij een ander en wil dit ook bij mijn website gaan aanbieden.

Woensdag
Van de Grimms Regenboog en de poppetjes maakte ik een hartje vanwege valentijnsdag. Zelf doen we niet aan valentijn, ik krijg liever iets spontaans dan dat het moet. Al stuurde ik wel op dinsdag valentijnspost van de opvangkinderen naar hun ouders en Jarne zijn valentijnpost naar de opa’s en oma’s. Erg leuk om de verrassende en dankbare appjes te krijgen, na het ontvangst van de post.

We maakte een heerlijke wandeling in de zon én het Oldekerkerbos. De zon was voor mij al een valentijnscadeau ;).
Absoluut een voordeel van het werken als gastouder thuis is dat ik zelf mijn activiteiten met de kinderen mag en kan bepalen. Verder heb ik een kleinere groep dan op een kinderdagverblijf, waardoor we ook gemakkelijker even er op uit kunnen gaan. Dit ga ik ook zeker wel missen, als ik straks niet meer werk als gastouder.

Poppen zijn duidelijk niet alleen voor meisjes. Jarne is regelmatig met de pop aan het spelen en verzorgen. De pop moest ook mee met de wandeling. Zo leuk om te zien hoe liefdevol en zorgzaam Jarne is.

Ik deelde de liefdevolle actie van Praktijk voor de Groene Therapie. Helaas kan ik zelf niet naar de themawandeling gaan, maar het lijkt me erg leuk om er een keer aan mee te doen.

Elke woensdag deel ik een website waarop je uitjes kan vinden die je kan doen. Op de website Groeten uit Groningen, ga je online op reis door Groningen. Een leuke site met leuke (onbekende) dingen in Groningen.

Donderdag
We werden verrast door sneeuw. Een witte wondere wereld. Vol verbazing en enthousiasme werd er naar buiten gekeken en natuurlijk hebben we ook in de sneeuw gespeeld.

Jarne sliep weer eens op mijn rug. Voorheen was normaal, maar tegenwoordig slaapt Jarne niet meer zo vaak of hij valt bij mij op de bank in slaap. Alleen in slaap vallen lukt Jarne namelijk niet. In de avond hadden we een verjaardag, waardoor slapen echt wel nodig was. En we hadden niet veel tijd zonder kinderen tussen de middag, dus dan maar even op de rug. Het duurde niet lang voordat hij in slaap viel. Daarna in zijn bedje gelegd en heeft hij heerlijk 2 uur geslapen, dat was wel erg fijn met een middag vol met kinderen én een verjaardag in de avond.

Bij de post zat een leuk kaartje van Marieke blogt. Ik gaf mijn adres op na het lezen van haar blog.

Elke doordeweekse ochtend gaat mijn wekker om 4 uur. Meer over mijn ochtendritueel vertelde ik in mijn blog.

Vrijdag
In de ochtend op de fiets naar het Ouder en Kind Café in Grootegast geweest met een opvangjongetje. Bij het Ouder en Kind Café waren genoeg andere kinderen om mee te spelen en konden we lekker bewegen. De andere opvangkinderen waren afwezig vanwege ziekte en Jarne zat op de peuterspeelzaal, waardoor ik een rustige werkdag had.

Het kabouterbos is helaas niet toegankelijk met de kinderwagen (als je als enige volwassene bent), waardoor we hier eigenlijk alleen heen gaan als ik vrij ben, of als we met de bakfiets gaan. Woensdag liepen we er wel langs, maar er in lukte dus niet door de kinderwagen. Vrijdagmiddag zijn we er heen geweest met de fiets. Niet alleen het kabouterbos hebben we bewandeld, maar ook het ruiterpad, het andere bos gedeelte, en over de grote heuvel langs de bomen weer terug. Wat was het genieten van de zon, het heerlijke weer en de mannen die zo aan het wandelen en ontdekken waren.

Via bol.com had ik toch maar wel een nieuwe loopfiets gekocht. Opknappen, had ik het geduld niet voor en het aanbod op marktplaats viel me wat tegen. Dus een nieuwe besteld. Veel keus was er zowel in prijs als loopfiets wat het kiezen niet gemakkelijk maakte, maar ik koos voor een mooie betaalbare. Als bouwpakket kregen we hem en Jarne is er helemaal blij mee!

Elke vrijdagavond plaats ik een gratis uitje. Deze vrijdag schreef ik over Het Blauwe Bos in Haulerwijk. 

Zaterdag
Weekend, rustig op starten en eerst wat aanrommelen in huis. Bart moest werken en was daardoor al op tijd weg.

Ik heb genoten en met verbazing gekeken naar Jarne die aan het spelen was met duplo. Prachtig om te zien hoe leuk hij aan het spelen was en wat voor (fantasie)spel hij al heeft. Wat een verschil met doordeweeks als de opvangkinderen er zijn, weer opnieuw een bevestiging dat mijn keus om te stoppen de juiste voor Jarne is.

Samen met Jarne op de fiets naar Nieuw Roden geweest. Even ontdekken hoe lang het fietsen is en daarna naar de Vrijbuiter geweest. We waren er laatst ook al en Jarne heeft het er steeds over dat hij weer naar de speeltuin met glijbaan en ballen wil. Terwijl ik van een “ontbijtje” smikkelde, speelde Jarne in het speeltoestel en kwam af en toe ook wat smikkelen. Daarna nog even door de Vrijbuiter heen gewandeld voor warmere (veel te dure) handschoenen.

Thuis nog even gewandeld met onze hond Sander en Jarne wou natuurlijk graag mee op zijn loopfiets.

Bij Unieke postkaarten kon ik een gratis illustratie aanvragen voor het Ouder en Kind Café in Grootegast. Deze kreeg ik via de mail en plaatste ik natuurlijk gelijk op Facebook als profielfoto bij het Ouder en Kind Café.

Meningen gevraagd !
Heb je hem helemaal of globaal gelezen?
Elke week plaats ik een weekoverzicht, maar wordt deze gelezen? En wat willen mijn lezers dan graag lezen? Of is er geen belangstelling waardoor ik het beter niet kan gaan doen. Daarom ben ik benieuwd naar jullie mening!
Persoonlijk vind ik hem soms wat te lang, maar misschien jij wel niet. Wat lees je graag in mijn weekoverzicht? Mis je nog iets of zie je graag er dingen uit verdwijnen? Tips en reacties zijn welkom en mogen ook gerust via een berichtje.

Wil je reageren n.a.v. deze blog? Doe dit dan hieronder of stuur me een persoonlijk berichtje.