Een kijkje in onze week.

7 foto’s van elke dag 1 foto. In deze blog geef ik je een klein kijkje in onze week. Van elke dag een foto, was soms best lastig te kiezen welke foto, aangezien ik meerder foto’s maak per dag. En aangezien ik Jarne, niet te vaak met het gezicht vol in beeld op internet wil hebben was het soms nog lastiger om te kiezen.

Eigenlijk is een week voor mij van maandag tot maandag, maar aangezien het vandaag zondag is doe ik het overzicht van zondag tot zondag.

Zondag: Een kijkje bij de brandweer.
Aan het eind van de middag hoorde we ineens allemaal brandweersirenes. Jarne is gek op de brandweer en was vol enthousiasme aan het schreeuwen dat hij de brandweer hoorde. Even op internet gekeken wat voor brandmelding er was, wat bleek een schoorsteenbrand in ons dorp. Aangezien dat vaak qua brand aan de buitenkant wel mee valt, zijn we even op de fiets er heen gegaan. Jarne keek zijn ogen uit, 2 brandweerwagens zelfs een met een kraan (zoals Jarne de hoogwerker noemde) en twee politieauto’s. Jarne vond het prachtig! Gelukkig viel de brand erg mee en was er geen brand meer in de schoorsteen toen de brandweer er was.
Was de brand erger geweest, dan waren we natuurlijk niet blijven kijken!

Maandag: Verven
Verven is echt wel een van Jarne zijn favoriete bezigheden. Niet alleen van Jarne, maar eigenlijk wel van alle opvangkinderen. Verven doen we hier dan ook zeer regelmatig met diverse materialen.
Maandag gebruikte we geen kwast, maar een dopje van de wasmiddel, een wc rolletje, een autootje en met de vingers kon er geverfd worden.

Dinsdag: Peuterspeelzaal deel 2.
In november is Jarne ook al 4x naar de peuterspeelzaal geweest. Door de groepsdrukte (door spanning feestdagen), kon Jarne volgens de juffen zijn plekje in de groep niet vinden en moest erg wennen. De juffen besloten daarom dat het beter was dat Jarne in Januari weer kwam.
Dinsdag mocht hij dus weer heen! De hele week had hij het er al over en met veel plezier ging hij dinsdag erheen. Toen ik hem weer ophaalde vertelde juf dat het goed was gegaan en ze echt verschil merkte met November. Hopelijk blijft het nu goed gaan.

Woensdag: Lekker slapen bij mama.
Eigenlijk doet Jarne geen middagdutjes meer. Woensdagochtend was hij al erg vroeg wakker. Die ochtend had ik alleen twee opvangkinderen die naar school moesten. Nadat we de kinderen naar school hadden gebracht, hebben we samen de was opgeruimd en zijn we daarna boekjes gaan lezen op de bank. Ik merkte aan Jarne dat hij toch nog wel wat moe was, niet heel gek als je zo vroeg wakker bent. Het duurde maar even en toen wou hij graag wat drinken bij mij. Daarna pakte hij zijn speentje en kroop hij tegen me aan en viel hij in slaap. Later kon ik hem zo overleggen in bed en heeft hij uiteindelijk een uurtje geslapen.

Donderdag: De glijbaan werd een huisje.
We hebben in de woonkamer een houten glijbaan staan, met veel plezier wordt er dagelijks op geklommen en vanaf gegleden. Maar donderdag werd het ook gebruikt als huisje. Kussen eronder, knuffels mee en een dekentje over en daar lagen de mannen met ze twee onder de glijbaan. Groot plezier!

Vrijdag: Met de bakfiets naar de diertjes.
Deze week zijn we twee keer met de bakfiets naar de diertjes geweest. Het was weer heerlijk weer (geen regen) dus konden we er wat makkelijker op uit. Met regen kunnen we ook gerust naar buiten, maar zonder regen is het toch wat fijner.
Maandag zijn we in Sebaldeburen geweest en vrijdag in Lutjegast. Jarne vindt de diertjes geweldig, maar ook het rondje met de bakfiets. Alles onderweg benoemen en hij ziet echt van alles!

Zaterdag: Ziek
Vrijdagavond merkte ik het al aan mijn borst, als ik niet fit ben/wordt voel ik het vaak aan mijn rechterborst pijn. Dit is voor mij vaak een teken dat ik ziek wordt. Ik zei vrijdagavond al tegen Bart ‘Ik ben morgen ziek’. En dat was niets teveel gezegd, ’s nachts begonnen met overgeven en veel op bed gelegen. ‘S middags leek het wel weer redelijk te gaan, dus toch maar de wekelijkse boodschappen gedaan, ik was blij dat ik weer thuis was en ben toen gelijk maar weer in bed gedoken. Toen ik ’s avonds na het eten op de bank lag kwam onze hond Sander gezellig bij me liggen. Gelukkig ben ik inmiddels weer zo goed als beter, al doen we vandaag nog wel even lekker rustig aan.

Wat vonden jullie van dit fotoweekoverzicht?
Leuk om te zien en lezen en zou je dit wel vaker willen of vind je de blogs leuker?

 

Eén gedachte over “Een kijkje in onze week.”

Wil je reageren n.a.v. deze blog? Doe dit dan hieronder of stuur me een persoonlijk berichtje.