Hamsterweken

Hamsterweken

10 januari 2018 2 Door

Het zijn weer Hamsterweken bij de Albert Heijn!
Afgelopen week bespaarde we hiermee iets meer dan €30 op de boodschappen!
Tijdens de Hamsterweken zijn er vele producten waarbij de 2e gratis is! Dit kan je behoorlijk schelen in de kosten voor de boodschappen.
Door op aanbiedingen te letten, kan je al veel geld besparen.

Koop wat je ook echt daadwerkelijk nodig bent.
Veel mooie aanbiedingen, waardoor je wellicht meer dingen zult kopen dan eigenlijk nodig is. Door bewust na te denken heb ik het echt nodig en ga ik het ook echt gebruiken of op eten, kan het je een hoop onnodige boodschappen besparen.
Een boodschappenlijstje die je thuis al maakt kan ook al erg helpen, dan natuurlijk wel alleen de boodschappen meenemen wat er op het lijstje staat.
Ga nooit met een lege maag naar de winkel, gegarandeerd dat er dan veel meer eten in je winkelkarretje beland dan nodig was.
Je kan je voorraadkast en vriezer wel volstoppen met van alles, maar als je het niet gaat gebruiken is het alsnog weggegooid geld.

Boodschappen doen bij 1 winkel.
Ik heb een hekel aan boodschappen doen, om het mezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken doen we daarom bewust bij 1 winkel de wekelijkse boodschappen. Op dit moment is dat vaak de AH, de AH heeft namelijk een zelfscanner waardoor ik gemakkelijk de boodschappen doe. Nog gemakkelijker is de Pick-up service van de Jumbo, maar dat vergeet ik vaak te laat in te vullen. Tegenwoordig bezorgd de Poeisz hier ook, dus dat gaan we binnenkort ook maar even uitproberen. Al vind ik wel dat de AH altijd de mooiste aanbiedingen heeft.
Doordeweeks gaan we voor de boodschappen voor mijn werk als gastouder of voor de vergeten boodschappen naar de Coop bij ons in het dorp.
Door boodschappen te doen bij 1 winkel, heb ik meer overzicht van wat ik al heb en minder kans op impulsaankopen.

Maak je weekmenu met behulp van de aanbiedingen.
Ik maak vaak een globaal weekmenu wat we de komende week gaan eten. Hierbij pak ik de folder van de winkel waar ik boodschappen wil gaan doen.
Ik bekijk wat er in de aanbieding is qua eten en zo zijn er altijd wel meerdere maaltijden die in de aanbieding zijn.

1 +1 gratis
Diverse producten zijn in de aanbieding voor 1 +1 gratis. Als  je er toch al eentje nodig hebt, kan je er net zo goed 2 van meenemen want duurder ben je niet uit.

Wij bespaarden vorige week €31,83 op onze boodschappen!
Door goed te kijken wat er in de aanbieding is, bespaarde wij vorige week €31,83 op onze boodschappen! Best veel vond ik zelf!
Zo kocht we o.a. vlees, dit deden we in de vriezer zodat het lang houdbaar blijft. Vaatwasblokjes waren toch al op, maar nou namen we i.p.v. 1 zak, twee zakken mee voor dezelfde prijs. Robijn is het wasmiddel wat we gebruiken en eigenlijk alleen in de aanbieding kopen, ook hiervan namen we 2 flessen mee. Toetje namen we mee van melkunie, ook 2 voor de prijs van 1.

Monsters
Jarne noemt de hamsters monsters, het zijn ook wel monsterachtige aanbiedingen natuurlijk ;). Zo leuk die uitspraken van kinderen.

Wanneer zijn de hamsterweken?
De hamsterweken zijn meerder weken per jaar. Op de website van Festipedia las ik wanneer de hamsterweken zijn. Festipedia verwacht dat AH in Januari, Maart, Juli, Augustus/September, Oktober en December met hamsterweken komt. Bijna om de maand dus!

Letten jullie ook op aanbiedingen tijdens het doen van de boodschappen?