Hoe was onze week en wat plaatste ik afgelopen week op social media.

Hoe was onze week en wat plaatste ik afgelopen week op social media.

28 januari 2018 1 Door Jeanet

Alweer een week voorbij. Net als de afgelopen zondagen, ook deze zondag een kijkje in onze week.

Zondag.
Zondag is echt wel een aanrommeldagje voor ons.
In de ochtend zijn we even bij mijn ouders koffie wezen drinken, Jarne vindt het geweldig om even samen met zijn ooms, tante, opa en oma te spelen en te kletsen. We zijn daar blijven eten en daarna naar huis gegaan.
Verder zijn we lekker met z’n drieën thuis gebleven. Samen spelen, Bart gamen,  ik blogs schrijven, Jarne zelf aan het spelen, was opruimen, lekkere hapjes op tafel, samen knuffelen en net even wat extra tijd en aandacht voor elkaar dan op de andere dagen. Als afsluiter van de dag én het weekend,  lekker languit op de bank voor ons tv avondje met de tv programma’s; Boomhut xxlVT wonen, Luizenmoeder en Smeris.

Jarne speelde bijna de hele middag met Duplo. We hebben een grote bak vol en Jarne kan er een hele tijd mee spelen. Erg leuk om te zien wat hij er allemaal mee maakt en hoe hij er mee speelt.

Ik plaatste een gecombineerd overzicht van de week, en merkte dat ik een blog toch wel handiger vindt dan 2 verschillende blogs. Deze week daarom ook weer een gecombineerd overzicht met de foto’s, de blogs en daarbij komt een verhaaltje over elke dag.

Kaboutermama nomineerde me voor de Liebsteraward! Superleuk en lief om deze nominatie te ontvangen.

Maandag.
Jarne was erg leuk aan het spelen met de kleine Grimms regenboog. Met de regenboog maakte hij een huisje voor de kleine poppetjes.

In het kader van de voorleesdagen bedacht ik een voorleestag en vulde deze zelf ook in.  In de reacties op facebook kan je de ingevulde tags van andere bloggers lezen.

Dinsdag.
Was Bart ook gezellig een dagje vrij. Samen brachten en haalde we Jarne naar en van de peuterspeelzaal. Terwijl Jarne op de peuterspeelzaal zat, maakte Bart en ik de voortuin wat netter. Ik heb alle uitgebloeide struiken en planten afgeknipt en Bart spitte de tuin om, zo lijkt het toch weer een stuk netter.

De postbode bezorgde ‘s middags het pakket van Hout en Plezier met de grote Grimms regenboog er in. Ik heb bij Hout en Plezier de regenboog met korting kunnen kopen en schrijf in ruil voor de korting een blog over de regenboog en hun website, binnenkort kun je hier dus meer over lezen.
Jarne ging er gelijk mee spelen.

Ik bedankte Kaboutermama voor de nominatie van de Liebster Award en nomineerde andere bloggers voor deze mooie award.

Enorm van Cool van Coolblue! Gewoon op nummer 1, in hun blog over de leukste berichten over coolblue bezorgt.

Woensdag.
Hout en plezier deelde mijn bericht over de Wobbel op hun facebookpagina.

Het was nationale pindakaasdag, ik liet jullie op facebook zien welke pindakaas mijn favoriet is en vroeg welke pindakaas jullie thuis eten.

Jarne is gek op kleuren en kleurt het liefst meerdere keren per dag. We hebben op dit moment dus veel papiertjes liggen met mooie tekeningen van Jarne.

Ik plaatste een blog over Moeders in Groningen, een website, facebookpagina en 2 facebookgroepen voor en door moeders in Groningen.

Ik ben ‘s avonds naar de thema avond: ‘Het jonge kind: communiceren via alle zintuigen’ geweest. Gratis georganiseerd door Sprekend ZuidhornFysiotherapie HooiwegAVS-sportvoedingVerloskundigenpraktijk WestKraamzorg De GeboorteStudio Stap. Leuk georganiseerd, een leuk thema met interessante workshops.
Helaas moest ik halverwege weg, Bart appte dat Jarne ziek was. Ik mocht best blijven, maar voor mezelf voelde het niet goed om Bart alleen met een overgevende Jarne thuis te hebben zitten. Eenmaal thuis was Jarne nog aan het spugen en zat er een ziek kindje op de bank. Duidelijk ziek, ik besloot alle vraagouders te benaderen voor de opvang van de volgende dag. Werken met een ziek kind, werkt helaas als gastouder niet.

Donderdag. 
Een dagje met ze twee, Jarne nog wat hangerig en het liefst de hele dag bij me op schoot en bij mij drinken. Maar gelukkig ook lekker aan het spelen en praatjes. Extra knuffels, veel liefde en lekkere vitamines zorgde ervoor dat Jarne snel beter was.

Bij de post kreeg ik een kaartje van Coolblue, als dank voor de blog die ik over hun schreef.

In mijn blog kon je lezen over de zoekboeken die bij ons op dit moment groot favoriet zijn.

De grote Grimms regenboog zette ik klaar voor de kinderen die vrijdag zouden komen, een foto hiervan plaatste ik op Instagram. Diverse mogelijkheden kan je met de regenboog doen, zoals de bus er onder door laten rijden of er een toren van maken.

Vrijdag.
Jarne maakte een lange trein van duplo, samen met de stagiaire zocht hij alle wagentjes op en maakte deze achter elkaar vast.

Op Facebook liet ik weten dat je op mijn website  je email adres achter kan laten. Zodat je een mail krijgt als ik een nieuwe blog heb geplaatst.

Als toetje maakte ik heerlijke warme vla. Mijn oma maakte dit vroeger ook altijd, als we ging oppassen bij mijn tante en wij daar ook kwamen. Op instagram en mijn persoonlijke facebookpagina vroeg ik wie nog meer herinneringen had aan bepaald eten.

Zoals elke vrijdag plaatste ik een gratis uitje. Dit keer was dat de nieuwe uitkijktoren bij de Onlanden.

Zaterdag.
Samen met Jarne zou ik naar de voorstelling van de tijger in de bibliotheek, echter we waren een week te vroeg. Ik had niet goed naar de datum gekeken. Arme Jarne helemaal teleurgesteld. Volgende week nieuwe herkansing ;).
We zijn daarna naar de Vrijbuiter geweest. Jarne heeft daar gespeeld in het speeltoestel en samen hebben we er poffertjes gegeten.

Nadat we Bart weer hadden opgehaald van zijn werk, zijn we door gereden naar de diertjes en hebben we daar de diertjes broodjes gegeven.

Ik maakte een nieuwe facebookgroep aan voor uitjes in heel Nederland. Ik heb hier meerdere malen na gezocht, maar kwam steeds wel pagina’s tegen voor gedeelten van Nederland maar niet voor heel Nederland. Dus maakte ik er zelf eentje aan.

En toen was de week alweer voorbij.
Een gecombineerd weekoverzicht. Een foto overzicht met foto’s van afgelopen week, dingen die we afgelopen week deden of die er gebeurd zijn, blogs en andere berichten die ik plaatste op de facebookpagina en foto’s die ik op Instagram plaatste.

Hoe was jullie week?