De Coole KIDS box, thema: ‘Bouwen, de stad’, is omgeruild.

De Coole KIDS box, thema: ‘Bouwen, de stad’, is omgeruild.

5 februari 2018 6 Door Jeanet

De twee maanden met de Coole KIDS Box  met het thema: ‘Bouwen, de stad’ voor de leeftijd 0 tot 6 jaar, zijn alweer voorbij.  In deze blog vertel ik jullie wat we hebben gedaan met de materialen die er in de Coole KIDS box zaten.

De Coole KIDS Box is een leuke houten kist met mooie spelmaterialen.  Met de Coole KIDS Box kunnen kinderen op een spelenderwijs uitgedaagd worden om dingen te ontdekken en zich te ontwikkelen.  De Coole KIDS Box is voor iedereen die graag kinderen op een spelenderwijs wil laten ontwikkelen en ontdekken, zoals gastouders, kinderdagverblijven, ouders, maar ook voor in de wachtruimte bij artsen.
Meer informatie over de Coole KIDS box kan je lezen in mijn blog of op de website van de Coole KIDS box.

!!!! VOOR DIEGENE DIE NIET WILLEN WETEN WAT ER IN DE BOX ZAT, DAN NIET VERDER LEZEN !!!! Er zijn namelijk gebruikers die het vervelend vinden om te weten wat er in de Coole KIDS box zit en het graag als verassing houden. In het begin maakte ik een fotocollage van alle producten van de Coole KIDS box, maar dit mag niet meer. Wel mag ik er een verslagje van maken. Daarom een kleine fotocollage in de afbeelding en hieronder het uitgebreidere verslag.

Hieronder een verslagje van de Coole Kids Box die we hadden :
Thema Bouwen, De stad, voor de leeftijd van 0 tot 6 jaar.

1. Dvd gebaren van Lotte en Max, school. Adviesleeftijd: 0-4 jaar.
Wij zijn al bekend met Lotte en Max, doordat ik de cursus babygebaren heb gevolgd en al diverse dvd’s hiervan in huis heb. Tijdens de opvanguren kijken we in principe geen tv, maar soms is het toch handig dat we even een dvd’tje kijken als ik de tafel moet dekken, nadat we buiten hebben gespeeld. Zo gebeurd het dat we toch soms aan tafel Lotte en Max kijken. Doordat we Lotte en Max kijken leren de kinderen weer nieuwe gebaren en liedjes, een bewuste leerzame activiteit en niet zomaar een tv programma van tv. Deze keer hebben we tijdens de opvanguren wel Lotte en Max gekeken, maar wouden de kinderen een andere dvd van Lotte en Max zien.
Jarne wordt helemaal blij van de dvd’s van Lotte en Max. Ik merk aan hem dat hij door de herhaling nu meer gebaren kent, gebaren die ik soms niet gebruik maar die hij leert van de dvd’s.
Ik blijf dit een mooie toevoeging vinden aan de Coole Kids Box!

2. Het zoekboek, het voertuigenzoekboek. Adviesleeftijd:  2 – 8 jaar.
Een leuk zoekboek met diverse voertuigen. Groot favoriet hier met bijna alleen maar jongens in de opvang. Op de ene pagina konden we een verhaaltje lezen en stonden er plaatjes die we konden zoeken op de pagina’s. We bekeken wat we zagen op de pagina’s, benoemde dit en zochten diverse dingen op. Wat veel diverse voertuigen hebben we gevonden in het boek.

3. Constructieset. Adviesleeftijd: vanaf 3 jaar.
Een set met houten planken, schroeven en blokken om diverse dingen mee te kunnen maken.
De jongere kinderen vonden de schroeven en planken bekijken en voelen erg interessant. De iets oudere kinderen probeerde de schroeven in de planken te steken, wat soms ook lukte. En de oudere kinderen maakte diverse dingen met de schroeven en planken.

4. Fantasy bouwdoos. Adviesleeftijd: 3 tot 6 jaar.
Een doos met diverse blokken, vierkanten, regenboogjes, driehoeken. We hebben de kleuren en vormen benoemd. De kinderen hebben er diverse dingen mee gebouwd. En we hebben gekeken welke vormen bij elkaar horen en in elkaar konden.

5. Busytown. Adviesleeftijd 3 -6 jaar.
Wat een leuk spel! Diverse keren gedaan met de BSO kinderen. Een groot bordspel wat op de vloer moet. En een spel waarbij je niet kan winnen of verliezen van elkaar. Je speelt namelijk samen met elkaar het spel tegen de varkens. Het gaat erom of jullie samen op tijd bij het picknickkleed zijn, of dat de varkens alles al hebben opgesnoept. Tussendoor moet je ook dingen opzoeken op het spelbord.
Tellen, zoeken, kijken en focussen komt tijdens dit spel aan de orde.

6. SmartCar. Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar.
Een auto met verschillende blokken die er op verschillende manieren in kan. We hadden deze al eens eerder gehad, maar ook deze keer is er weer mee gespeeld. De jongere kinderen hebben er mee gespeeld en de wat oudere kinderen hebben de voorbeelden uit het meegeleverde boekje nagemaakt. Erg leuk voor zowel jong als oudere kinderen!

8. Vervoersmiddelen. Adviesleeftijd: vanaf 3 jaar.
Kleine diverse vervoersmiddelen in diverse kleuren. We hebben de kleuren benoemd, benoemd wat voor vervoersmiddelen we zagen, bij elkaar gesorteerd op kleur maar ook op vervoersmiddel, we hebben ze geteld.
Maar de kinderen hebben ze ook gebruikt tijdens het spelen, in het pannetje of in de kar van de vrachtwagen.
Ze zijn erg klein, waardoor de kleinere kinderen ze gemakkelijk in de mond kunnen stoppen.

8. Voertuigendomino. Adviesleeftijd: 3 – 6 jaar.
Diverse voertuigen stonden er op de dominoblokjes. We hebben de voertuigen benoemd en er domino mee gespeeld. De kinderen hebben er zelf ook mee gespeeld en maakte er dan een lange rij van.
Ook geschikt voor jongere kinderen dan 3 jaar, ik heb dit regelmatig gespeeld met de 2 jarigen.

9. Ontwerp je eigen bloementuin. Adviesleeftijd: 2 – 6 jaar.
Diverse onderdelen voor het maken van diverse bloemen. We hebben de kleuren benoemd en diverse bloemen gemaakt. Erg goed voor de fijne motoriek.

10. Woningproject. Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar.
6 grote kaarten met een deel van het huis erop, met diverse kleine plaatjes die er bij horen. We hebben gekeken en gezocht naar de kleine plaatjes op de grote kaarten. En gekeken wat we verder nog op de kaarten te zien was.
Een leuk spel, maar niet alle plaatjes op de kleine kaartjes waren hetzelfde als op de grote platen. Dit zorgde voor de kinderen soms voor verwarring, onduidelijkheid en het niet kunnen vinden.
Er staat vanaf 4 jaar, maar ik heb het gedaan met de 2 jarigen en dit ging ook prima.

11. Speelblokken. Adviesleeftijd vanaf 1,5 jaar.
Verschillende blokken waarmee je kan bouwen. Maar elk blok heeft een andere kleur, staat wat anders op, sommige maakten geluid of kon je doorheen kijken. We hebben de blokken bekeken, de kleuren benoemd, gestapeld en geteld hoeveel blokken er waren.

12. Vormentrein. Adviesleeftijd vanaf 3 jaar.
Een trein met puzzelstukjes. Alle puzzelstukjes kunnen op dezelfde plek, maar welk puzzelstukje hoort bij het juiste vormpje. We hebben de vormen en kleuren die op het wagonnetje staan benoemd en gekeken waar in de trein hetzelfde vormpje staat.

7. Speelnest. Adviesleeftijd 0,5 jaar tot 2 jaar.
Een ronde band die je kan opblazen waar je dan een kindje in kan zetten. Ik vind vrij spel voor de kinderen erg belangrijk en ook erg belangrijk dat ze zelf kunnen bewegen. Doordat ze in het speelnest geen bewegingsvrijheid hebben, heb ik hem ook niet gebruikt.
We hebben deze al een aantal keer eerder gehad, een keer heb ik hem wel opgeblazen. Het opblazen is al een werkje en ik vond het een onhandig groot ding.

Welke Coole Kids Boxen hebben nog meer gehad.
Ik heb al diverse Coole KIDS boxen gehad. Van elke Coole Kids box die we hebben gehad, maakte ik een verslag. Deze heb ik allemaal geplaatst op mijn Facebookpagina van mijn gastouderopvang.
Voor de geïnteresseerden heb ik ze op een rijtje gezet.
– Beroepen, met spelmateriaal om een parcours te maken. In verband met de zomervakantie hebben we deze box 4 maanden gehad.
Bewegen 2
Ontdekken
Eten en Drinken
Bewegen 1

Meer informatie over de Coole KIDS box kan je lezen in mijn blog of op de website van de Coole KIDS box.

*Deze blog is geschreven omdat ik er zelf enthousiast over ben en jullie er graag over wil vertellen. Ik ben niet gesponsord of gevraagd door een van bovenstaande bedrijven.
Wil je dat ik ook graag over jou bedrijf of product een blog schrijf? Neem dan contact met me op over de mogelijkheden hiervan.

Hoe wissel jij het speelgoed om in huis?