Tips voor de perfecte hardloopbroek.

Tips voor de perfecte hardloopbroek.

10 april 2019 0 Door Jeanet

De tijd van het jaar is aangebroken waarin de druk om te gaan sporten wat hoger wordt, de zomer komt er aan en de meeste vrouwen willen er toch wat kilootjes eraf voor de bikini.  Nu het in de avond wat langer licht is en het zonnetje meer tevoorschijn komt wordt het ook weer aantrekkelijker om te gaan werken aan een betere conditie en spieropbouw.  Je kan natuurlijk ook sporten in de sportschool, maar lekker in de buitenlucht hardlopen is natuurlijk veel fijner en gezonder. In deze blog staan een aantal tips om je perfecte hardloopbroek te vinden.

Hardlopen doen veel vrouwen. Het schijnt wanneer je lekker bezig bent er een wereld voor je open gaat. Hoe vaker je het doet, des te fijner en makkelijker het wordt.  Helaas lukt het mij niet met mijn fibromyalgie. Maar een lekker stuk wandelen in de natuur vind ik wel heerlijk. Hardlopen lijkt me dan ook lekkerder om buiten te doen dan op een loopband op de sportschool. Geen last van openingstijden en gewoon lekker in de natuur.
Wel is het van groot belang dat je de juiste kleding aan hebt. Een vervelende broek kan je prestaties erg verslechteren en waardoor ook je motivatie zal afnemen.  
De juiste hardloopbroek vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar dat ik je bij deze een aantal tips zal geven, zodat jij binnenkort met een fijn gevoel lekker kan hardlopen in de natuur en optimaal de kilootjes (en gedachten) er af kan gaan rennen.

Leggings
Kies voor leggings, een wijde broek beweegt langs je benen en dat gaat schuren. Dit is ook de reden dat een hardloopbroek altijd strak is. Voorkom irritaties en zoek een legging die goed past en weinig naden en stiksels heeft. Op deze manier beweegt de stof mee met je benen en heb je nergens last van. Verder is het belangrijk dat je het juiste materiaal kiest. Dit is een vocht afvoerende, ademende stof. Hierdoor zweet je minder tijdens het hardlopen en ook dat maakt de tocht plezieriger. Als laatste is het slim om te checken of de legging voldoende zakjes heeft. Neem je bijvoorbeeld graag je mobiel en sleutels mee? Dan is het wel zo handig als je deze efficiënt kunt opbergen. Want met een tas hardlopen, loopt niet lekker.

Merken
Er zijn diverse merken van hardloopbroeken. Hieronder staan 3 aanraders.
Nike heeft veel fijne hardloopbroeken, waaronder de Nike Racer Tight. De Dri-FIT-technologie toegepast op deze legging zorgt ervoor dat je altijd droog en koel blijft. Aan de onderkant van je kuiten zitten mesh-panelen. Deze zorgen voor extra ventilatie. Vakjes in de legging maken het mogelijk om je mobiel mee te nemen tijdens het lopen.

Asics heeft ook een mooi model, namelijk Asics Tights. Deze gemaakt van fijn materiaal waardoor de pasvorm erg comfortabel is. De stof is vochtregulerend en ventilerend. Hierdoor is de legging voor ieder weertype, tijdens ieder seizoen geschikt.

Adidas heeft de How We Do 3/4 legging als echte must-have. Deze broek is lekker fris en de gladde naden zorgen ervoor dat het lijkt alsof het je tweede huid is. Adidas zet zich in voor het milieu en klimaat. Vandaar dat de How We Do gemaakt is van gerecycled materiaal. Dat is ook niet onbelangrijk!

Heb jij nog hardlooptips deel ze dan gerust !