Nieuwe illustratie voor het Ouder en Kind café in Grootegast.

Nieuwe illustratie voor het Ouder en Kind café in Grootegast.

17 februari 2018 1 Door

Via Facebook las ik gister het oproepje van Unieke postkaarten, waarin Wendy aanbood om een gratis illustratie te maken moeder-kind-café – initiatieven in Nederland. Super leuk! Ik mailde haar en kreeg deze mooie afbeelding toegestuurd!

Vrijwilliger bij het Ouder en Kind café. 
Ik doe vrijwilligerswerk bij het Ouder en Kind Café in Grootegast. Ongeveer 4x in het het jaar hebben we overleg en komen we bij elkaar om te bespreken hoe het verloopt en om nieuwe onderwerpen te bedenken. Daarnaast hebben we ook via whatsapp wel contact over de dingen die tussendoor geregeld moeten worden of om te bespreken hoe het was (niet iedere vrijwilliger is aanwezig bij het ouder en kind café.
Ik doe voornamelijk de Facebookpagina. Maar ben ook regelmatig aanwezig met de opvangkinderen. We eten daar dan fruit, zijn er even uit en de kinderen kunnen even met andere spullen en andere kinderen spelen.

Ouder en Kind café. 
Iedere 3 vrijdag van de maand is er een Ouder&Kind Café in de bibliotheek in Grootegast. Het Ouder&Kind Cafe wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met het CJG.
Ouders kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen, tips aan elkaar geven en elkaar ondersteunen. Want samen opvoeden is makkelijker en leuker dan alleen. Er is een verpleegkundige van het CJG aanwezig, waar ook vragen aangesteld kan worden. Een vrijwilligster kan met de kinderen een boekje lezen of activiteit doen, als de ouders even naar elkaar of de spreker willen luisteren.
Elke keer is er een onderwerp, zoals gisteren bewegen en volgende maand baby- en kindergebaren. Er komt dan een vereniging of bedrijf uit de buurt er wat over vertellen en een korte introductie geven. Zo komen ouders er wat meer over weten en kan de vereniging of het bedrijf op een leuke manier zichzelf promoten.

Ook bij jou in de buurt. 
Er komen steeds meer van dit soort (samenwerkings)initiatieven. Erg leuk voor zowel de ouders als de kinderen. Even er samen op uit en andere ouders en kinderen ontmoeten. Vaak is het een zelfde moment per maand, zoals in Grootegast elke 3de vrijdag van de maand, maar dit verschilt per organisatie. Ook de activiteiten die wel/niet georganiseerd worden is verschillend per organisatie.
Wil je ook graag weten of er zoiets bij jou in de buurt zit, dan kun je dit vaak wel vragen bij het CJG, verloskundigepraktijk of de bibliotheek. Of je zoekt bij facebook op pagina’s met bijvoorbeeld ouder en kind of op mama cafe, zoals je kunt zien komen er dan al diverse tevoorschijn.
Niet altijd werken deze instanties samen er zijn ook wel initiatieven voor moeders die zelfstandig zijn.

Gratis illustratie.
Gister kwam ik het bericht tegen van Unieke postkaarten.  In het bericht bood ze aan voor moeder-kind-café – initiatieven in Nederland een gratis illustratie te maken. Deze kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden op flyers/ aankondigingen. De illustratie kan worden aangepast op tekst en kleur.
Wil je ook voor je (eigen) ouder kind café of mama café zo’n mooie afbeelding? Neem dan contact op met post@wendydeboer.nl om een bestand op te vragen.
Een super lief aanbod! Want zoals ze zelf ook zegt, er is eigenlijk geen budget voor de activiteiten. En een persoonlijke illustratie zoals deze is dan al helemaal duur en wordt dat ook niet eens over nagedacht.
Maar is hier wel budget voor, wil je een eigen ontworpen logo of tekening dan is dit ook mogelijk bij Unieke postkaarten en kan je haar gerust mailen.

Unieke postkaarten.
Wendy de Boer is de maakster van de afbeelding. Misschien herken je haar afbeelding van Dragen & Zo of de kaartjes van Ouders Natuurlijk.
Wendy heeft een Facebookpagina, een website en Instagramaccount waarop je nog meer mooie dingen van haar kan zien.
Ze maakt (geboorte)kaarten, kleurplaten maar ook logo’s en huisstijlen. In haar webwinkel unieke postkaarten, kan je haar gemaakte werk bestellen.
Naast het tekenen schrijft ze ook blogs.

Wat vinden jullie van de illustratie? En ga je ook wel eens naar een ouder kind café?