Jarne, een naam die we bewust hebben gekozen.

Jarne, een naam die we bewust hebben gekozen.

13 januari 2018 2 Door Jeanet

Donderdag presenteerde de Sociale Verzekeringsbank de lijst van de meest populaire kindernamen van 2017. De meest populaire jongensnaam Noah en voor meisjes was dat Emma.

Jarne is in 2015 geboren, maar ook dit jaar staat zijn naam er (gelukkig) niet in. Ik hoef namelijk niet een populair kind, liever een uniek kind. En het lijkt me voor hem juist enorm lastig en vervelend als hij met een kindje in de klas zit met dezelfde naam.

Niet zomaar een naam.
De naam Jarne hadden we al snel klaar. Maar is wel bewust over na gedacht. Ik wou namelijk niet zomaar een naam bedacht hebben die we wel leuk vonden. Een naam met een betekenis is wat ik graag wou.

Letters husselen.
De letters van mijn man Bart en mijzelf zette ik op papier.
Met de letters maakte ik diverse namen vanuit de letters.
Diverse namen kwamen voorbij, maar gingen over omdat een van ons de naam niet mooi vind, het aan iemand liet denken of al iemand kende met deze naam.
Uiteindelijk kwamen we daarom uit bij Jarne.
J = van mij (Jeanet).
ar = van Bart.
ne = van mij.

Vernoemen.
Ik ben vernoemd door mijn ouders. Naast mijn roepnaam Jeanet, heb ik nog twee namen namelijk Jannie en Auktje, de namen van mijn beide oma’s.
Niet alleen ik, maar ook mijn broertjes en zusje zijn vernoemd. Een mooie manier om zo de familienamen in de familie te houden, dit was ook de reden waarom ik graag Jarne wou vernoemen.
Jarne is een jongen en daarom hebben we Jarne vernoemd naar zowel Bart als mijn vader. Was Jarne een meisje geweest, dan hadden we waarschijnlijk beide moeders vernoemd.
Mijn vader heet Derk, Bart zijn vader heet Piet.
Jarne zijn tweede naam is Pieter.
Piet: van Piet
er: van Derk.
Op deze manier zijn beide opa’s vernoemd.

Nog steeds vind ik het leuk, dat Jarne echt een naam heeft waar we bewust over na hebben gedacht. En niet wat we wandelende weg even hebben besloten.

Hoe hebben jullie de naam van je kind gekozen?