10 van mijn genietmomentjes

10 van mijn genietmomentjes

6 december 2018 0 Door Jeanet

Genieten kan ik soms van de kleinste normaalste dingen. Even een momentje tot rust komen, blij worden en weer nieuwe energie krijgen. Wat dit is is natuurlijk voor iedereen weer anders.
In deze blog laat ik je 10 van mijn genietmomentjes zien. Ik deel dit ook al wel regelmatig op Instagram, maar daar zitten niet al mijn lezers. En hoe fijn is het om even 10 genietmomentjes bij elkaar te zien, daar wordt je toch helemaal vrolijk van!

1. De lucht
Elke dag is de lucht weer anders. Enorm kan ik genieten van de lucht in combinatie met de zon, vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Prachtig om te zien wat voor mooie beelden er dan in combinatie met elkaar ontstaan.

2. De zon
De zon heerlijk als die er is, de warmte die je er van krijgt in elk seizoen van het jaar. Hoe veel mooier het buiten lijkt als het zonnetje schijnt. Ik wordt er altijd erg blij van en kan er dan ook absoluut van genieten.

3. Fietsen 
Samen op de fiets, de nieuwe omgeving verkennen en lekker even samen buiten zijn. Genieten van het geklets van mijn zoontje, de verhalen die hij verteld en de dingen die hij ziet. Genieten van de natuur, het buiten zijn, de rust en vaak ook de stilte.  Hij zit nog heerlijk voorop, zo kan ik hem beter verstaan, zie ik wat hij aanwijst en kunnen er extra kusjes en knuffels worden gegeven. Een heerlijk geniet momentje met ons twee.

4. Boswandeling
Heerlijk wandelen in het bos, het liefst als het er zo rustig mogelijk is. Genieten van de rust, kijken naar wat me opvalt in het bos, genieten van de mooie dingen in het bos. Alleen doe ik het niet zo vaak, wel regelmatig samen met mijn zoontje. Heerlijk samen naar buiten lekker wandelen en samen kijken naar de dingen die we zien.


5. De weg tussen Leek en Niekerk. 
Wekelijks rijd ik deze weg nou meerder keren. Elke keer ziet het er weer anders uit en iedere keer is het weer genieten vooral als er geen andere weggebruikers zijn. Prachtig om de zon te zien, de luchten, het landschap. Elke keer weer een momentje van rust en genieten.

6. Hartjes. 
Hartjes zijn altijd al mijn favoriet geweest. Ik zie ze soms in de kleinste dingen, zoals dit blaadje. En kan daar dan ook echt even enorm van genieten.

7. Bloggen. 
Bloggen doe ik met veel plezier. Met veel plezier informeer en hopelijk inspireer ik jullie ook. Er zijn ook echt wel momenten waarbij ik denk waarom doe ik het en voor wie doe ik het eigenlijk. Maar ik ik merk ook dat ik er veel energie van krijg en het met veel plezier doe, waardoor stoppen ook erg lastig voor me is. Dus voorlopig ga ik nog wel even door, soms wel iets minder maar ik probeer de lat voor mezelf wat minder hoog te houden en er rust in te houden voor mezelf.

8. Ijsjes. 
Wat hebben we afgelopen zomer toch heerlijk veel ijsjes gegeten bij de ijssalon. Genoten van het heerlijke ijs én het fijne momentje samen.

 9. Op stap
Ik vind het heerlijk om leuke dingen te doen. Musicals, theater, muziek maar ook gerust een avondje stappen. Afgelopen jaar heb ik diverse leuke dingen gedaan zo heb ik de musical van Jacques J. gezien, de openluchtvoorstelling van toneelvereniging bij ons in het dorp vanwege hun 100 jarige bestaan, naar Guus Meeuwis geweest en ook een paar hele fijne stapavonden gehad.
Heerlijk om even geen mama te hoeven zijn en even weer vriendin te kunnen zijn. En na een goed avondje stappen, maakt die spierpijn die dag er na niet zoveel uit 😛 😉

10. Het spel van mijn zoontje. 
Mijn zoontje kan heerlijk spelen. Prachtig om zijn manier van spelen en zijn fantasiespel te bewonderen. Nu we elkaar wat minder zien, de momentjes dat hij alleen speelt minder zijn. Zijn deze momentjes er minder en daarom dubbel genieten als ze er wel zijn.