Waar gaan we dit jaar heen op vakantie?

Waar gaan we dit jaar heen op vakantie?

9 augustus 2018 0 Door Jeanet

Vorig jaar zijn we op vakantie geweest in de boomhut.  Een vakantie waar ik met veel plezier nog steeds aan terug denk en nog enorm van kan genieten als ik er aan terug denk. Toen we op zoek gingen naar een vakantieplek, had ik een enorme behoefte aan terug naar de basic. Even geen luxe, geen tv, vaatwasser, geen drukte. Gewoon even écht tot rust komen. We gingen op zoek en mijn man vond deze plek. Ik vond het erg leuk, was erg blij dat hij mee hielp met zoeken dus zocht niet verder, checkte of het nog beschikbaar was op onze gewenste datum en boekte het vervolgens. Niet wetende dat de vakantie zo fijn zou worden!

Het kampeergevoel, zonder tent of caravan.
We verbleven bij Erve Veldink, een prachtige monumentale boerderij in Haarlo (Gelderland), midden in de weilanden en dicht bij het bos. Je merkt haast niet dat je in een dorp bent. Wel kamperen, maar er geen gedoe van hebben. Er komen met onze vakantietas, maar geen tent hoeven opzetten. Een week lang geen tv en geen laptop. Maar een week lang echt even tijd voor elkaar, voor een boek lezen, samen leuke dingen doen en geen huishoudelijke of werkverplichtingen.
Geen drukke camping, maar heerlijk bij mensen op het erf en weinig andere vakantiegangers. Een mooie omgeving waar van alles te doen was en op loopafstand was zelfs het bos. De week is omgevlogen, we hadden er zo nog wel 2 weken kunnen blijven. Wat een heerlijke rustgevende vakantie was dat!
Als ik er aan terug denk, geniet ik er opnieuw van en verschijnt er een glimlach op me gezicht.
Voor de website Take me To, schreef ik een gastblog over onze vakantie in de boomhut, waar je meer over onze vakantie van vorig jaar kan lezen.

vakantie boomhut

Onze vakantie dit jaar.
Dit jaar weten we eigenlijk nog niet waar we naar toe willen op vakantie met ons drietjes. We hadden in Juni al een familieweekend, waar we verbleven in Bad Bentheim. En we zijn al diverse dagjes weg geweest.
Het weekendje weg met de familie was erg gezellig en relaxed. Ik las zelfs een tijdschrift uit! Dat was toch ook wel een beetje vakantie voor ons. En al die leuke dagjes weg, zijn ook erg genieten en zorgen vaak voor het vakantiegevoel, net als het warme weer van de afgelopen weken.

We zouden eigenlijk niet meer met z’n drieën op vakantie, aangezien er een nieuwe schuur op de tuin komt.  Doordat ik op dit moment minder werk én het prachtige weer voelt eigenlijk thuis zijn ook al als vakantie. Maar we hebben allemaal behoefte aan er even uit, écht tijd met z’n drietjes en even weg van de dagelijkse sleur. Geen week, geen weken, maar gewoon even een weekendje. Thuis gaat toch altijd alles door en nemen we ook wel tijd voor elkaar, maar dat is toch anders. Wel hebben we besloten dat we weer naar een rustige plek willen. De natuurhuisjes spreken me dan ook erg aan, we hebben zelf geen tent of caravan en zijn ook niet van plan deze te kopen. Een huisje is daarom wel erg handig of zoiets als de boomhut. Al staat een camper (het liefst zo’n VW busje) echt wel hoog op mijn verlanglijstje. Toevallig zei ons zoontje laatst nog in de auto “Als ik later groot ben, dan mag ik in de camper”. Eerst nog maar even sparen, of toch maar die oudejaarsloterij een keer winnen :P. Of gewoon met veel geluk tegen een betaalbare camper aan lopen. Of een mooi betaalbaar plekje voor een vakantiehuisje, want ook dat staat op mijn wensenlijstje. Een plekje waar je je even terug kan trekken, even rust kan pakken en weg kan uit de dagelijkse sleur.
Wat voor vakantie we met z’n drietjes gaan doen, is dus nog even uitzoeken. Maar als we gaan dan komen jullie vast nog wel te lezen hier op mijn blog, op Facebook en/of Instagram.

Wat zijn jou vakantieplannen dit jaar? Of zit je vakantie er alweer op?