Wat verwacht jij van een gastouder?

Elke gastouder werkt op zijn/haar eigen manier. De ene gastouder doet echt activiteiten met de kinderen en ziet het gastouder zijn echt als werk. Terwijl een andere gastouder haar werkdag er niet anders uit ziet, dan een dag met het gezin, het enige verschil is dan de extra kinderen en extra geld.
En natuurlijk is elke moeder ook weer anders, de ene moeder is erg actief met haar kind(eren) en de ander zit het liefst de hele dag op de bank.
Ik deelde laatste in een blog hoe mijn werkdag eruit ziet. Nu ben ik wel nieuwsgierig, naar wat jullie verwachten van een gastouder. En wat jullie liever niet hebben dat de gastouder doet, terwijl jou kind daar is.
Ik heb ook zo mijn eigen gedachten hierover. Als ik Jarne naar een gastouder zou brengen, heb ik ook echt wel een aantal dingen die ik graag zou willen dat de gastouder doet. Het mag gerust het tegenovergestelde zijn van mij, ik ben gewoon benieuwd naar wat anderen verwachten van een gastouder.
Daarom mijn vraag aan jou:
Waar zou jij naar kijken en vragen als je een gastouder zou zoeken?
Wat verwacht jij van de gastouder als je je kind bij een gastouder zou brengen?
En zijn er ook dingen die je echt niet goed zou vinden?

Ik ben benieuwd naar wat volgens jullie een gastouder zou moeten doen tijdens haar werkdag met de kinderen.

6 gedachten over “Wat verwacht jij van een gastouder?”

  1. Ik zou verwachten van een gastouder dat deze zorgt voor een rustige omgeving, activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en vooral een prettige plek voor de kinderen. Als ik jouw dagindeling zo lees doe je dat zeker. Hoewel ik zelf heb gekozen voor een kinderdagverblijf zie ik ook de voordelen van een gastouder wel, zeker wat kleinschaligheid betreft.

  2. Ik heb geen ervaring met een gastouder, maar als ik ervoor zou kiezen dan moet ze in ieder geval lief zijn en leuke dingen doen met mijn kids.

  3. Een intrigerende vraag! Ergens vind ik dat het genoeg zou moeten zijn als de gastouder goed voor de kinderen zorgt. En dat kan binnen het stramien van haar eigen gezin.

    Anderzijds is het ook wel leuk als een gastouder net wat meer doet.

  4. Wij hebben gekozen voor het kinderdagverblijf hier in het dorp voor onze twee meiden. Ze hebben het daar geweldig! Gelukkig maar 😉 Een gastouder zou ook een goede oplossing zijn geweest. Ik denk dat ik daar nog meer persoonlijke aandacht en meer het huiselijke van zou verwachten.

  5. Ik zou het ontzettend leuk vinden om af en toe een fotootje te ontvangen hihi. En verder lekker buiten spelen, de bossen in ofzo. Lekker knutselen en (laten) spelen. Gewoon inderdaad de dingen die je zelf ook doet, maar dan met meer kindjes.

Geef een reactie