Weekoverzicht

Weekoverzicht

4 februari 2018 10 Door Jeanet

Zondag
Aan het eind van de ochtend zijn Jarne en ik gaan zwemmen, mijn vader en broertje waren ook mee. Jarne vond het eerst weer wat spannend, maar na een halfuurtje was de spanning weg en durfde hij zelfs te lopen in het water. Volgende keer gaan we eerder heen, zodat we niet naar huis moeten als Jarne het net leuk heeft. We aten namelijk bij mijn ouders, waardoor we toch wat op tijd stonden.

Nadat we bij mijn ouders hadden gegeten zijn we naar huis gegaan en hebben we een gezellig middagje thuis gehad. Jarne heeft na zijn slaapje vooral gespeeld met de Cars auto’s. Bart zag deze boven liggen tijdens het opruimen en Jarne vond dit natuurlijk erg leuk om mee te spelen. Hij speelt er nu dagelijks met veel plezier mee.

Zoals elke zondag kwam er een weekoverzicht online hoe onze week was.

Ik plaatste een blog over de Coole KIDS box, waar ik als gastouder met veel plezier een abonnement op heb.

Maandag
Prachtig kunstwerken maakte Jarne (en de andere opvangkinderen) van verf. Er werd gebruik gemaakt van de handen, een autootje, een veer en geen kwast. Heerlijk om te zien hoe de kinderen op ontdekking gaan en plezier hebben met verf.

Jarne wou graag dat haas (zijn knuffelkonijn) ook mee ging naar de winkel. Maar haas moest ook laarzen aan, laarzen hadden we niet zo klein wel slofjes. Helaas voor haas hadden we geen passende muts en jas, tot teleurstelling van Jarne, binnenkort maar eens naar op zoek of laten maken. Op instagram deelde ik de foto van Jarne wandelend met haas.

Ik plaatste een blog over gebaren met je kind. Tijdens mijn werk als gastouder, maar ook als moeder maak ik gebruik van gebaren als ondersteuning van de communicatie. Het heeft ons al veel frustratie bespaard.

De Coole KIDS box, deelde mijn blog over hun op hun facebookpagina. Erg leuk!

Dinsdag
Terwijl Jarne op de Peuterspeelzaal zat, had ik mijn gewonnen wandelcoachsessie bij Praktijk voor Groene Therapie. Erg leuk om eindelijk eens kennis te maken met Jolanda. Ik ken haar namelijk al wat langer, doordat ze diverse uitjes heeft geschreven voor mijn facebookpagina met gratis uitjes. We hadden al langer in de planning om eens af te spreken en in het echt kennis te maken, maar dit bleef er steeds bij.
De wandelcoachsessie was erg mooi, heeft mooie inzichten gegeven en me bevestiging gegeven voor een aantal dingen. De wandelcoachsessie moest even dalen en werkte diep door. Hierdoor lukte het blogs schrijven slecht, gelukkig had ik de blogs al vooruit gepland en hoefde ik me er ook even niet “druk” om te maken. Een paar avondjes echt rustig aan gedaan, lieve mensen die er voor me waren hebben er voor gezorgd dat ik zaterdag de energie weer terug had.
Een uitgebreidere blog over de wandelcoachsessie volgt nog.

Baby- en Kindergebaar en Babygebaar Groningen deelde mijn blog over gebaren met je kind op hun facebookpagina’s. Zo leuk om te zien, dat anderen mijn blogs delen. Baby- en Kindergebaar had nog een aantal verbeteringen aan de blog, die ik gelijk toepaste in de tekst.

Ik bereikte de 200 volgers op Instagram, een kleine mijlpaal al zeg ik het zelf ;), stiekem was ik best een beetje trots.

Jarne en ik zijn ’s middags we naar de bibliotheek geweest. Jarne heb ik ook lid gemaakt van de bieb, zodat hij nu ook een eigen pasje heeft en zijn eigen boeken kan lenen. Als cadeautje kreeg hij een tijgertje die slaapt, bijbehorend bij het boek Ssst, De tijger slaapt. Erg leuk, dit heeft ons wel over de twijfel getrokken om ook voor Jarne een gratis! abonnement op de bibliotheek te nemen.

Woensdag
Ik had ’s ochtends geen kinderen en Jarne was aan het spelen bij de kinderopvang. Zo kon ik even werken aan de blogs, boekhouding bijwerken, uren invullen, schoonmaken en opruimen in huis. De tijd vloog zoals gewoonlijk om en ik had veel te veel plannen :P.
Jarne vraagt regelmatig of hij bij Jaribabo mag spelen, dus zo waren we beide blij. Ik even een ochtendje werken en bezig zonder kids om me heen en Jarne lekker spelen met de kindjes bij de kinderopvang. Erg fijn dat hij het zo leuk vindt bij de kinderopvang!
Nadat ik Jarne had opgehaald, hebben we een langere wandeling gemaakt met Jarne. Jarne in de drager, zodat we ook wat verder konden. Genoten van de wandeling en de omgeving waarin we toch best wel landelijk wonen. Daarna snel een smoothie van fruit gemaakt als snelle lunch, voordat de opvangkinderen van de middag kwamen. De foto’s hiervan plaatste ik op Instagram.

Ik plaatste informatie over de bibliotheek op mijn facebookpagina. Om andere ouders te informeren over de leuke activiteiten en het welkomstcadeau bij de bieb voor peuters en kleuters. Binnenkort schrijf ik nog een uitgebreidere blog over de bibliotheek (al werd de informatie die ik plaatste ook al langer dan ik in gedachte had, iets met enthousiasme :p )

Jarne kan soms enorm leuk spelen. Prachtig om te zien hoe hij speelt en wat hij bouwt van bijvoorbeeld duplo. Echt genietmomentjes!

Op de site van Marieke blogt kon je vanaf deze maand maandelijks een blog plaatsen. Erg leuk idee, moest wel even nadenken over welke blog ik dan graag wou delen. Ik koos er voor om de blog te delen over de voorleestag die ik zelf heb opgezet en door vele medebloggers ook is ingevuld.

De blog over site Natuurmonumenten kwam online. Een prachtige website met vele leuke natuurgebieden, tips om te doen en activiteiten in de natuur.

Donderdag
Woensdagavond was de er een hele speciale maan, helaas was het hier grotendeels van de avond bewolking en hebben we hem maar kort kunnen bewonderen. Maar in de ochtend was hij duidelijk zichtbaar. Jarne heeft er vol bewondering naar gekeken en speelde kiekeboe met de maan. De maan achter de wolken en Jarne achter zijn handen. De lampen deden we uit, zodat we nog beter naar de maan konden kijken. Wat mooi en bijzonder was en is een maan eigenlijk.

Op Instagram kwam ik woensdagavond diverse foto’s tegen van de bloggersspeeddate in Groningen. Diverse keren heb ik al wel in groepen gemerkt dat er meerdere bloggers zijn die contact met elkaar hebben. Dit lijkt me al een tijdje ook al erg leuk, andere bloggers leren kennen, gezellig met elkaar kletsen, tips uitwisselen en met elkaar afspreken. Oftewel een kletsgroepje met diverse bloggers. Ik plaatste op 3 groepen een oproepje met de vraag of er meer bloggers waren die dit wouden. Er kwamen diverse reacties op van belangstellende bloggers, ik maakte hiervoor een Facebookgroep aan. En inmiddels hebben we al een gezellig kletsgroepje met bloggers. Zo zie je maar dat je met gewoon doen verder komt dan alleen maar denken.

Met de grote Grimms regenboog wordt regelmatig gespeeld. Donderdag heb ik genoten van het prachtige spel van een van de opvangkinderen met de pegdolls, de tijger en de bogen. Prachtig dat kinderspel!

We aten wortelwraps. Ik kwam deze laatst een keer tegen tijdens het boodschappen doen bij de AH. Dit leek me ideaal met de slechte groente eters in huis. En ik ga ze zeker vaker meenemen, ze zijn wel iets duurder maar ik proefde geen verschil met de gewone wraps. Zo komen er toch stiekem wat extra groenten binnen.

Precies een maand is deze website in de lucht en blog ik vanaf de website. Ik schreef hier een blog over.

Op mijn tijdlijn van Facebook kwam ik een prachtige brief tegen van WIJ die aan Barbie was geschreven. Ik volg eigenlijk geen nieuws en had ook nog niet mee gekregen of gehoord dat ze een zelfmoordpoging had gedaan. De brief had een prachtige boodschap, en dat was ook zeker de reden waarom ik de brief deelde met mijn volgers.
De tekst/boodschap die ik er bij het gedeelde bericht zette was:
Ieder mens doet zijn of haar best, ieder op hun eigen manier. Oordeel eens wat minder, maar toon eens wat meer oprechte interesse in de ander. Oordelen kunnen we allemaal wel, maar oprechte interesse is vaak wat ontbreekt.
De oprechte interesse is ook wel iets wat ik mis in de communicatie met anderen. Meer het ikke ikke ikke, of een oordeel over een ander, maar weinig echte oprechte interesse in mij, mijn werk of de andere dingen die ik doe. Ik probeer wel oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander, en ik hoop dat de ander dit ook zo ervaart van mij.

Vrijdag
Jarne slaapt eigenlijk niet meer tussen de middag, in het weekend en op vrije dagen nog wel eens, maar op werkdagen eigenlijk helemaal niet meer. En als hij wel slaapt tussen de middag, is het slapen ’s avonds vaak laat. Maar even rusten tussen de middag is absoluut van belang. Dus dan mag hij tussen de middag even een filmpje kijken. Vrijdag waren er meer kinderen die mee keken. De kinderen lagen verspreid op de bank, op de Wobbel360 en Jarne (voor even) op de Wobbel voor even.

Afgelopen week kwam ik diverse keren bij o.a. collega gastouders tegen, dat ze kinderen lieten verven op vershoudfolie om een tafel heen. Dit wou ik zelf ook wel uitproberen en deed ik daarom vrijdag met de kinderen die niet meer tussen de middag slapen. De kinderen vonden het erg leuk! Daarna een afdruk gemaakt van hun verfkunst, zodat ze het mee naar huis konden nemen om het te laten zien. Een foto hiervan plaatste ik op Instagram.

Ik plaatste op Facebook én op Instagram een bericht over hoe je mijn berichten kan blijven zien in je tijdlijn. Het schijnt dat Facebook het algroritme weer aan het veranderen is, waardoor volgers minder te zien krijgen.

Musjes deelde mijn blog over de Wobbel360 op hun facebookpagina. Met veel plezier was ik de eerste tester. De kinderen zijn nog steeds erg blij dat ik de Wobbel360 heb gehouden en spelen er nog veel mee/op.

Op vrijdag plaats ik altijd een uitje voor mijn facebookpagina met gratis uitjes. Dit keer was het uitje: De Slotplaats in Bakkeveen. Ik zette het uitje in de PARCapp en deelde het o.a. in mijn facebookgroep met uitjes in Nederland.

Zaterdag
In de ochtend werden we verrast door de sneeuw! Jarne was enorm enthousiast en wou het liefst gelijk naar buiten. Op Instagram plaatste ik de foto met Jarne in de pyjama buiten, hij wou graag buiten even de sneeuw bewonderen. Nadat we allemaal waren aangekleed zijn we even naar mijn ouders gewandeld met de slee waar we even koffie/thee hebben gedronken. De slee was een motor aldus Jarne, en de vallende sneeuwvlokken was de sneeuw die hem aan het plagen was. Heerlijk die kinderlogica! Helaas ging de sneeuw smelten en lukte de terug weg niet met de slee. Een fotocollage van onze sneeuwpret plaatste ik op de facebookpagina van mijn blog en op Instagram.
We hadden eigenlijk in de planning om naar de voorstelling te gaan bij de bibliotheek in Roden over de tijger die slaapt. In het kader van de voorleesdagen. Maar we kozen voor sneeuwpret.

In de middag zijn we naar Bart zijn vader geweest. Bart heeft daar samen met zijn vader wat bomen omgezaagd en opgeruimd, Jarne speelde binnen en ik ging met de vrouw van Bart zijn vader taart bakken. Een hele gezellige ontspannen middag hebben we gehad.

Afgelopen week bestelde ik mijn boodschappen online bij Coop en werden deze gratis thuisbezorgd. Ik schreef hier een blog over en plaatste deze zaterdagavond online.

*De weekoverzichten plaats ik elke zondag. Hierin kan je lezen welke blogs ik afgelopen week heb geplaatst, welke berichten ik verder op mijn Facebookpagina heb gezet én welke foto’s ik op Instagram heb gezet.
En soms vertel ik er wat meer over van onze week. Maar ik zal niet de gehele dag beschrijven, want dan zal de blog te lang zijn om te lezen ;).

Alweer een week voorbij. Waar heb jij deze week van genoten?