Over Jeanetblogt.

Over Jeanetblogt.

4 december 2017 0 Door Jeanet

Erg leuk dat je mijn website bezoekt, van harte welkom! In deze blog vertel ik je meer over mijzelf, wie ben ik én waarom ben ik gaan bloggen. Wellicht fijn zodat je weet wat voor persoon er achter de blogs  op Jeanetblogt én UitjesinNederland.com verscholen zit.

jeanetblogt jeanet venema

Ik ben Jeanet Venema, geboren op 4 september 1991, opgegroeid én wonend in de provincie Groningen.
Ik ben sinds 1 november 2015 moeder van een prachtige zoon én heb inmiddels diverse levenslessen gehad.
Sinds 11 juni 2017 ben ik  gaan bloggen over gratis uitjes en daarna ook over andere dingen over en in mijn leven zoals het ouderschap, mijn levenslessen en andere dingen in ons leven. Ik ben eerst begonnen met het delen op Facebook maar sinds 1 januari 2018 heb ik de website Jeanetblogt.nl. Vanaf 1-10-2019 ben ik ook gestart met de website Uitjes in Nederland.com, zodat de uitjes een aparte website hebben. En alle blogs hopelijk wat makkelijker te vinden én te lezen is.

Wie ben ik.
Ik ben geboren op 4 september 1991, opgegroeid, in een gezin met mijn vader, moeder, zusje en 2 broertjes, in een dorpje in de provincie Groningen.
Na de basisschool heb ik het VMBO gevolgd bij AOC Terra in Oldekerk. Daarna ben ik de MBO opleiding Sociaal Pedagogische Werker niveau 3 en niveau 4 gaan doen. Vervolgens heb ik nog HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlener geprobeerd, de propedeuse gehaald maar ben er daarna mee gestopt.

Naast de opleidingen had ik diverse bijbaantjes. Ik heb gewerkt in de horeca, kinderopvang, als winkelmedewerker, als campingmedewerkster én was eigenlijk elk weekend wel ergens aan het oppassen. Na de opleiding ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg. Door bezuinigingen kon ik daar geen verlening van het contract krijgen. Op dat moment was het erg lastig om aan een baan te komen. Ik besloot daarom mijn droom, om thuis als gastouder te gaan werken, uit te laten komen. Met veel plezier ben ik in maart 2015 gestart als gastouder.
In november 2015 werd ik moeder, waardoor de opvang tussendoor een paar maanden dicht moest. Maar vanaf januari 2016 met veel enthousiasme weer gestart. Enorm fijn was het om elke dag bij mijn eigen zoon te kunnen zijn én tegelijkertijd ook met veel plezier met andere kinderen te kunnen werken. De opvang zat al snel vol én ouders waren vaak positief over mijn werk als gastouder. Ondanks het succes, stopte ik op 1 april 2018.
Moeder zijn én werken als gastouder was voor mij én mijn zoontje helaas niet een fijne combinatie. Ik besloot weer in de kinderopvang te gaan werken, maar helaas beviel dat niet. Vervolgens heb ik nog bij het Poortje in Veenhuizen gewerkt, maar helaas paste de manier van werken niet bij mijn manier van denken.
Door alle gebeurtenissen, zowel privé als op de werkvloer, heb ik een burnout en depressie gekregen. Daardoor zit ik thuis, lukt werken me niet, heb ik behandelingen bij de psycholoog en ben ik nog meer mezelf aan het ontwikkelen en aan het onderzoeken hoe ik weer aan het werk kan gaan én me leven weer op kan gaan pakken.

Door het moederschap ben ik erg veranderd als persoon. Ik ben op een andere manier in het leven gaan staan, heb mijn mindset veranderd waardoor ik ben gaan leven in plaats van geleefd te worden. Enorm fijn, maar ook een enorme omslag. Ik kan, mag én durf nu te kiezen voor mezelf in plaats van me altijd maar aan te passen aan de ander. Me oude manier leven, veranderen in mijn nieuwe manier van leven, kost veel tijd, geduld, energie en bewustwording. Stapje voor stapje gaan ik inmiddels de berg omhoog in plaats van naar beneden.
Eind augustus 2018 ben ik bij de vader van mijn zoontje om diverse redenen weggegaan, inmiddels zijn we officieel gescheiden. We hebben co-ouderschap waardoor ik mijn zoontje de ene week 2,5 dag zie én de andere week 4,5 dag. Eind mei 2019 kreeg ik de sleutel van mijn eigen woning, een eigen plekje die ik zelf heb kunnen inrichten op mijn manier. Gelukkig met hulp van anderen, maar wel op de manier waarop ik het wou én wat voor mij mogelijk was.
Inmiddels een hele fijne nieuwe relatie, maar me eigen plekje zeg ik niet zomaar op. We genieten van het samen zijn, leven gewoon in twee huizen, zoeken hierin ons balans én gaan zien wat de toekomst ons brengt.
Er is veel gebeurd de afgelopen jaren, veel dingen heb ik geleerd én heb ik veranderd, maar er zal ook zeker nog een en ander moeten groeien. Gelukkig is een mens nooit uitgeleerd én nooit volmaakt.
Mijn levenslessen wil ik met jullie gaan delen, waarmee ik wellicht jullie kan steunen én inspireren.

Hoe ik ben begonnen met bloggen.
Ik ben begonnen met bloggen doordat ik  er achter kwam dat er weinig bekend is over de mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de buurt. Ik maar ook anderen wisten hier vaak nog niks van af, dit is natuurlijk énorm jammer. Want een dagje uit is soms énorm duur en kan zeker goedkoper. Ik ben op 11 juni 2017 een Facebookpagina begonnen, hierop ben ik de gratis uitjes die ik wist gaan delen. Op deze manier hoopte ik meer bekendheid te geven aan de mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de provincie Groningen/Drenthe/Friesland. Ik heb toen bewust gekozen voor alleen deze provincies, dit is namelijk ook de omgeving waar ik woon én waar we zelf dus komen.
Al snel merkte ik dat er veel belangstelling was. De pagina kreeg al snel vele volgers. Dat er zoveel belangstelling zou zijn had ik niet verwacht. Wat is het leuk, energiegevend, dankbaar én inspirerend om te zien dat er zoveel interesse in is. Door de grote belangstelling ben ik sinds 2018, gaan schrijven over uitjes in heel Nederland en niet meer alleen in het Noorden van Nederland. Elke vrijdag (en soms vaker) is er een blog of Facebookbericht, over een of meerdere uitjes in Nederland. Op deze manier hoop ik meer bekendheid te geven aan de uitjes in Nederland én bezoekers meer inspiratie te geven voor een dagje uit.

Tijdens het schrijven van de uitjes, merkte ik dat ik het schrijven erg leuk vind om te doen.  Het is erg leuk om op deze manier anderen te mogen informeren en inspireren, maar soms ook te steunen doordat ze herkenning vinden. Ik begon daarom ongeveer een maand later met de Facebookpagina Jeanetblogt, hier begon ik met het delen van andere dingen uit mijn leven. Dit waren diverse onderwerpen die bij het moederschap horen, mijn werk als gastouder, maar ook over mijn levenslessen. Erg leuk om op deze manier met veel enthousiasme te mogen schrijven en dingen met jullie te kunnen delen.

Het ontstaan van de website Jeanetblogt.nl én Uitjesinnederland.com
Ik merkte dat alleen op Facebook plaatsten niet heel handig is. Vooral het terug zoeken is erg onhandig als je alleen op Facebook plaatst. Ik heb daarom besloten om een website aan te maken voor al mijn blogs , vanaf 1-1-2018 is deze website in gebruik genomen.  Diverse oude blogs van Facebook kan je terug vinden op mijn website, maar er staan ook diverse nieuwe blogs.  Sinds 10-11-2019 is er voor de uitjes een aparte website. De website Jeanetblogt, werd namelijk te onoverzichtelijk voor uitjes én blogs. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om de blogs apart te doen van de blogs over uitjes.

Instagram, Facebookpagina, Facebookgroep én websites.
Als ik zo terugblik heb ik de afgelopen jaren best wat opgebouwd. Nu bijna 3 jaar later wordt het hopelijk meer overzichtelijk. Zodat er hopelijk nog meer mensen me blogs kunnen vinden, waardoor ik nog meer mensen kan informeren en inspireren.
Op mijn Instagramaccount én/of Facebookpagina, deel ik naast de blogs ook diverse artikelen en/of foto’s die je niet altijd terug ziet in de blogs. Dit zijn soms artikelen, foto’s of andere berichten die ik graag met jullie deel, maar waarbij ik geen aparte blog voor maak of waar later nog een blog over komt.
De Facebookpagina én Facebookgroep Uitjes in Nederland is alleen voor de uitjes. In de Facebookgroep kan iedereen andere blogs, informatie o.d. delen over de uitjes in Nederland, zie je dus een leuk uitje voorbij komen op je tijdlijn of heb je zelf een blog geschreven over een uitje of ben je bij een uitje geweest? Deel dit dan gerust in deze groep.
Op de website Jeanetblogt blijf je blogs vinden over het ouderschap, mijn levenslessen en andere dingen uit ons leven die ik graag met jullie deel. Ook de uitjes die ik al heb geschreven, zal je er blijven vinden.
Op de website Uitjesinnederland.com, vind je de nieuwe blogs over de diverse uitjes in Nederland. Niet alleen maar gratis uitjes, pretparken, dierentuinen e.d., maar ook restaurants, campings, vakantieparken e.d. oftewel alles voor een dagje of een vakantie in Nederland.

Ik ben én blijf me ontwikkelen als blogger. Door te doen leer ik diverse dingen en kan ik groeien en mezelf ontwikkelen. Als baby moesten we groeien om ons te kunnen ontwikkelen naar volwassenen persoon. En zo moet iedereen groeien met alles wat nieuw is, dus ook als blogger.

Echt in plaats van perfect. 
Ik ga geen perfecte instafeed maken, schrijf geen perfecte blogs én heb geen perfect leven. Want niets of niemand is perfect. Ik ga dus ook niet meer me best doen om het allemaal maar perfect te laten lijken. Daarmee verlies ik de echtheid én mezelf. Want ik ben niet perfect, heb een hekel aan al die gemaakte perfecte plaatjes. Dus nee ik maak het niet mooier dan het is, maar maak het zoals het is.  Echtheid vind ik namelijk veel fijner, veel puurder én veel mooier. En dat past bij mij, waardoor ik lekker mezelf kan blijven.

Wil je meer weten of samenwerken, neem dan gerust contact met me op. Laat gerust een bericht achter of spreek me eens aan als je me tegenkomt. Erg leuk om te weten wat jullie van mijn blogs vinden.

Het bloggen geeft me energie, zorgt voor ontspanning en afleiding, is een leuke hobby voor me, besteed ik veel tijd aan en doe ik met veel plezier. Ik hoop dat jullie dan ook met veel plezier mijn blogs lezen en ik jullie kan inspireren, infomeren en/of steunen.

Wil je me helpen?
– Bestel als een keer vanaf mijn site bij bol.com. Zo verdien ik er een klein beetje aan, waardoor ik de website kan betalen én andere aankopen kan doen m.b.t. de blogs. 
– Deel mijn website en/of (meerdere) blogs met anderen. Zodat steeds meer mensen mijn website(s) ontdekken. 
Alvast bedankt!