5 uitjes met een entreeprijs onder de €10,- in de provincie Drenthe.

5 uitjes met een entreeprijs onder de €10,- in de provincie Drenthe.

20 augustus 2018 0 Door Jeanet

Deze maand zocht ik voor jullie gratis uitjes op in de provincie Drenthe. Voor deze blog ging ik op zoek naar 5 uitjes met een entreeprijs onder €10,- in de provincie Drenthe.
Niet alle uitjes die je kan doen zijn gratis, maar er zijn ook diverse uitjes met een lage entreeprijs. Soms is het best wel even zoeken op internet wat er te doen is voor een betaalbare entree prijs is en waar het zit. Daarom zoek ik nou ook elke maand 5 uitjes op met een entreeprijs onder de €10,-.

1. Boomkroonpad
Het Boomkroonpad is een pad van 150 meter lang. Tijdens de wandeling ga je via de worteltunnel, naar de dieren onder de grond en vervolgens klim je door de boomstam omheen waar je uiteindelijk uitkomt tot het uitzichtpunt over het bos. Je ervaart het bos, hierdoor op een hele andere manier. Bij het buitencentrum kan je diverse andere wandelingen en speurtochten wandelen, zoals het kabouterpad, boswachtersroute of spelen bij het naastgelegen speelbos.
Wandelwagens kunnen niet mee op het boomkroonpad. Kan je kind nog niet (lang) lopen, dan is het verstandig om een draagzak/draagdoek mee te nemen.
Entreeprijs: € 4.00 vanaf 12 jaar. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is het € 2.00. Voor kinderen onder de 4 jaar is het gratis en mogen gewoon mee.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

2. Drentse Koe
Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold is een binnen- en buitenspeeltuin met een ‘boerderijthema’.  Het gehele jaar kunnen kinderen er spelen en tegelijkertijd het boerengevoel ervaren. Buiten kunnen de kinderen op diverse speeltoestellen spelen, er zijn springkussens, skelters, traptrekkers, kabelbaan, zandbak, maisdoolhof en uiteraard een dierenweide. In de speelschuur zit een bouwzolder, een klim- en glij toren, glow in the dark ruimte in de kelder en op de paardjes kunnen de kinderen paardrijden. En als het buiten boven de 16 graden is kan je ook spelen in de waterspeelplaats, extra kleding en handdoeken mee nemen is dan ook zeker aan te raden. In het restaurant kan je wat eten en drinken, waardoor je er gerust een gehele dag kunt zijn. Meebrengen van eigen eten en drinken is namelijk niet toegestaan! (voor de kleintjes en dieetproducten uitgezonderd)
Entreeprijs: Kinderen van 1 t/m 3 jaar € 5,00, kinderen van 4 t/m 16 jaar € 7,50 en
Volwassenen € 3,50.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

4. Kabouterland Exloo.
Bij het kabouterland kom je in het land van de kabouters.  Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne. En zie hoe de kabouters wonen.
Entree €8,50 vanaf 2 jaar.
Voor meer informatie neem een kijkje op hun website.

5.  Gevangenismuseum Veenhuizen
In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over misdaad en straf. En wie durft, kan zelfs ontdekken hoe het is om in de cel te zitten.  Voor iedereen is er wat te zien en/of te doen in het gevangenismuseum. Diverse tentoonstellingen, speurtochten, rondleiding, een ritje met de boevenbus je kan het allemaal beleven bij het gevangenismuseum. Regelmatig worden er diverse extra activiteiten georganiseerd, wanneer deze activiteiten zijn kan lezen op de website.
Entree: Kinderen t/m 4 jaar: gratis, kinderen 5 t/m 12 jaar €4,75 en volwassenen €9,50. De boevenbus betaal je €2,- extra voor.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

*De uitjes zijn leuk om met het gezin te bezoeken, maar ook zeker geschikt voor een kinderfeestje.
** Liever een gratis uitje? Kijk dan even bij gratis uitjes op deze website, er is een overzichtslijst met gratis uitjes in de Provincie Drenthe.
***Weet je meer uitjes met een entreeprijs onder de €10? Laat het dan gerust weten in een reactie om anderen te informeren en te inspireren.