Campina Open Boerderijdagen

Campina Open Boerderijdagen

9 mei 2018 0 Door Jeanet

Op vrijdag 11 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) kan je tussen 10:00 en 16:00 uur een kijkje nemen bij diverse boerderijen. Op deze manier kan je zien en beleven waar de melk van Campina vandaan komt.

Welke boerderijen doen mee?
Op de website en Facebookpagina kan je kijken welke boerderijen wanneer mee doen, het adres van de boerderij, wie er op de boerderij werken én wat voor dieren er op de boerderij zijn.

Helaas doen niet alle boerderijen doen beide dagen mee, bekijk dit dus goed op de website!

Wat is er te doen?
Je kan een kijkje nemen op de boerderij, vragen stellen aan de boer en er zijn diverse activiteiten te doen. Het kan per boerderij verschillen welke activiteiten er te doen zijn.

Een leuk, gratis én leerzaam dagje uit voor jong en oud!

Meer informatie kan je lezen op de website van Campina.

Wat vond ik er van?
Zelf ben ik vrijdag 11 mei 2018 geweest bij de Boerderij van Fam. Elzinga in Onderdendam. Wat was het leuk, leerzaam en gezellig!
We hebben natuurlijk de boerderij bekeken, er konden diverse spelletjes worden gedaan, we mochten op de tractor zitten, er was een springkussen en een stormbaan, we hebben vla geproefd, we konden bekijken hoe de koeien voor het eerst naar buiten gingen en zo waren er nog meer leuke dingen te doen, te bekijken en te leren. De kinderen kregen een melkdiploma na het melken van de waterkoe én voordat we naar huis gingen kregen ze nog een medaille. Een erg leuk leerzaam uitstapje. 

* Elke woensdag plaats ik een evenement, betaald uitje of een website met betrekking tot een uitje of meerdere uitjes in Nederland. Elke vrijdag plaats ik een gratis uitje. Meer uitjes kan je vinden op mijn website en Facebookpagina.
** Wil je ook graag anderen informeren over een leuke tip voor een dagje uit? Laat dit dan weten in de Facebookgroep Uitjes in Nederland. Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren voor een leuk dagje uit.
*** De afbeelding is in toestemming met Campina gebruikt.