5 uitjes in de provincie Flevoland, onder de €10,-.

5 uitjes in de provincie Flevoland, onder de €10,-.

22 oktober 2018 0 Door Jeanet

In deze blog lees je 5 uitjes die je kan doen, onder de entreeprijs van €10,-, in de provincie Flevoland. Leuk voor tijdens de vakantie of een vrije dag.

Belevenissenbos in Lelystad.
Het Belevenissenbos in Lelystad is het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland! Het is 40 hectare groot en er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Het Belevenissenbos is vrij toegankelijk. Particulier bezoek is in principe gratis. Wel worden bezoekers verzocht een vrijwillige donatie van 1 euro per bezoeker te doen in de donatiepot bij de entree.
Geopend op: altijd geopend.
Entreeprijs: Vrijwillig donatie van €1,-. Voor bedrijfsmatig bezoeken zoals schoolreisje gelden andere prijzen en moet je vooraf toestemming vragen!
Meer informatie kan je vinden op de website.

Meerzoo, kleinschalig dierenpark in Marknesse.
MeerZoo is een kleinschalig bijzonder dierenpark waar veel verschillende diersoorten te bewonderen zijn. Kinderboerderijdieren, maar ook niet alledaagse dieren.  Daarnaast is er ook ruimte om zowel binnen als buiten te spelen en natuurlijk ook om wat te drinken en te eten.
Geopend op: Woensdag, zaterdag en zondag. Voor feestjes zijn andere openingstijden mogelijk.
Entreeprijs: Kinderen t/m 2 jaar gratis, van 3 t/m 10 jaar € 3,50 en volwassenen: € 5,00.
Meer informatie kan je vinden op de website.

Veiligheidsmuseum PIT in
In Veiligheidsmuseum PIT kan je een kijkje nemen in de wereld van de politie, ambulance en de brandweer. In dit museum kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat de politie, ambulance en brandweer doen. Speel spannende games over forensisch onderzoek, neem een kijkje in een politiecel, volg de verkeersregels op de skelter, los een misdaad op of blus een brand!
Geopend op: dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00 uur
Entreeprijs: Van 4 t/m 12 jaar €7,-. Vanaf 13 jaar €9,50, online tickets zijn goedkoper.
Meer informatie kan je vinden op de website.

Orchideeen Hoeve in Luttelgeest
De Orchdieenhoeve is d grooteste vlindertuin van Europa. Maar niet zomaar een vlindertuin, naast het bewonderen van de vlinders kan je er ook ringstaatmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eenden bewonderen. Ga op avontuur en bewandel de avontuurlijke junglepaden, voer de papegaaitjes, speel in de waterrijke speeltuin of het spannende jungeltheather.
Geopend op: maandag t/m zondag.
Entreeprijs: Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, 4 t/m 12 jaar  € 8,00 en volwassenen: € 14,00.
Meer informatie kan je vinden op de website.

Cultuurroute in Urk.
Tijdens het lopen van de cultuurroute, komen kinderen op een interactieve manier meer te weten over de Urker cultuur. In het rugzakje zitten diverse attributen en een routeomschrijving. Tijdens de speurtocht komt o.a. klederdracht, dialect en visserij aan de orde.
Openingstijden:
Entreeprijzen: €3,50 per persoon.
Meer informatie vind je op de website.

*De uitjes zijn leuk om met het gezin te bezoeken, maar ook zeker geschikt voor een kinderfeestje.
** Liever een gratis uitje? Kijk dan even bij gratis uitjes op deze website.
***Weet je meer uitjes met een entreeprijs onder de €10 in de provincie Overijssel? Laat het dan gerust weten in een reactie om anderen te informeren en te inspireren.

facebookgroep uitjes in Nederland