5 uitjes in Friesland, onder de entreeprijs van €10,-.

5 uitjes in Friesland, onder de entreeprijs van €10,-.

30 juni 2018 0 Door Jeanet

Niet alle uitjes die je kan doen zijn gratis, maar er zijn ook diverse uitjes met een lage entreeprijs. Soms is het best wel even zoeken op internet wat er te doen is voor een betaalbare entree prijs is en waar het zit. Daarom zoek ik nou ook elke maand uitjes op voor jullie met een entreeprijs van €10,-.

Deze maand zocht ik voor jullie 5 betaalbare uitjes in de provincie Friesland.

1. Sanjesfertier in Feanwâlden. 
Een speel- en dierenparadijs voor jong en oud. Het hele jaar geopend en je kan er zowel binnen als buitenspelen. Binnen is er een indoor speelparadijs met een piratenschip en de grootste apenkooi van Friesland. Buiten is er een verkeerspark, kan je bootje varen, springen op het springkussen maar ook een kijkje nemen in het bijbehorende dierenpark. Plezier voor alle leeftijden, voor zowel de jonge als de oudere kinderen is er genoeg te beleven.
Entreeprijs: kind t/m 1 jaar: gratis, kinderen en volwassenen vanaf 2 jaar: €6,- in de winter en €8,- in de zomer. Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Sanjesfertier

 

2. Waterspeeltuin én indoorspeeltuin Jonas en de Walvis in Sumar.
Jonas en de Walvis heeft een waterspeeltuin met 20 cm water waar diverse glijbaantjes, spuiters en andere leuke objecten staan.  Het water is verwarmd tot 30 graden. De waterspeeltuin is omheind met 2 hekjes die de toegang tot het diepe bad en de reuze glijbaan belemmeren. De reuze glijbaan is 44 meter lang, heeft spannende lichten en een aparte uitglijbak zodat je er rustig uit komt glijden. In het diepe bad, van 1.40 diep, kan je spelen of baantjes trekken.
In de indoorspeeltuin kan je spelen in de grote apenkooi van 3 etages hoog én met diverse glijbanen en obstakels. Verder is er nog een ballenbak en een luchtkussen waar je op kan klimmen, glijden en natuurlijk springen.
Entreeprijs: Kinderen t/m 16 jaar € 6,50 p.p. en volwassenen € 3,00 p.p.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Jonas en de Walvis

 

3. Spijkerdorp in Drachten. 
In de speeltuin kunnen alle kinderen spelen op de speeltoestellen. Zo is er een grote glijbaan, kabelbaan, diverse schommels, een wip wap en ook voor de allerkleinsten is er een klimtoestel. Verder zijn er nog diverse karren, skelters, loopskies en stelten waar je op en mee kan spelen. Als het regenachtig en/of koud weer is kan je ook binnen spelen met diverse spelen of iets knutselen of kleuren.
Bij het Spijkerdorp in Drachten kunnen kinderen vanaf 6 jaar zelf hun eigen hut bouwen. De spijkers kan je mee nemen van huis of kopen bij het Spijkerdorp. De palen, planken en gereedschappen zoals een hamer en een zaag zijn aanwezig. Wel moet je € 0,50 per gereedschapstuk betalen. Het speel terrein en overige faciliteiten zijn zo ingericht dat kinderen met en zonder handicap veilig en vertrouwd kunnen spelen en bouwen.
Entreeprijs: 4,00 per persoon.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Spijkerdorp Drachten

4. Speelbos Joure in Joure.
Bij het speelbos Joure kunnen kinderen van 1 t/m 12 jaar met veel plezier spelen. De speeltoestellen zijn speciaal voor jonge kinderen ontworpen, ze zijn namelijk voorzien van kleine opstapjes. Voor de allerkleinsten tot 3 jaar is er het peutereiland. Klimmen, glijden, een ballen vulkaan, vier ballen kanonnen, een heuse jungle, Glow in the Dark voetbalveld, springkussen, spookhuis en zelfs een doolhof. Er is van alles te doen voor de diverse leeftijden.
Entreeprijs: Kinderen vanaf 1 jaar € 6,50, volwassenen zijn gratis.  Voor kinderen t/m 3 jaar (woensdag t/m vrijdag ochtend en buiten de vakanties), betaal je bij binnenkomst voor 11 uur: € 4,00 entree.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.
speelbos joure

5. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Een betaalbaar attractiepark inclusief eten en drinken! De gehele dag zit er onbeperkt koffie, thee, cappuccino, diverse soorten limonade, frites, snacks, sauzen, dagsoep, broodjes, fruit en waterijs bij de prijs inbegrepen. Jij kunt dit zelf afhalen in ons restaurant, wanneer jij en je kinderen er trek in hebben. Het enige wat je dus mee hoeft te nemen zijn droge kleren in de tas of auto. Super handig lijkt me!
Er zijn diverse attracties op het park te vinden zoals een echte achtbaan, een verkeerspark, een piratenschip, botsbootjes, een draaimolen, klim en speelkasteel, trampolines, waterglijbaan en nog veel meer attracties. Voor een aantal attracties heb je begeleiding nodig en/of moet je 1.00 meter zijn, dit kan je van te voren al bekijken op de website.
Entreeprijs: Kinderen van 1 en 2 jaar zijn € 5,00 p.p, vanaf 3 jaar betaal je € 15,50 p.p.
Wel iets duurder dan 10 euro, maar doordat al het eten en drinken er bij in zit wou ik het toch wel even vermelden. Want reken maar eens uit als je een dagje weg bent, wat je mee neemt of daar koopt. Dan ben je duurder uit dan de entreeprijs. En het lijkt me heel fijn om geen eten en drinken mee te nemen, geen gezeur van de kinderen dat ze trek hebben, maar gewoon kunnen pakken en eten wat en wanneer je het nodig hebt.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.
Attractiepark Duinen Zathe

*De uitjes zijn leuk om met het gezin te bezoeken, maar ook zeker geschikt voor een kinderfeestje.
**Liever een gratis uitje? Kijk dan even bij gratis uitjes in Nederland op deze website, er is een overzichtslijst met gratis uitjes in de Provincie Friesland.
***Weet je meer uitjes met een entreeprijs onder de €10? Laat het dan gerust weten in een reactie om anderen te informeren en te inspireren.