5 uitjes in Groningen, onder de entreeprijs van €10,-.

5 uitjes in Groningen, onder de entreeprijs van €10,-.

23 juli 2018 4 Door Jeanet

Deze maand zocht ik voor jullie 5 betaalbare uitjes in de provincie Groningen.
Niet alle uitjes die je kan doen zijn gratis, maar er zijn ook diverse uitjes met een lage entreeprijs. Soms is het best wel even zoeken op internet wat er te doen is voor een betaalbare entree prijs is en waar het zit. Daarom zoek ik nou ook elke maand uitjes op voor jullie met een entreeprijs van €10,-.

1.’t Speulparadies, Speeltuin en kinderboerderij in Beerta.
Kinderen kunnen spelen op een geheel omheind speelterrein met o.a. kabelbaan, luchtkussen en avonturenpad. Daarnaast is er ook een dierenweide met geitjes, konijnen, kippen, maar ook met Alpaca’s.
In de speeltuin is ook een speeltoestel wat geschikt is voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en de paden zijn verhard.
Entreeprijs: € 1,00 – entree per kind, ouders zijn gratis.
Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

speulparadies-beerta

2. Familiepark Nienoord in Leek. 
Een park met diverse attracties en speeltoestellen waar de kinderen op en af kunnen. De miniatuurtreintjes kunnen worden bekeken en er kan ook een ritje worden gemaakt met de stoomtrein. In de kinderboerderij kan er worden geknuffeld met de dieren.  Tijdens de expeditie kan je de hindernissen trotseren. Als het weer even wat minder is kan je je ook prima vermaken in de overdekte ‘Apenkooi’ en/of het Ooivaarsnest voor de jongere kinderen.
Er worden regelmatig diverse extra evenementen georganiseerd op het park.
Entreeprijs: € 8,50 vanaf 2 jaar.
Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

nienoord

3. Doezoo in Leens.
Bij kan je van alles doen en ontdekken. Je zintuigen staan daarbij centraal. Je kan de diverse dieren bekijken én voelen en vasthouden tijdens de rondleiding.  Maar er is meer te doen dan alleen kennismaken met de dieren. Kinderen kunnen er ook spelen in de speeltuin, springen op het springkussen en spelen in de zandbak.
Tijdens de vakanties worden er vaak diverse activiteiten georganiseerd, meer hierover kan je vinden op hun website.
De rondleiding is zeker een aanrader!
Entreeprijs: vanaf 3 jaar  € 7,00
Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

doezoo leens

4. Landgoedpark Tenaxx, Dinopark in Wedde
Landgoedpark Tenaxx is enerzijds is een dinopark en anderzijds een bomenpark. Het doel van het park is om te laten zien dat dinosaurussen en bomen in tientallen miljoenen jaren gezamenlijk geëvolueerd zijn. In het park kan je veel leren en zien over de dinosauriërs en de vele verschillende boomsoorten. Kinderen kunnen een zoektocht doen, dino’s opgraven, meedoen aan de survivalrun en met een bootje varen in de bootjesvijver.
Entreeprijs: Vanaf 3 jaar € 9,50 aan de kassa, online €8,50. De entreeprijs is inclusief onbeperkt frietjes, snacks, pannenkoeken en ranja.
Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.
landgoed Tenaxx

5.Legio Museum in Grootegast.
Het Legio Museum is een museum over van alles wat te maken heeft met Lego. Dit museum is gevestigd in een gedeelte (900 m2) van het voormalige Lego Nederland pand aan de Legolaan te Grootegast. Een historische plek van Lego, aangezien het bedrijf hier gevestigd is geweest van 1963 tot 1998. Maar niet alleen kan er worden gekeken naar de thema-expositie (die elke 3 maand veranderd), maar er kan ook zelf gebouwd worden met Lego.
Entreeprijs: vanaf 3 jaar €5,- per persoon.
Parkeren is gratis.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.
Legio Museum

*De uitjes zijn leuk om met het gezin te bezoeken, maar ook zeker geschikt voor een kinderfeestje.
** Liever een gratis uitje? Kijk dan even bij gratis uitjes op deze website, er is een overzichtslijst met gratis uitjes in de Provincie Groningen.
***Weet je meer uitjes met een entreeprijs onder de €10? Laat het dan gerust weten in een reactie om anderen te informeren en te inspireren.