Natuurgebied Appelbergen in Glimmen.

Natuurgebied Appelbergen in Glimmen.

20 juli 2018 0 Door Jeanet

In het natuurgebied Appelbergen in Glimmen kun je heerlijk wandelen of fietsen. Een gedeelte van het Pieterpad loopt ook door het natuurgebied heen. Natuurgebied Appelbergen heeft diverse landschappen: dicht en open bos, vliegdennen, heide, stuifzanden en moerassen wisselen elkaar af. Er komen verschillende bijzondere planten voor, je kan er dieren tegen komen. Diverse paddenstoelen hebben we gezien, mooie (natte) paden gelopen, klimmen in de klimbomen, een grote zwemplas waar je je hond bijvoorbeeld in kan laten zwemmen, grote plassen om in te stampen.

natuurgebied appelbergen

Je kunt er voor kiezen om zelf te wandelen of te kiezen voor de uitgezette wandelroute. De uitgezette route kan je lopen, door de gele paaltjes te volgen. De route loopt over diverse zandpaden en ongeveer in een uur tot anderhalf uur te lopen.  Voor het fietsen kan je ook zelf kiezen om zelf een route te fietsen, of de uitgezette fietsroute te fietsen. De uitgezette fietsroutes zijn rond de 36 en 40 kilometer.

appelbergen natuurgebied wandelroute

Als je met de wandelwagen/rolstoel bent, kun je het beste het verharde pad wel volgen. Er loopt een fietspad door het bos waardoor je ook met de wandelwagen/rolstoel kan genieten van het bos.

Er is veel geschiedenis over het natuurgebied. Zo loopt er dwars door de Appelbergen een zandweg: de Hoge Hereweg. Deze zandweg was ooit onderdeel van de belangrijkste verbinding van Groningen met Emmen en Coevorden. Qua verkeersverbinding vergelijkbaar met een huidige snelweg.
Het voormalige militaire oefenterrein is momenteel grotendeels in bezit en beheer van Staatsbosbeheer. En aan de rand van het Grote Veen staat een oorlogsmonument.

appelbergen natuurgebied

Bij Paviljoen  Appelbergen is een speeltuin waar de kinderen kunnen spelen en waar je wat kan eten en drinken. Er zijn diverse mogelijkheden voor feestjes zoals familiedag of een kinderfeestje, zoals een GPS wandeling, speurtocht, bosgolf en nog meer.
Parkeren kan je het beste bij Paviljoen Appelbergen. Hier kom je via een verharde zandweg, hierdoor kan het voorkomen dat het door regen veel plassen staan en er hier en daar wat gaten in de weg zitten !!

Plaats: Glimmen
Provincie: Groningen
Adres: Hoge Hereweg 33 in Glimmen.
Openingstijden: Wandelen kan altijd.
Mag de hond mee: Ja
Kan de wandelwagen mee: Ja, als je het verharde pad volgt.

*Eerder kon je deze blog ook al lezen op de Facebookpagina. De uitjes die ik op de Facebookpagina heb geplaatst komen ook op mijn website te staan.
**Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
*** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.

gratis er op uit in nederland