Uitjes voor in de kerstvakantie

Uitjes voor in de kerstvakantie

26 december 2018 0 Door Jeanet

Het is kerstvakantie, de kinderen vrij en vaak ook de ouders een paar dagen extra vrij. Ik ging op zoek naar 5 evenementen die je kan doen deze kerstvakantie. Zodat je een beetje inspiratie hebt, mocht je nog op zoek zijn naar een uitje voor de kerstvakantie. 

1. Kerstplaza in de Martiniplaza in Groningen.
De allergrootste overdekte kermis kan je vinden in de Martiniplaza. 10.000 vierkante meter, oftewel twee voetbalvelden naast elkaar, staan vol met attracties, kerststallen, eetkraampjes, shows en voorstellingen. Een uitje voor het hele gezin, waarbij het niet uit maakt wat voor weer het buiten is.
Met het entreeticket krijg je eenmalig toegang tot álle attracties en shows. Kan je er geen genoeg van krijgen? Een herhalingskaart voor de attracties en shows is al voor € 3 ter plaatse aan te schaffen, voor nog langer durend plezier.
Geopend op: 27, 28, 29 en 30 december 2018 en van 1 januari t/m 6 januari 2019
De entreetickets kosten €15,- p.p. Maar Groupon heeft ook een mooie aanbieding waardoor je voor €9,50 p.p. naar binnen kan. Meer informatie lees je op de website.

2. Ijsbeelden festival in Zwolle.
Zwolle is omgetoverd tot winterstad. De horeca is in kerstsfeer er zijn diverse winterse activiteiten in de gehele stad én het grootste ijsbeeldenfestival staat dit jaar in Zwolle. De 40 beste ijskunstenaars ter wereld hebben prachtige kunstwerken gemaakt van 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw. Er worden 25 beroemde verhalen vertaald in ijs- en sneeuwbeelden die tot wel 6 meter hoog zijn. En er zijn gratis kinderattracties (WinterWonderland) in de kerstvakantie voor de kinderen. Kies een van de 4 routes en kies voor een dagje Zwolle van.
Geopend van 15 december tot 3 maart. Gesloten op nieuwjaarsdag en buiten de vakanties op maandag. Verder alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Entreeprijzen aan de kassa: Kinderen 0 t/m 10 jaar: €12,- Volwassenen: €16,50. Online tickets zijn €2,- goedkoper.
Meer informatie lees je op de website.

kerstvakantie ijssculpturen

3. Winter efteling. 
De Efteling is van 12 november t/m 31 januari helemaal in de winterse sfeer omgetoverd. Besneeuwde dennenbomen, twinkelende lichtjes, winterse pleinen met entertainment en lekkernijen, een ijsbaan, een langlaufbaan en aan het einde van de dag diverse lichtshows. Een sfeervol dagje waar je helemaal het gevoel van de winter kan krijgen.
Entreeprijzen €36,- per persoon vanaf 3 jaar. Parkeerticket €10,- per auto.
Meer informatie lees je op de website.

4. Openluchtmuseum in winterse sferen.
Ervaar hoe het vroeger was en ga terug in de tijd. De mensen van het museum zien er net zo uit als toen, voor een optimale beleving van hoe het was. In het Openluchtmuseum heeft elk seizoen een eigen karakter en is in de winter dan helemaal in de winterse sferen. Je kan schaatsen op de ijsbaan van ruim 800 m2 én zelf de Elfstedentocht schaatsen! En kan je niet schaatsen, glij dan met de slee van de helling naar benee. Er zijn diverse activiteiten te doen voor jong én oud zoals broodjes bakken, luisteren naar diverse verhalen, een ritje met de tram.
Geopend in Winterse sferen van 8 december t/m 20 januari.
Entree: kinderen tot 3 jaar zijn gratis, 4 t/m 12 jaar €16,- en volwassen €17,50. Online tickets zijn goedkoper.
Meer informatie kan je lezen op de website.

kerstvakantie openluchtmuseum

5. Pixi: volg de flonkeringen in de Drentse duisternis.
Een wandeling in het bos als het donker is, de weg wordt gewezen door kleine lichtpuntjes (Pixies). Volg met de speciale lantaarn en geniet van het unieke lichtkunstwerk in de Drentse natuur bij én over het Boomkroonpad in Drouwen. Een wandeling in stilte in groepjes van maximaal 8 groepjes.
De wandelingen kan je elke woensdag en zaterdag doen t/m 2 januari 2019.
De route is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. En niet geschikt voor mindervaliden vanwege de trappen naar het Boomkroonpad en onverharde paden.
Entreeprijs: Kinderen van 6 t/m 12 jaar €12,50 en volwassenen €14,50. De prijs is incl. één consumptie per persoon en toegang tot het Boomkroonpad, dat speciaal hiervoor ook ’s avonds geopend is.
Meer informatie lees je op de website.

kerstvakantie pixi

Meer activiteiten kan je ook vinden in de blog die ik eerder schreef. En je kan natuurlijk meer (gratis) uitjes kan je vinden op mijn website onder het kopje Uitjes in Nederland

Uitjes tijdens regenachtige en koude herfst- en winterdagen.

Fijne vakantie toegewenst en vergeet vooral niet te genieten van elkaar. Samen lekker thuis wat aanrommelen, niets hoeven en gewoon doen waar je zin in hebt kan ook heel fijn zijn!