Wentelteefjes, een lekker recept met oud brood.
Met brood kan je diverse lekkere dingen maken, in deze blog geef ik je het recept voor wentelteefjes. Een lekker zoet broodrecept als ontbijt op zondag of als lunch op een vrije dag.
Iedereen herkent het waarschijnlijk wel brood wat wat langer is blijven liggen waardoor het oud oftewel droog is geworden. Maar weggeven is totaal niet nodig, tenzij er schimmel op zit natuurlijk. Je kan namelijk nog lekkere dingen maken met oud brood. Heb je geen oud brood, dan is het ook zeker mogelijk om wentelteefjes te maken. Even wat anders dan een broodje kaas of jam tussen de middag.
Wat zijn wentelteefjes.
Wentelteefjes wordt gemaakt van o.a. brood en is een zoet gerecht. Vroeger werden wentelteefjes gemaakt, zodat het oude brood niet weggegooid hoeft te worden. Tegenwoordig wordt het ook gewoon gemaakt als lekkernij en niet zozeer meer omdat er anders brood wordt weggegooid.
Wat heb je nodig om wentelteefjes te maken.
Dit recept is gebaseerd op 8 wentelteefjes.
Om wentelteefjes te maken heb je nodig:
– 8 plakjes (wit)brood nodig
– Basterdsuiker
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 250 ml melk
– 1 ei
– 40 gram (room)boter
– een vork
– een diep bord
– een plat bord
– een koekenpan
– spatel
Hoe maak je wentelteefjes.
De wentelteefjes kan je op diverse manieren maken, hieronder beschrijf ik het basisrecept. Voor meer variatie kan je zoeken op internet.
1. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten en andere benodigdheden klaar hebt staan.
2. Klop het ei in het diepe bord los.
3. Voeg aan het losgeklopte ei de kaneelpoeder en melk toe.
4. Haal een plakje brood door het eimengsel heen.
5. Leg het plakje brood op plat bord neer.
6. Doe stap 4 en 5 net zo lang totdat alle plakjes brood door het eimengsel gehaald zijn.
7. Als je nog wat eimengsel over hebt, giet je dit nog over de broodjes op het bord heen.
8. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken, zodat de plakjes brood goed doorweekt zijn met het eimengsel.
9. Doe boter in de koekenpan en laat het boter smelten in de pan.
10. Bak de plakjes brood in de koekenpan. Leg de plakjes brood naast elkaar in de pan en niet op elkaar, hoeveel je per keer kan bakken hangt er vanaf hoe groot je koekenpan is. Vergeet niet regelmatig de plakjes brood om te draaien, dit lukt het vaak het beste met de spatel.
11. De plakjes brood in de koekenpan worden goudbruin. Als ze aan beide kanten goudbruin zijn, heb je wentelteefjes en kan je ze uit de pan halen. Leg ze om een schoon bord en doe er kaneel (en eventueel basterdsuiker) overheen.
12. Eet de wentelteefjes op, warm zijn ze het lekkerste!
https://www.instagram.com/p/Bracqwggl_0/