Openheid, eerlijkheid en (h)erkenning zorgen voor krachtige zonnestralen

Openheid, eerlijkheid en (h)erkenning zorgen voor krachtige zonnestralen

9 januari 2023 0 Door Jeanet

Wat zijn er de afgelopen tijd mooie gesprekken geweest. En in veel van deze gesprekken kwam naar voren hoe dapper/mooi ze mijn openheid en eerlijkheid vinden. Wat hun weer (h)erkenning, steun en soms ook zonnestralen geeft. Zulke gesprekken zorgen bij mij voor zoveel zonnestralen, zoveel energie en motivatie om door te gaan met het delen. Ook ik heb (enorm) veel (gehad) aan berichten van en gesprekken met anderen waarin openheid, eerlijkheid en (h)erkenning aanwezig was. Openheid, eerlijkheid en (h)erkenning is zo waardevol, krachtig en tegelijkertijd ook onzeker en angstig. Onwijs dankbaar met de mooie momenten die er zijn geweest  en ontstaan, maar ook onwijs nieuwsgierig naar de momenten die er nog zullen gaan komen, waarbij vooral openheid, eerlijkheid en (h)erkenning de kracht zal zijn. Want doordat je zowel de fijne als de minder fijne momenten kunt delen, ontstaat er een fijnere verbinding, meer gevoel van waarde, acceptatie, kan je jezelf zijn zoals je bent wat zorgt voor krachtige zonnestralen.

Ik wou er een bericht over schrijven, want de afgelopen dagen stonden dit soort gesprekken enorm centraal. Ik wou het delen op social media, aangezien ik meer korte berichten deel op Instagram en Facebook. Want dat leest vaak net wat makkelijker, i.p.v. door te moeten klikken, althans dat vind ik zelf wel bij de berichten die ik lees van anderen. En daarbij is het voor mij vaak ook net wat sneller geplaatst. De tekst schreef ik al uit op de laptop, wat ik voel/denk en wil delen eruit typen op de laptop gaat soms toch net wat makkelijker dan op de telefoon. Helaas was het teveel tekst waardoor het niet in een bericht op Instagram paste, dus besloot ik er toch maar een blog van te maken. Ik had geen zin om het enorm te moeten inkorten en wou dit toch graag met jullie delen. Zo onwijs dankbaar voor de krachtige zonnestralen die zo voelbaar zijn door o.a. de openheid, eerlijkheid en (h)erkenning die er is, is ontstaan en hopelijk nog meer gaat ontstaan.

Het delen, het open zijn, het is niet zo makkelijk.
Er zijn veel onderwerpen waar niet veel over gesproken kan/mag worden. Het leven moet zoveel mogelijk leuk en gezellig zijn. We moeten het zoveel mogelijk over de leuke dingen hebben. Maar het is zoveel waardevoller als je het zowel over de leuke als minder leuke momenten kan hebben. Dit zorgt uiteindelijk voor meer zonnestralen in je leven.
Het delen zorgt soms voor minder eenzaamheid door de gesprekken die er soms ontstaan, soms voor ontlading door het uit mijn hoofd te halen in plaats het daar rondjes te laten draaien, soms voor begrip door meer zichtbaar te maken, soms door trots te delen hoe ik steeds meer stapjes vooruit maak,  maar ook soms voor net die ene zonnestraal voor een ander, voor net dat stapje over de drempel die eerder niet lukte en soms voor nog zoveel meer voor mezelf of voor een ander.
Ik deel veel maar echt lang niet alles, niet alles wil, kan en durf ik te delen. Onze problemen zie je niet aan de buitenkant en dat maakt het vaak lastig te begrijpen waarom ons leven zo is en waarom werken niet lukt. Als inkomen ziektewet, bijstand, alimentatie en toeslagen van de gemeente is nou niet het inkomen, wat ik ooit als inkomen voor mezelf in gedachten had. Werken aan mijn eigen herstel, leren omgaan met de psychische problemen en leren omgaan met de situatie zoals het leven is, is ook niet de “baan” waarvoor ik heb gestudeerd. Maar het leven loopt zoals het leven loopt en door wat we hebben mee gemaakt en de dingen die nu nog spelen is dat voor nu wel het meest haalbare.
Doodeng vind ik het soms wat ik plaats en het zorgt dan ook zeker voor onzekerheid. Want vaak genoeg denk ik na over hoe er over gesproken wordt met anderen (we wonen in een dorp, ons kent ons zeg maar en dat maakt het niet altijd makkelijk zo open te delen), wat voor mening/gedachten/beeld anderen door mijn berichten (zelf) creëren.

Openheid, eerlijkheid en (h)erkenning zorgt voor zonnestralen.
Maar ik weet van mezelf ook dat de openheid van anderen mij helpt. Ik heb zo onwijs veel steun gehad door en van diverse mensen hun berichten met openheid, eerlijkheid en (h)erkenning op social media. Met sommige heb ik een gesprekje gehad, met sommigen nog nooit contact en alleen hun berichten geliked en soms eens een reactie geplaatst. Al deze mensen hun berichten bij elkaar én een aantal mensen real life zorgen ervoor dat ik steeds vaker de zonnestralen weer kan gaan zien en voelen. Ik help daarom graag anderen ook door mijn inzichten, bewustwordingen en lessen met jullie te delen.

Waarom volg je mij en lees je mijn berichten?
Mijn doel is niet zoveel mogelijk volgers hebben/krijgen, maar zoveel mogelijk mensen een steuntje in de rug te geven. Het leven moet je zelf overleven, maar het is dragelijker als je (h)erkenning/steun krijgt van anderen op wat voor manier ook. Ik ben geen blogger die alle producten wil promoten, sterker nog heb heeeeel zelden een samenwerking. Samenwerkingen zijn vaak best lastig want daarvoor moet je vaak toch wel heel veel meer volgers/lezers hebben dan dat ik nu heb. En daar gaat het mij ook absoluut niet om, natuurlijk is het soms wel jammer. Maar ik promoot/schrijf liever over de dingen waar ik oprecht wat aan heb, ben liever eerlijk, open en oprecht dan dat ik al die producten promoot die al door heel vele ander bloggers/vloggers gepromoot worden. Al zou ik maar 10 volgers over houden na dit bericht, maar wel voor die 10 mensen meer zonnestralen dan donderwolken kunnen zorgen, dan ben ik al dankbaar en blij.

Niemand is verplicht mij te volgen. Niemand is verplicht mijn berichten te lezen. Niemand is verplicht te reageren. Erger je aan mijn berichten, praat je er liever negatief over met anderen of is er een andere manier van negativiteit die je voelt/ervaart door wat ik plaats, voel je dan vrij om mij te ontvolgen. Doe wat goed voelt voor jezelf, doe waar jij energie van krijgt en wat bij jou past.

Wanneer er teveel hobbels, nattigheid en andere ellende op je pad komen moet je keihard zoeken naar zonnestralen.  Maar als die zonnestralen er dan zijn is het keihard genieten.