Muziekboek van Lotte en Max.

Muziekboek van Lotte en Max.

5 maart 2019 18 Door Jeanet

Kinderen (en volwassenen) kunnen gebaren gemakkelijk aanleren met de materialen van Lotte en Max. Zou zijn er dvd’s, gebarenkaarten, gebarenposters en sinds kort ook met het muziekboek van Lotte en Max.

Gebaren leren met Lotte en Max.
Op een speelse manier leren kinderen met Lotte en Max gebaren aan. Dit kan tijdens het kijken van de dvd’s, oefenen met de gebarenkaarten, kijken op de posters en sinds kort ook met het muziekboek. Door gebruik te maken van gebaren, wordt de woordenschat van kinderen vergroot en kunnen kinderen zich al uiten voordat ze kunnen praten. Gebaren kun je gebruiken als (groot)ouder, maar ook als leerkracht of pedagogisch medewerkster. Voor ouders zijn er oudercursussen te volgen én voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers is er een lesprogramma opgezet.
Ik schreef al eerder een blog over Lotte en Max. In deze blog kan je meer lezen over de producten die er al zijn van Lotte en Max en hoe Lotte en Max is ontstaan.

Muziekboek van Lotte en Max.
Het muziekboek van Lotte en Max is nog maar net nieuw. Kinderen leren taal nog sneller aan door te zingen. Door de combinatie zingen én gebaren kunnen kinderen nog gemakkelijker de woorden aanleren.

In dit muziekboek staan alle liedjes die ook op de dvd’s gezongen worden. Je kan gemakkelijk zien bij welke dvd de liedjes horen, de kleuren van de dvd zijn namelijk ook de kleuren van de tekst in de inhoudsopgave en de kleuren van de bladzijdes bij het liedje. Bij het muziekboek zit een cd bijgeleverd, erg handig zodat je zelf ook het liedje kan oefenen én het dan niet alleen hoeft te zingen.

Bij elk liedje staan diverse afbeeldingen van gebarenkaarten die erbij horen. Zo kan je tijdens het zingen ook gebruik maken van de juiste gebarenkaarten. Heb je de gebarenkaarten niet in huis, dan kan je de gebaren vanuit het boek ook leren. Bij de afbeelding is te zien wat het gebaar is door een afbeelding én tekst. Het bijbehorende gebaar wordt zowel met afbeelding als tekst uitgelegd.
In de tekst staat het gebaar dik gedrukt, zodat je op het juiste moment het gebaar kan gebruiken.
Je kan meer gebaren gebruiken bij het liedje, deze worden ook voor gedaan op de filmpjes. Maar je kan er ook voor kiezen om alleen de gebaren te gebruiken die in het boek worden uitgebeeld.

Bij elk liedje staat de tekst beschreven. Op de andere pagina staat bladmuziek beschreven zodat je ook met een muziekinstrument mee zou kunnen spelen.
Op de pagina’s staan vrolijke afbeeldingen, bijpassend bij het liedje.

Een leuk, vrolijk muziekboek waarbij je op een leuke manier de liedjes van de dvd’s van Lotte en Max en de bijbehorende gebaren kunt aanleren aan de kinderen.

muziekboek lotte en max

Win het muziekboek van Lotte en Max.
In samenwerking met Renske de oprichtster van Lotte en Max, mag ik een muziekboek weggeven!

Je kan voor jezelf mee doen, maar je mag meedoen voor het kinderdagverblijf of de gastouder waar je kind naar toe gaat of een andere plek waar kinderen graag gebruik van zouden maken van dit muziekboek, zodat er nog meer kinderen gebaren kunnen leren.

Om kans te maken moet je:
– De Facebookpagina van mij liken.
– De Facebookpagina van Kindergebaren met Lotte en Max liken.
– Like dit originele bericht van 5 maart op mijn Facebookpagina.
– Laat in een reactie op mijn website weten of je al gebruik maakt van gebaren bij je kind(eren).  En laat weten of je voor jezelf mee doet of voor een mooie plek met kinderen waar ze ook graag dit muziekboek kunnen gebruiken. Graag reageren met dezelfde naam die je op Facebook gebruikt.  De reactie is pas zichtbaar wanneer ik hem goed heb gekeurd (dit is i.v.m. spamreacties).
– Delen is lief, maar is geen vereiste om te winnen. 

Je kunt meedoen tot zondag 17 maart 18.00 uur! De winnaar zal bekend worden gemaakt en hier in de blog komen te staan.

De winnaar is geworden: Linda Veenstra- Faas, graag even contact met me opnemen via de mail, zodat ik weet waar ik het boek heen moet sturen.