Nieuw huis gezocht

Nieuw huis gezocht

11 mei 2024 0 Door Jeanet

Met pijn in ons hart, maar vanuit liefde gaan we op zoek naar een nieuw thuis voor Indy. Helaas pakt het niet zo uit zoals we hadden verwacht en gehoopt. Soms moet je loslaten omdat vasthouden niet meer mogelijk is. Ken of heb jij een huis zonder kat (en liefst ook in een omgeving waar zo min mogelijk katten zijn) én kan/wil jij Indy een nieuw thuis geven waar ze wel de rest van haar leven mag blijven, laat het me dan weten.

Op 28 februari 2024 hebben we Indy opgehaald om een nieuw thuis te geven. Na wat heen en weer bericht te hebben en een goed gevoel te hebben, maakte we de reis om kennis te maken. Na de kennismaking besloten we haar mee te nemen naar de andere kant van Nederland. Helaas ontdekte we thuis al snel dat ze anders reageert op katten dan we hadden verwacht. Dit gedrag liet ze (volgens de eerdere eigenaars) daar niet zien, maar daar waren wellicht ook minder katten dan hier én daar woonde geen kat in huis. We hebben het een kans gegeven, want verder is ze echt een superlief fijn en gezellig hondje. We genieten enorm van haar aanwezigheid en nabijheid. Inmiddels is het mei, maar haar gedrag veranderd niet, sterker nog haar gedrag en vooral de jacht naar katten wordt sterker. Tijdens het wandelen buiten is ze vooral bezig met zoeken naar katten en wil ze het liefst er achteraan om de kat te pakken. In de tuin is ze vooral bezig met zoeken naar katten. Thuis ruikt ze de geur van onze kat die inmiddels boven woont. Hierdoor is ze heel veel actief en vind ze weinig rust. Met pijn in ons hart, maar met liefde voor haar gaan we op zoek naar een nieuw thuis voor haar.

Haar naam Indy had ze al. Heel toepasselijk dat de betekenis van de naam Indy (volgens google) onafhankelijk is. Toen we haar op hebben gehaald was mijn relatie niet over. Onafhankelijker zijn we met de komst van haar absoluut geworden. Door haar kwam ik meer buiten dan dat ik had gedaan zonder haar. Ze kwam bij ons op het juiste moment, heeft ons onwijs veel geluksmomentjes en kracht gegeven, maar is helaas niet de hond die bij ons past door haar jachtdrift naar katten en omdat we zelf ook een kat in huis hebben zal dit ook niet afnemen hebben we inmiddels ervaren. We balen hier echt enorm van want verder is ze echt een superlief en fijn hondje. Mocht je dé oplossing hebben om het jacht naar katten uit te schakelen, stuur me dan gerust ook een bericht. Afleiden en trainen met brokjes hebben we al geprobeerd maar werkt helaas niet, als ze een kat ziet is de focus alleen daar.

We zijn onwijs open en eerlijk over hoe ze is. En dat is bewust, want ik wil dat ze echt op een plekje is waar ze het liefst voor altijd kan blijven. Dit is haar 3de huisje en de volgende dus al haar vierde huisje. Ze gaat niet zomaar weg, ik wil echt dat ze een goed plekje krijgt en niet dat ze ook daar weer na een paar maanden weg moet. Het zou daarom fijn zijn als je niet te ver weg woont, want we zouden graag uitgebreid kennis willen maken én willen zien waar ze komt te wonen. Verhuizen is namelijk voor niemand fijn. Het doet ons ook absoluut pijn dat we deze keuze moeten maken, want we gaan haar ook onwijs missen. Maar voor haar is het rustiger om naar een ander huis zonder katten te gaan.

Praktische informatie over informatie
– Indy is geboren op 26 augustus 2020 en is nu dus bijna 4 jaar oud.
– Indy is een Parson Russel Terrier. Ik zei altijd Jack Russel, maar zag in het paspoort staan dat het een Parson Russel Terrier is. De Parson Terrier is groter dan de Jack Russel Terrier.
– Ze is niet gesteriliseerd. Toen we haar op hebben gehaald was ze net loops.
– Ze is wel gechipt.
– Ze is onwijs enthousiast als je thuis komt. Ligt het liefst zo dicht mogelijk bij je op de bank.
– Ze kan langere tijd alleen in huis zijn, maar vind het gezelliger als we thuis zijn. Als ik thuis ben heeft ze meer rust (slaapt ze meer) dan wanneer we niet thuis zijn.
– Ze is een boefje, deurkrukken zitten bij ons omhoog en de tafel hebben we verplaatst want als ze de mogelijkheid krijgt springt ze in de vensterbank om naar buiten te krijgen.
– Ze kan met kinderen, vind het spelen met de kinderen en balletjes gooien fantastisch. Maar stevig knuffelen houdt ze niet van, ze wil wel graag wat ruimte krijgen. Ligt ook sneller bij mij dan bij mijn zoontje. En als mijn zoontje thuis is, is ze onrustiger en slaapt ze ook minder. Hele jonge kinderen lijkt me daarom niet verstandig, omdat ze ook haar rust nodig heeft. Oudere kinderen die overdag op school zijn, zal wel mogelijk zijn.
– Lange wandelingen vind ze geen enkel probleem om te maken, ze loopt vol enthousiasme gerust een uur met je mee. Drinken doet ze echter alleen uit haar bakje thuis en niet uit de sloot. Althans dat is wat ik heb gezien. Als het warmer is wellicht daarom handig om een flesje met water en eigen bakje met water mee te nemen.
– Ze heeft een tuig, die ze ook mee krijgt. Hier kan ze namelijk (nog) niet uit ontsnappen. Een halsband en ander tuigje is ze namelijk al uit ontsnapt toen ze een kat zag.
– Ze kan met andere honden als je samen aan het lopen bent of als beide honden thuis ruimte hebben. Snuffelen aan elkaar met beide aan de riem gaat vaak eerst even goed en dan wordt ze ineens een bitch en wil ze de andere hond pakken, oftewel is beter van niet. Samen wandelen, waar ze zelf kan bepalen welke kant ze op gaat e.d. gaat tot nu toe wel goed.

Belangrijke informatie (eisen) voor haar nieuwe thuis.
– Geen kat in huis (absolute eis!)
– Een omheinde tuin of dicht balkon.
– Wonend in bos of natuurgebied, hier zijn namelijk minder katten. Als ze eenmaal een kat heeft gezien, weet ze dat daar een kat is en wordt haar jachtinstinct alleen maar groter.  E
– Ze kan niet los, vanwege haar jachtdrift. Tenzij de tuin goed afgesloten is, ze springt hoog dus over lage hekjes zou ze denk ik heen springen als ze een kat ziet.
– Iemand die haar liefde en nabijheid geeft, dus niet hele week werkt en alleen weekends thuis is.
– Iemand die wandelingen met haar maakt zodat ze wel haar energie kwijt kan.
– Balletjes willen gooien met Indy.
– Haar willen verwennen met lekkers.
– Een plekje waar ze de rest van haar leven mag leven als prinsesje.
– We willen zien waar ze komt te wonen.

Een optie zou nog zijn therapie. Maar aangezien haar gedrag met een kat in huis en al die katten buiten eerder erger wordt heb ik hier heel eerlijk gezegd weinig vertrouwen in. Ze is onwijs gefocust op katten.
Maar denk jij dat jij de therapeut weet of bent die dit zou kunnen verhelpen laat het mij dan ook weten. Het enige probleem is katten. Maar daarmee ook het probleem waardoor ze hier niet kan wonen.

Wil je meer informatie of heb je belangstelling, laat het mijn dan weten via de mail of via een pb op instagram.