Jeanetblogt.nl bestaat een maand.

Jeanetblogt.nl bestaat een maand.

1 februari 2018 21 Door

Een maand geleden ging deze website de lucht in. In deze blog blik ik terug naar afgelopen maand.

Sinds een maand schrijf ik de blogs in wordpress en worden ze geplaatst op mijn website. Op facebook wordt vaker alleen de link geplaatst en niet meer het gehele blog. De blogs zijn op de website gemakkelijker terug te vinden en te delen, ik ben bij dat ik de overstap heb gemaakt naar de website. Soms nog wel een beetje wennen, maar nu wel overzichtelijker! Af en toe plaats ik nog wel een klein los berichtje op facebook, soms omdat het makkelijker is, de informatie wat kleiner is of omdat ik iets deel vanaf een andere pagina.

Het bloggen doe ik nog met veel plezier. Heel veel plezier!Ik krijg er energie van en kan echt blij worden van het blogs schrijven.
Aan inspiratie heb ik niet tekort, wel aan tijd.

Mooie blogs geschreven (al zeg ik het zelf), maar eigenlijk ook nog wel een beetje zoekende. Plaats ik wel de dingen die mensen willen lezen? Moet ik misschien meer persoonlijke dingen gaan delen? Leest überhaupt wel iemand mijn blogs? Vinden mensen het niet stom dat ik blogs schrijf?

Mijn conclusie van afgelopen maand:
Diverse blogplanningen heb ik al voor mezelf gemaakt. Een blog per dag, meerdere blogs per dag, om de dag een blog plaatsen.  Maar meerdere blogs op een dag lukt me lang niet altijd, wat soms voor frustratie zorgt.
Diverse dingen heb ik al uitgeprobeerd. Blogs delen op diverse facebookgroepen, blogs niet delen, alleen iets op facebook plaatsen en geen link naar de website.
Mijn afbeelding op de website heb ik anders ingesteld. Eerst zag je alleen een grote afbeelding als je op mijn website kwam. Nu een kleintje boven in, en die zie je ook op het tabblad staan. Zodat je nu gemakkelijker de laatst geplaatste blog kan lezen.
Affiliatelinks toegevoegd in blogs en op mijn website.
Ik ben Instagram actiever gaan gebruiken, regelmatig plaats ik foto’s op Instagram en gebruik ik diverse hashtags. En heb inmiddels de 200 volgers bereikt!
Andere bloggers af en toe om tips gevraagd, en al mooie tips gekregen. Erg leuk en fijn dat andere bloggers open staan om informatie en ervaringen te delen met nieuwe bloggers.

Mijn conclusie n.a.v. de dingen die ik heb geprobeerd en gedaan:
– Gemiddeld 150-250 bezoekers op mijn website.
– Elke dag een blog plaatsen op mijn website, levert ook elke dag bezoekers op. Als ik geen blog plaats heb ik namelijk nog geen 100 bezoekers op mijn site.
– Delen op facebookgroepen levert meer bezoekers op.
– De blog over de naam van Jarne leverde de meeste bezoekers op, namelijk 372 bezoekers!
– Verder komen de meeste bezoekers via de gratis uitjes of een review van groot merk zoals Wobbel en Coolblue.
– Een website is best nog wel ingewikkeld en komt veel bij kijken als je ook wilt dat anderen je blogs lezen. Maar van zoeken op google en vragen aan andere bloggers kan je een hoop wijzer worden.
– Van bloggen krijg ik veel energie en vindt ik echt enorm leuk om te doen!
– Een aantal blogs zijn al door diverse pagina’s gedeeld.
– Tijd tekort, inspiratie en energie teveel voor de blogs. Geduld en vooruit plannen is heel handig en belangrijk :P.

De tijd die ik aan de blogs besteed.
Veel tijd zit er in de blogs, met veel plezier besteed ik elke vrije minuut aan de blogs. Ach ja, ieder zijn hobby toch ;). En een hobby kost nou eenmaal tijd. Maar ik zorg er natuurlijk ook wel voor dat er tijd over is voor mijn man en zoontje. En tijdens werkuren ben ik geen blogs aan het schrijven (tenzij alle kinderen slapen).
Gemiddeld ben ik zo’n 2 tot 4 uur met een blog bezig. Maar dit verschilt wel echt met waar de blog over gaat. Blogs schrijven, is meer dan alleen even een verhaaltje typen.
– Een blog schrijven ben ik vaak 1 á 3 uur mee bezig. Het idee heb ik al in mijn hoofd, maar de tekst moet nog geschreven worden. Eventuele andere informatie ter verdieping er bij op gezocht. En de tekst moet fijn zijn om te lezen, waardoor ik soms na het schrijven weer wat dingen weghaal of aanpas.
– Foto’s maken/zoeken is vaak zo’n 15 minuten, maar soms ook langer dit hangt per blog af.
Affiliatielinks opzoeken.
– Links opzoeken wat een toevoeging kan zijn voor de blog.
– Als ik ergens ben waar ik over ga schrijven zoals een winkel, uitje, evenement is dit ook weer tijd (wisselend van 15 minuten tot 4 uur?). Vaak is dit ook een combinatie met waar ik anders ook was geweest. Ik merk wel dat ik veel dingen nu anders bekijk/beleef, vaker denk wat ga ik hier over schijven in mijn blog, welke foto’s wil ik hiervoor hebben gemaakt en wat wil ik hierover weten.
– Een product testen duurt vaak langer en kost meer tijd, doordat ik tussendoor foto’s maak en ervaringen opschrijf. Ik maak er dan pas aan het eind een compleet verslag van.
– Delen op diverse facebookgroepen én instagram is toch ook vaak 15 tot 30 minuten werk.
– Reageren en lezen van andere blogs. Aangezien ik het leuk vind dat anderen mijn blogs lezen, is het voor de anderen ook leuk dat ik hun blogs lees. Ik volg diverse blogs die me aanspreken en lees dan ook regelmatig hun blogs en schrijf er vaak een reactie onder na het lezen.
– Mijn website bijwerken, dingen anders instellen, aanpassen of toevoegen.
– Verder komen er vaak nog wel wat andere dingen bij zoals voorbereidingen, verdiepingen, contacten leggen en reclame maken. Hoeveel tijd dit in beslag neemt is verschillend.

Dingen waar ik nog tegen aanloop.
Ik moet me er wellicht “gewoon” in verdiepen, maar ik vind het een speld in de hooiberg. Veel informatie over te vinden en volgens mij juist teveel waardoor ik de bomen door het bos niet meer zie.
– Hoe krijg ik meer bezoekers/lezers, maar dit heeft tijd nodig en ik zie door het delen dat er steeds meer bezoekers/lezers/volgers bij komen.
– Hoe SEO werkt.
– Hoe de affiliate links werken, die van bol.com snap ik inmiddels (tenminste dat denk ik) maar er zijn veeeeel meer mogelijkheden hierin. Toch leuk als ik er een klein beetje aan kan verdienen, maar mijn doel is dat op dit moment zeker niet! Ik doe het vooral voor het plezier.
– Mijn spelling is niet altijd juist, ben/heb nou niet altijd zo’n sterkte taalknobbel. Ik schrijf de blogs vaak recht vanuit mijn hart/gedachten, puur zoals ik ben. Niet teveel over nadenken maar gewoon schrijven. Ja het kan dan voorkomen dat er soms (of misschien wel te vaak) taalfouten in zitten. Voor diegene die zich er aan storen sorry!

Mooie dingen die ik al heb mogen doen/gekregen/gedaan:
– De Wobbel360 mogen testen, toeval omdat ik was uitgeloot voor het Musjestestteam. Maar ik vind het nog steeds erg leuk dat ik er een blog over heb kunnen schrijven.
– Op nummer 1 bij Coolblue.
– Een mooie kans gekregen van Hout&Plezier, korting op de Grote Grimms regenboog en ik schrijf een blog voor ze.  Hierover binnenkort meer!
– Mijn blogs zijn diverse keren gedeeld. Zo deelde Hout & plezier, Babygebaar Groningen en Baby- en Kindergebaar mijn blog op hun facebookpagina’s.
– Diverse leuke complimenten al gekregen over dat ik zo leuk schrijf, toch leuk om te horen.
– Leuke andere bloggers tegen gekomen en inmiddels aan het volgen via Instagram en Facebook. En af en toe contact met andere bloggers, erg leuk dat sommige hun ervaringen ook willen delen en tips willen geven.
– Visitekaartjes zijn besteld :), hierover binnenkort meer!
– Veel energie krijg ik van het bloggen! Met veel enthousiasme schrijf ik de blogs en bedenk ik de onderwerpen. Soms een soort rustmomentje voor mezelf.

Wat vinden jullie tot nu toe van mijn blogs?
Heb je nog tips voor me?