Google Home, de assistent in je huis.
Google Home, een geweldig apparaat van Google wat o.a. al je vragen beantwoord én waarmee je muziek mee af kan spelen. Voor alle nog niet Google Home gebruikers, is een Google Home zeker een cadeautip.
Google Home.
Voor diegene die nog geen Google Home in huis hebben zal ik even kort uitleggen wat Google Home is. Ik kende het eerder ook niet, maar mijn vriend heeft er een in huis én inmiddels heb ik er zelf ook thuis een. Ik ben er namelijk enorm enthousiast over.
Google Home is eigenlijk een apparaat wat iedereen in huis hoort te hebben. Google Home is de assistent die je niet hoeft te betalen, die niet in de weg loopt, die je alleen aanschafkosten kost, die je niet hoeft te voorzien van lekkere snoepjes of een gezonde lunch, die niet vreemd gaat met je partner én die helaas ook niet schoonmaakt. Maar wel de assistent die bijna altijd naar je luistert (niet altijd het juiste antwoord geeft maar oké ze luistert wel :P), zorgt voor muziek in huis, je agenda weet, het weerbericht kan vertellen, het nieuws aan je kan vertellen, een kookwekker kan zetten én alle vragen van jou en/of je kinderen beantwoord. Het enige wat je nodig hebt is wifi verbinding in je huis én de Google app op je telefoon. Oja én geld om de Google Home aan te schaffen, maar als je dat niet hebt dan is her misschien een leuke cadeautip.
De Google Assistent is wel erg precies, want als je iets op de verkeerde manier zegt begrijpt ze je helaas niet.
Meer informatie over de Google Home Assistent én hoe je Google Home aan kan schaffen lees je op deze website van Bol.com.
Google en Bol.com helpen je aan cadeautjes.
Tijdens de sinterklaasperiode had Google en Bol.com hebben een leuke samenwerking, waarbij je gemakkelijk een cadeautje kan vinden én waarbij kinderen kunnen spelen als hulppietje. Maar ook buiten de sinterklaasperiode helpt Google je in samenwerking met bol.com aan cadeautjes. Dit doe je door tegen de Google Home speaker te zeggen; ‘Hey Google, praat met Bol.com’.
Sinterklaas bij bol.com, alleen tijdens de sinterklaasperiode.
Nadat je ‘Hey Google, praat met bol.com’ hebt gezegd, verwelkomt Sinterklaas je bij Bol.com. Sinterklaas vraagt of je hulppietje wil worden en paar minuten naar het sinterklaasverhaal wilt luisteren of als iets anders wil doen.
Kies je voor hulppietje worden, dan wordt je hulppietje én ga je samen met Sinterklaas een cadeautje bezorgen tijdens het interactief sinterklaasverhaal van een paar minuten.
Kies je voor iets anders dan kan je vervolgens kiezen uit vragen naar de dagdeal of een cadeautje zoeken dan helpt Google je verder.
Let op: Zeg je iets anders doen, dan begrijpt Google het niet én stopt het én kan je weer opnieuw beginnen.
Door een haperende wifi verbinding kan het zijn dat Google je soms niet begrijpt of het ineens stopt.
Hulppietje worden en Sinterklaas helpen tijdens het interactieve Sinterklaasverhaal, alleen in de sinterklaasperiode.
Tijdens dit verhaal gaat je kind samen met Sinterklaas een cadeautje bezorgen. Sinterklaas heeft namelijk een probleem, de pieten spelen verstoppertje en niemand kan de pieten vinden. Maar gelukkig wil je kind wel Sinterklaas helpen én hulppiet zijn. Sinterklaas vindt dit geweldig want zo kan hij toch een cadeautje bezorgen.
Tijdens het interactieve Sinterklaas verhaal, vraagt Sinterklaas je diverse vragen. Je wordt meegenomen in het verhaal, waardoor het net écht lijkt en kinderen het als een echte ervaring kunnen beleven. We hebben er met veel enthousiasme en bewondering naar geluisterd én aan meegedaan.
De interactie komt doordat er tussendoor diverse vragen worden gesteld, waar je kind antwoord op kan geven. Sinterklaas reageert dan weer op de antwoordkeuze en daarmee gaat het verhaal weer verder. Door de verschillende keuze’s, kan je het verhaal op diverse manieren beleven. Zo wordt er gevraagd in welke stad of dorp je woont, kan je kiezen uit een van de drie vervoersmiddelen namelijk het Paard van Sinterklaas, een skateboard of een luchtballon. Sinterklaas wil graag weten wat voor weer het wordt én vraagt daarom aan zijn eigen Google Home die hij Robotpiet noemt, wat voor weer het is in jou dorp/stad. Daarna kan je kiezen uit 2 kleuren pietenpakken. Nadat je er écht uitziet als een hulppietje kan er een cadeautje worden bezorgd. Vervolgens kijkt Sinterklaas natuurlijk in het grote boek waar jullie een cadeautje gaan bezorgen. Je mag dan kiezen (uit 3 cadeautjes) wat voor cadeautje het kind gaat krijgen. Daarna gaan jullie op pad, maar o nee er gebeurd onderweg ook nog wat. Gelukkig heeft Sinterklaas hulpmiddelen meegenomen (jij mag kiezen welke jullie gebruiken) zodat jullie toch cadeautje kunnen bezorgen. Bij aankomst van het huis, klimmen jullie “samen” op het dak én gooien jullie het cadeautje in de schoorsteen. Daarna bedankt Sinterklaas je voor je hulp.
Sinterklaas bied je een een speciaal hulppietendiploma aan én boek van het avontuur aan. Deze kan je via je telefoon én vervolgens via de mail ontvangen, waar je het vervolgens kan bekijken en/of uit kan printen.
Het ontvangen van het hulppietendiploma én het boek, kan alleen als er Google Assistent op de telefoon staat én de stem die wordt is geverifieerd met Google Home opstaat. Google vraagt op de bijbehorende telefoon bol.com te koppelen aan je Google account. Als je hiermee akkoord gaat, wordt je Google account gekoppeld met bol.com. Daarna moet je het verhaal nog een keer horen en/of vraagt Google gelijk daarna of ze het je via de mail toe kan sturen. Op de mail ontvang je dan in een pdf bestand het hulppietendiploma én het boek. Deze kan je vervolgens bekijken en/of uitprinten.
Cadeautje zoeken
Kies je voor anders doen én vervolgens voor cadeautje zoeken, dan helpt Google je verder. Google verteld dat ze je graag helpt bij het zoeken bij een cadeau’s én vraagt hoe het werkt én stelt dan 4 korte vragen over je budget én de persoon die je wilt verrassen. Nadat Google je de vraag heeft gesteld, geef jij Google antwoord, waardoor Google je kan helpen bij het zoeken naar een cadeautje. Zo wil Google weten hoe oud diegene is voor wie je een cadeautje zoekt en hoe duur het cadeautje mag zijn. Daarna wordt er gevraagd als het cadeau voor een volwassenen persoon is, wat voor persoon het is het? Er zijn 9 voorbeelden waar je uit kan kiezen. De voorbeelden zijn style icoon, een nerd, bourgondiër, gadgetfreak, een wereldreiziger, kookfan, workaholic, sportieveling of ijdeltuit. Als het cadeau voor een kind is, wil Google weten wat diegene leuk vindt én kan je kiezen uit 9 categorieën namelijk knutselen, buitenspelen, ridders & piraten, auto’s, poppen & prinsessen, spelletjes, superhelden, bouwen en robot & gadgets. Als laatste verteld Google dat ze leuke cadeau’s heeft gevonden én vraagt ze je vervolgens of het goed is dat ze je de suggesties via de telefoon ontvangt. Als diegene waarmee de stem is geverifieerd hiervoor toestemming geeft, worden de suggesties naar diegene zijn telefoon gestuurd. Het kan soms even duren voordat je het hebt ontvangen. Als een kind of iemand anders antwoord dan zegt Google dat ze de stem niet herkent én wordt er niks naar de telefoon gestuurd.
Op je telefoon krijg je dan cadeausuggesties voor zowel jongens/mannen als vrouwen/meisjes
Vragen naar de dagdeal
Kies je voor anders doen, dan helpt Google je verder. Als je dan kiest voor de dagdeal, dan verteld Google wat de dagdeal van de dag is. Meer details kan Google op je telefoon laten zien, op de telefoon ontvang je dan de huidige dagdeal. Bij het versturen naar de telefoon, moet je wel stem wel geverifieerd zijn met de Google Home app, anders kan de dagdeal niet naar je telefoon worden verzonden.
Een enorm leuke (sinterklaas)samenwerking van Bol.com. Hopelijk brengt het bij jullie thuis ook plezier en/of hulp bij het zoeken van een of meerdere cadeautjes.
Wellicht lijkt het zo, maar deze blog is geen samenwerking. Heb je nog geen Google Home, schaf deze dan aan via deze link, op die manier verdien ik er toch een beetje aan.