Met wie zou je het liefst weer een kopje thee drinken?

Echt contact is er minder dan in het verleden. Nu heb je toch wel regelmatig contact met elkaar via bijvoorbeeld Facebook, Instagram en/of Whatsapp, waardoor we helaas minder vaak met elkaar in het echt afspreken.

Thee drink ik dagelijks en elke keer bij een theezakje van Pickwick, lees ik dan ook even de vraag van Pickwick. Vanmiddag kreeg ik de vraag: Met wie zou je het liefst weer een kopje thee drinken? Het deed me beseffen dat ik eigenlijk te weinig tijd maak/heb, om kopjes thee met anderen te drinken.

Tijd te kort
Doordat ik 4 dagen aan het werk ben, naja eigenlijk 5 als ik de dinsdagochtend en zaterdagochtend mee reken.  Kom ik eigenlijk tijd te kort om met bepaalde mensen af te spreken en al helemaal met mensen die wat verder wonen. Best jammer eigenlijk, want gezellig een kopje thee drinken, echt even contact met elkaar en even bij kletsen is altijd wel erg gezellig. Natuurlijk heb ik ook wel via Facebook, Whatsapp en Instagram wat contact met ze en zie ik foto’s, maar in het echt is het toch even anders. Echt even tijd voor elkaar en echte interesse in elkaar, dat is toch veel fijner dan contact via de telefoon of computer.

Druk druk druk
Tegenwoordig heeft iedereen het druk met werk, gezin, zichzelf, huishouden etc., waardoor veel vaker en sneller contact is via de Whatsapp, Facebook of Instagram. Want 2 agenda’s naast elkaar leggen en een datum vinden is soms best nog wel lastig.
Er zijn diverse mensen met wie ik wel weer een kopje thee wil drinken. Ik ga kijken of me het dit jaar lukt om met deze personen af te spreken en het kopje thee ook echt even te drinken. Want eigenlijk kan en zou ik daar best wat meer tijd vrij kunnen maken, al vindt ik dat soms lastig in combinatie met Jarne en Bart op mijn vrije dagen. Want ook met hun wil ik leuke dingen doen of gewoon even met z’n drieën zijn.

Echt contact
Tijdens een kopje thee heb je vaak echt even echt contact met elkaar, in plaats van alleen via Facebook of Instagram te zien hoe het gaat of via Whatsapp contact te hebben.  Want achter die foto’s op Facebook en Instagram, zit een verhaal. Er is ook veel op Facebook en Instagram wat niet wordt geplaatst en wat wel leuk is om te weten of juist fijn is om even over te praten.

Hoe vaak maak jij tijd voor een kopje thee met anderen?

12 gedachten over “Met wie zou je het liefst weer een kopje thee drinken?”

  1. Ongeveer 1x in de week, maar vooral omdat ik dat zelf echt heel belangrijk vind om te doen… Als ik er geen afspraak van maak in de agenda dan gebeurd het ook echt niet

  2. Ik maak steeds meer tijd voor mensen die ik belangrijk vind. We hebben thuis de regel ingevoerd dat onze telefoon nooit mee naar boven gaat, waardoor we ’s avonds met elkaar kletsen. Elke vrijdagavond krijgen we vast bezoek van een goede vriendin en mijn vriendinnen die verder weg wonen, bel ik regelmatig. Ik heb bijvoorbeeld één vriendin waar ik elke ochtend van 7 uur ’s ochtends tot 8 uur mee bel. Supervroeg, maar allebei moeders van jonge kinderen en allebei dan al onderweg naar ons werk.

  3. Ik probeer met vriendinnen eens in de twee-drie weken wel een een koffie date te plannen. Meestal blijven we dan wel wat langer zitten en worden er na 2 koffierondes ook wel kopjes thee bestelt

  4. Ik ben een echte theeleut, maar mijn vrienden allemaal niet. Dus zou niet weten met wie ik een theetje moet drinken, haha. Maar afspreken met vrienden is wel altijd gezellig, ook zonder thee. 😊

Wil je reageren n.a.v. deze blog? Doe dit dan hieronder of stuur me een persoonlijk berichtje.