Saartje wil een taartje. Een boek waarbij kinderen niet stil hoeven te blijven zitten.

Saartje wil een taartje. Een boek waarbij kinderen niet stil hoeven te blijven zitten.

22 mei 2019 2 Door Jeanet

Saartje wil een taartje is een erg leuk boek waarbij kinderen niet alleen hoeven te luisteren maar ook lekker mogen bewegen. Een leuk boek voor jonge en oudere kinderen. In deze blog vertel ik je meer over dit boek, én maak je kans om er ook eentje te winnen!

Het boek: Saartje wil een taartje.
Mariska Bogaerds, de schrijfster van het boek Saartje wil een taartje, zocht een boek waarbij kinderen in beweging konden komen tijdens het voorlezen. Doordat ze dit boek niet kon vinden, heeft ze er zelf een gemaakt. En kan nu iedereen tijdens het lezen ook lekker gaan bewegen, want stil zitten voor kinderen is soms erg lastig én bewegen is natuurlijk erg belangrijk voor ieder kind.
In het boek lees je over Saartje die zin heeft in een taartje en daarbij diverse bewegingen gaat maken. Kinderen worden gevraagd mee te doen met de bewegingen en daardoor op deze manier ook gemotiveerd om de bewegingen te gaan doen. Zwaaien, kruipen, springen, draaien, stampen, rennen en smikkelen het komt allemaal in het boek voorbij. De bewegingen kan je aanpassen per kind en zo lang laten doen als jij wilt, achter in het boek staan voorleestips voor nog mee bewegingen die gemaakt kunnen worden tijdens het voorlezen.
En heb je na het lezen ook wel zin gekregen in het taartje? Dan kan je in het boek het recept vinden voor het taartje en zelf nog de taart gaan bakken.

View this post on Instagram

Samen boekjes lezen is wat hier ook echt favoriet is. Sowieso elke dag voor het slapen gaan, maar ook overdag lezen we regelmatig een boek. Dit boek Saartje wil een taartje is superleuk om te lezen. Kinderen hoeven niet stil te zitten en worden juist aangemoedigd om te bewegen. Helemaal geschikt voor mijn peuter en toen het boekje uit was, wou hij gelijk het boek nog een keer lezen. Binnenkort meer over dit boek én een winactie mbt dit boek op mijn website. Hoe vaak lees jij samen met je kind een boek? . . . . #voorlezen #samen #qualitytime #mama #peuter #bewegen #voorleesboek @saartjewileentaartje #aanrader #samenwerking #review #winactie #binnenkortmeer #blog #facebookpagina #website #linkinbio

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on


Onze review over het boek Saartje wil een taartje.
Het boek is inmiddels groot favoriet bij mijn zoontje. Hij kan de tekst al helemaal mee praten en doet de bewegingen op diverse manieren mee. Dat is ook het mooie aan dit boek de bewegingen kunnen keer op keer aan worden gepast aan elk kind of aan hoe het kind zich voelt. Als we het boekje op bed lezen en hij moe is doet hij wat rustiger mee, gaan we bijvoorbeeld niet meer stampen maar boos kijken, draaien we een rondje op het bed in plaats van op de vloer. Als we het boekje overdag lezen dan doet hij vol enthousiasme mee in de woonkamer.
Een erg leuk boek voor alle kinderen jong én oud, leuk om samen te lezen, samen te bewegen én ook nog eens samen iets lekkers te kunnen maken. Een boek waarbij bewegen voorop staat en je echt samen diverse mooie momenten kan maken. Een boek die ik iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt dan ook zeker aanraad om te lezen.

Win het boek Saartje wil en taartje en laat de kinderen lekker bewegen tijdens het voorlezen.
In samenwerking met Mariska, de schrijfster van Saartje wil een taartje, mag ik het boek weggeven! Je kan voor jezelf mee doen, maar je mag natuurlijk ook meedoen voor een de opvang van je kind of voor iemand anders.

Om kans te maken moet je:
– De Facebookpagina van mij liken.
– Like het originele bericht van 22 mei op mijn Facebookpagina.
– Laat in een reactie op mijn website weten dat je het boek graag wilt winnen. Graag reageren met dezelfde naam die je op Facebook gebruikt.  De reactie is pas zichtbaar wanneer ik hem goed heb gekeurd (dit is i.v.m. spamreacties).
– Als je bovenstaande 3 dingen niet hebt gedaan, kan je helaas niet mee doen aan de winactie!

Geen vereiste om te winnen, maar wel leuk en lief als je het doet:
– Deze blog delen op social media of via whatsapp/messenger met andere mensen.
– Mensen taggen in een reactie onder het bericht op Facebook.
– De Facebookpagina van Saartje wil een taartje liken.

Je kunt meedoen tot zondag 9 juni om 18.00 uur! De winnaar zal ergens in die week erna bekend worden gemaakt en hier in de blog komen te staan.