Over mij

Ik ben Jeanet Veenstra-Venema en woon in Niekerk (gemeente Grootegast) een dorpje in de provincie Groningen.
Ik ben in 2014 getrouwd met Bart Veenstra en sinds november 2015 moeder van Jarne. Sinds 2017 ben ik  eerst gaan bloggen over uitjes en daarna ook over andere dingen over en in mijn leven, eerst alleen op Facebook maar nu ook op mijn website.

Hoe ik ben begonnen als blogger.
Met veel plezier heb ik in 2017 de pagina gratiseropuit op gestart. Ik merkte dat er namelijk veel onbekendheid was aan de leuke gratis uitjes hier in de omgeving. Erg jammer, want er zijn zoveel leuke dingen in de omgeving te doen. Na het opzetten van deze pagina merkte ik, dat ik het erg leuk vind om over dingen te schrijven en ben ik mijn blogs gaan uitbreiden.
De blogs schrijf ik met veel plezier en ik merkte dat alleen op Facebook plaatsten niet heel handig is. Vooral het terug zoeken is erg onhandig als je alleen op Facebook plaatst. Ik heb daarom besloten om een website aan te maken, vanaf 1-1-2018 is deze website in gebruik genomen. De eerder geplaatste blogs worden beetje bij beetje ook op de site geplaatst en er worden natuurlijk ook nieuwe blogs geplaatst. Ik ben nog erg zoekend, groeiend en lerend als blogger. Ik kan en weet nou eenmaal niet alles in een keer. Lopen deden we ook met vallen en opstaan ;).

Waarover en waarom ik blog.
Ik ben blogs gaan schrijven omdat ik graag dingen met anderen wil delen, anderen wil inspireren of net even een andere kijk kan laten geven. Mijn blogs gaan over uitjes die je kan doen in Nederland, mijn werk als gastouder, de dingen die ik doe als moeder met/zonder mijn zoontje, de dingen die mij inspireren, reviews van producten/speelgoed e.d. oftewel diverse blogs. De onderwerpen verschillen, net waar ik graag wil over wil schrijven, maar de rode draad is wel jullie informeren.
Ik merk zelf hoeveel plezier ik hierin heb en wil deze mogelijkheid ook met jullie delen. Om anderen te informeren over dingen die voor jou belangrijk zijn, om een eigen blog hier te plaatsen en daardoor jezelf te promoten of door anoniem iets te vertellen aan anderen.

Dingen die ik graag doe.
Ik geniet enorm van een wandeling in het bos, de vogels die fluiten, de wind die de bladeren heen en weer blaast, onze hond die geniet van een lange wandeling en onze zoon die de natuur ontdekt. Maar tijd voor mezelf vind ik ook erg fijn. Even niets en doen waar ik zin in heb, de ene keer is dit tv of even rondneuzen op facebook of internet, maar ook regelmatig blogs schrijven. Natuurlijk doe ik ook graag leuke dingen met vriendinnen zoals naar de bioscoop, op stap of gewoon gezellig samen een kopje thee drinken.

Werk
Sinds mijn 13e heb ik gewerkt als oppas, met veel plezier paste ik regelmatig op diverse kinderen in Niekerk en Oldekerk. Werken met kinderen vind ik erg leuk om te doen. Ik heb daarom ook bewust de opleidingen SPW3 en SPW4 behaald. Daarnaast heb ik de propedeuse behaald voor de opleiding SPH. Tijdens deze opleidingen heb ik werkervaring opgedaan tijdens mijn stages. De stages die ik heb gelopen waren in de kinderopvang, peuterspeelzaal, gehandicaptenzorg en het speciaal basisonderwijs. Bij diverse stages heb ik daarna ook gewerkt als bijbaantje.
Daarnaast heb ik tot 2017 gewerkt als persoonlijk begeleider voor een jongen. Eerst bij hem thuis na schooltijd en in de vakanties, maar later ook logeerweekenden bij ons thuis.
Ik ben na mijn opleidingen eerst in de gehandicaptenzorg gaan werken (in de kinderopvang kon ik op dat moment geen werk vinden), helaas werd mijn contract door bezuinigingen niet verlengd. Op dat moment waren er helaas weinig vacatures, maar stil zitten en maar een uitkering ontvangen is niets voor mij. Daarom heb ik toen besloten om per 1 maart 2015 thuis te gaan werken als gastouder. Meer hierover en mijn manier van werken kan je bekijken op mijn facebookpagina. Hier vind je actuele foto’s en berichten over de dingen die ik doe als gastouder. Met veel plezier, passie en liefde heb ik dit werk 3 jaar volop gedaan.
Sinds april 2018 ben ik genoodzaakt om buitenshuis te gaan werken. Ik merkte problemen bij mijn zoontje in combinatie met mijn werk, dit voelde voor mij niet goed waardoor ik weer buitenshuis in de kinderopvang ben gaan werken. Maar ze konden me de mogelijkheid bieden om toch 2 dagen te blijven werken als gastouder, erg fijn en hopelijk gaat dat goed in combinatie met mijn zoontje en de kinderen die die dagen komen.

Daarnaast werk ik voor de Coole Kids Box. De Coole Kids Box heeft me gevraagd om bij hun te komen werken, nadat ik bekend maakte dat ik ging stoppen met mijn werk als gastouder. Dit is een bijbaan en doe ik dus naast het andere werk. Mijn werkzaamheden zijn verschillend zoals berichten schrijven voor de website, contact met de gebruikers van de Coole Kids Box, de Coole Kids box promoten en wie weet wat voor mooie leuke werkzaamheden er nog meer achter weg komen.

Verder doe ik vrijwilligerswerk bij het Ouder en Kind Café in Grootegast, een ontmoetingsplek voor ouders waar elke 3de vrijdag van de maand informatie wordt gegeven over verschillende onderwerpen.

Daarnaast heb ik samen met Ina Manakane- Vegelin WIJ Bewegen opgezet in 2017. Ik miste het bewegen met kinderen hier in het dorp, waardoor ik Ina heb benaderd en we samen het WIJ beweeguurtje op donderdagochtend hebben opgezet. Het WIJ beweeguurtje is samen met andere ouders en kinderen spelen, bewegen en ontmoeten in de gymzaal. Helaas is er op dit moment te weinig animo voor om dit door te laten gaan en is er daardoor op dit moment geen beweeguurtje.

Natuurlijk ouderschap.
Het is erg leuk om te zien hoe kinderen opgroeien en spelenderwijs ontdekken en leren.  Door de komst van ons zoontje ben ik veranderd in mijn manier van kijken naar de kinderen. Ik ben me gaan verdiepen, en leer nog steeds, in het natuurlijk ouderschap. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld borstvoeding, kleintjes methode, wasbare luiers, babygebaren, kind zelf laten ontdekken, houten speelgoed, veel naar buiten, ergonomisch dragen en zo zijn er meer dingen die daarbij van toepassing zijn. Ik vind het een erg mooie manier van kijken en werken met de kinderen én probeer die zelf ook in de opvang, opvoeding en mijn leven door te voeren, hierin ben ik me nog veel aan het verdiepen en over aan het leren.

Wil je meer weten of samenwerken, neem dan gerust contact met me op.

Veel leesplezier!

Auteur: Jeanet

Ik ben Jeanet Veenstra-Venema en woon in Niekerk (gemeente Grootegast) een dorpje in de provincie Groningen. Ik ben in 2014 getrouwd met Bart Veenstra en sinds november 2015 moeder van Jarne. Sinds 2017 ben ik eerst gaan bloggen over uitjes en daarna ook over andere dingen over en in mijn leven, eerst alleen op Facebook maar nu ook op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.