Over mij

4 december 2017 0 Door Jeanet

Ik ben Jeanet en woon in een dorpje in de provincie Groningen. Ik ben in november 2015 moeder geworden van ons zoontje. Sinds 11 juni 2017 ben ik  gaan bloggen over gratis uitjes en daarna ook over andere dingen over en in mijn leven, eerst alleen op Facebook maar sinds 1 januari 2018 ook op deze website.

Hoe ik ben begonnen als blogger.
Ik kwam er achter dat er veel mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de buurt zijn, maar waar ik (en ook anderen) soms nog niets van wisten. Eigenlijk is dat best jammer dacht ik, dus ben ik op 11 juni 2017 de Facebookpagina begonnen, en ben ik daar gaan bloggen over de gratis uitje. Zodat er meer bekendheid kan komen aan de mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de provincie Groningen/Drenthe/Friesland. Ik heb toen gekozen voor deze provincies omdat dit mijn omgeving is en ik op deze manier ook gratis plekken kan bezoeken. Al snel kreeg ik vele volgers en likers. Dat deze pagina zo’n succes zou zijn had ik absoluut niet verwacht! Enorm leuk, energiegevend en inspirerend!
Na het opzetten van deze pagina merkte ik, dat ik het erg leuk vind om over dingen te schrijven en ben ik mijn blogs gaan uitbreiden met andere dingen uit mijn leven zoals diverse onderwerpen die bij het moederschap horen, mijn werk als gastouder (wat ik inmiddels niet meer doe), maar ook over andere dingen in mijn leven zoals hoe ik meer voor mezelf durf te gaan leven. Hiervoor had ik een aparte pagina aangemaakt, zodat de uitjes en mijn blogs wel gescheiden blijven.
De blogs schrijf ik met veel plezier en ik merkte dat alleen op Facebook plaatsten niet heel handig is. Vooral het terug zoeken is erg onhandig als je alleen op Facebook plaatst. Ik heb daarom besloten om een website aan te maken voor al mijn blogs , vanaf 1-1-2018 is deze website in gebruik genomen. De eerder geplaatste blogs worden beetje bij beetje ook op de site geplaatst en er worden natuurlijk ook nieuwe blogs geplaatst. Ik ben nog groeiend en lerend als blogger. Ik kan en weet nou eenmaal niet alles in een keer, maar nu ik zo bezig ben leer ik steeds meer en meer. Lopen deden we ook met vallen en opstaan ;).

Waarover en waarom ik blog.
Ik ben blogs gaan schrijven omdat ik graag dingen met anderen wil delen, anderen wil inspireren of net even een andere kijk kan laten geven. Mijn blogs gaan over uitjes die je kan doen in Nederland, mijn werk toen ik nog gastouder was, de dingen die ik doe als moeder met/zonder mijn zoontje, de dingen die mij inspireren, reviews van producten/speelgoed e.d. oftewel diverse blogs. De onderwerpen verschillen, net waar ik graag wil over wil schrijven, maar de rode draad is wel jullie informeren en inspireren. En misschien vind je wel herkenning in mijn blogs.
Inmiddels is het een hobby geworden en worden veel vrije moment besteed aan het bloggen. Met veel plezier schrijf ik de blogs en krijg ik energie van het schrijven van de blogs.

Dingen die ik graag doe.
Ik geniet enorm van een wandeling in het bos, de vogels die fluiten, de wind die de bladeren heen en weer blaast, de rust en stilte en onze zoon die de natuur ontdekt. Maar tijd voor mezelf vind ik ook erg fijn. Even niets en doen waar ik zin in heb, de ene keer is dit tv of even rondneuzen op Facebook of internet, maar ook regelmatig blogs schrijven. Natuurlijk doe ik ook graag leuke dingen met vriendinnen zoals naar de bioscoop, op stap of gewoon gezellig samen een kopje thee drinken.

Werk
Sinds mijn 13e heb ik gewerkt als oppas, met veel plezier paste ik regelmatig op diverse kinderen in Niekerk en Oldekerk. Tijdens mijn opleidingen heb ik werkervaring opgedaan tijdens mijn stages. De stages die ik heb gelopen waren in de kinderopvang, peuterspeelzaal, gehandicaptenzorg en het speciaal basisonderwijs. Bij diverse stages heb ik daarna ook gewerkt als bijbaantje. Ik ben na mijn opleidingen eerst in de gehandicaptenzorg gaan werken (in de kinderopvang kon ik op dat moment geen werk vinden), daarnaast was ik persoonlijk begeleidster voor een jongen en was ik bij vele gezinnen oppas. Helaas werd mijn contract door bezuinigingen niet verlengd. Op dat moment waren er helaas weinig vacatures, maar stil zitten en maar een uitkering ontvangen is niets voor mij. Daarom heb ik toen besloten om thuis te gaan werken als gastouder. Met veel plezier, passie en liefde heb ik dit werk 3 jaar volop gedaan. Sinds april 2018 ben ik gestopt als gastouder en buitenhuis in de kinderopvang gaan werken. Sinds december 2018, ben ik ook gestopt met werken in de kinderopvang. Op dit moment werk is als pedagogisch medewerkster met jongeren, over dit werk kan én mag ik niet schrijven.

Geïnspireerd door het natuurlijk ouderschap.
Door de komst van ons zoontje ben ik veranderd in mijn manier van kijken naar de kinderen. Ik ben geïnspireerd en me gaan verdiepen, en leer nog steeds, in het natuurlijk ouderschap. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld borstvoeding, kleintjes methode, wasbare luiers, babygebaren, kind zelf laten ontdekken, houten speelgoed, veel naar buiten, ergonomisch dragen, kijken naar het kind, het kind zelf laten ervaren en zo zijn er meer dingen die daarbij van toepassing zijn. Ik vind het een erg mooie manier van kijken en werken met de kinderen én probeer die zelf ook in de opvoeding en mijn leven door te voeren, hierin ben ik me nog veel aan het verdiepen en over aan het leren. En sommige dingen passen/werken niet bij/voor mij/ons, waardoor ik het toch doe zoals het wel voor mij werkt.

Wil je meer weten of samenwerken, neem dan gerust contact met me op.
Laat gerust een bericht achter of spreek me eens aan als je me tegenkomt. Erg leuk om te weten wat jullie van mijn pagina vinden.

Veel leesplezier!