Privacyverklaring

Waarom deze privacyverklaring.
Per 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Onder deze nieuwe Europese wetgeving gelden een aantal nieuwe regels voor het verwerken van persoonsgegevens binnen organisaties, ook voor de kinderopvang. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is verplicht om alle klachten van consumenten op het gebied van privacyschending te onderzoeken. Als bij een controle blijkt dat ik niet voldoe aan de eisen, kan ik een forse boete krijgen.
In deze verklaring kan je lezen hoe ik als blogger voldoe aan de regels van de AVG.  Het belangrijkste doel van de AVG is bewustwording van bescherming voor de gegevens van anderen. Iets wat voor mij vanzelfsprekend is, maar blijkbaar in Nederland toch door velen nog onlogisch is, waardoor deze wet is gecreëerd.

Wie ben ik
Ik ben Jeanet Veenstra Venema en ben de beheerder én eigenaar van mijn website https://jeanetblogt.nl.
Je kunt contact met me opnemen door me een mailtje te sturen naar: info@jeanetblogt.nl of een brief te schrijven en op te sturen naar: De Ommegang 9, 9822AZ Niekerk.

Welke persoonlijke data verzamel ik en waarom wordt dit verzameld.
Jeanetblogt.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van haar diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan haar hebt verstrekt.

Op mijn website worden diverse persoonlijke data verzameld zoals:

  • Reacties: Als bezoeker kan je reacties achterlaten op mijn website. Deze reactie wordt verzameld als data. De reactie en het IP-adres van jou als bezoeker wordt gebruikt om spam opsporing te helpen. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.
  • Cookies: Mijn website, maar ook Facebook, maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat met pagina’s van mijn website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van de bezoeker zijn/haar computer wordt opgeslagen. Deze website plaatst enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website. Denk hierbij aan ingelogd zijn en het mogelijk maken om te reageren. Enkele cookies worden geplaatst voor analytische doeleinden en voor het tonen van Google Maps, dit zijn zogenaamde ‘third party cookies’. Deze cookies worden niet door mijzelf geplaatst, maar door derde partijen (zoals Google). Om deze reden kan ik hier geen verantwoording voor nemen. Wil je niet dat er cookies worden geplaatst? Dan kan je de cookies eenvoudig uitzetten via de internetbrowser. Dit kan je doen via internetopties, tabblad privacy. Dan klikken op geavanceerd en onder ‘Eigen cookies’ en ‘cookies van derden’ kan je aanklikken welke cookies u wilt blokkeren.
  • Gegevens van je surfgedrag: Via Google Analytics worden geanonimiseerde gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kan ik zien hoe bezoekers de website gebruiken en hoe vaak de website wordt bezocht. Hiermee kan ik de website analyseren en optimaliseren. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google verstrekt deze informatie mogelijk aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb hier geen invloed op. Ik hebben Google niet toegestaan de verkregen analyticsinformatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Wil je niet dat je klikgedrag wordt bijgehouden? Dan kan je dit via de website van Google een browser-plugin downloaden die dit voorkomt. Deze instelling geldt dan voor alle websites die u bezoekt.
  • Persoonlijke gegevens: Het kan zijn dat je je persoonlijke gegevens zoals naam, adresgegevens aan me door geeft. Dit kan zijn in een reactie tijdens een winactie, of een reactie op een bericht of in mijn mail.

Wat doe ik met je gegevens:
Je gegevens worden door mij niet verkocht of onnodig bekend worden gemaakt aan derden. In geval van winacties, wordt je naam wel bekend gemaakt aan het bedrijf waar het product van is.
Je gegevens gebruik ik om mijn website gebruiksvriendelijker te maken, te kijken waar de meeste interesse is, wanneer mijn website wordt bezocht en hoe ik anderen nog beter kan informeren en kan inspireren.
Je mag altijd je gegevens opvragen en inzien.
Doorat je je op hebt gegeven voor de mailinglijst, ontvang je mailtjes wanneer ik een nieuwe blog online heb geplaatst op mijn website. Wil je dit niet meer ontvangen, dan kan je onderaan de mail je uitschrijven voor deze mailtjes.

Foto’s op mijn website.
Foto’s op mijn pagina’s zijn door mijzelf gemaakt, komen van Pixababy of zijn met toestemming gebruikt door de eigenaar van de foto.

Waar bewaar ik je persoonlijke gegevens:
De persoonlijke gegevens worden bewaard op mijn laptop, die is voorzien van een wachtwoord. Alle accounts die ik heb zoals die van WordPress, hosting, mail hebben allemaal een verschillend wachtwoord.
Je mag altijd je gegevens opvragen, inzien, wijzigen of laten verwijderen.

Wie hebben toegang tot mijn wachtwoorden en persoonlijke gegevens.
Alleen ik en mijn hostingprovider hebben toegang tot de persoonlijke gegevens.
Mijn hostingprovider gebruikt deze alleen om me te ondersteunen bij problemen met mijn website.

Klachten of vragen.
Mocht je een klacht of vraag hebben over de verwerking van je persoonsgegevens dan vraag ik je  direct contact met me op te nemen. Komen we er samen niet uit dan vinden ik dit natuurlijk erg vervelend. Iedereen heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.