Boek: Tommie maakt vrienden

Boek: Tommie maakt vrienden

7 april 2018 Uit Door Jeanet

Tommie maakt vrienden is een leuk voorleesboek geschreven door een Irene Haan – van Bergen. Elke week bij de peuterspeelzaal kan mijn zoontje een boekje uit kiezen. Afgelopen dinsdag koos hij dit boek uit.  Irene woont in het dorp waar we wonen, om extra aandacht aan haar boek te geven schrijf ik daarom deze blog.

Het boek. 
Het voorleesboek gaat over de nieuwe vrienden die poes Tommie maakt in de tuin. Hij komt diverse dieren tegen en tijdens het verhaal leert het kind diverse dingen van verschillende dieren, zoals de mol die de bulten maakt in de tuin en de vlinder die van bloem naar bloem vliegt. Aan het einde spelen alle dieren samen in de speeltuin.
Er zijn 10 verhalen, op de linkerpagina staat de tekst en op de rechterpagina een mooie bijpassende illustratie. Als je goed kijkt zie je in de illustratie op het dier waar het volgende verhaal over gaat.
Dit boek kan je in een keer lezen, maar je kan ook bijvoorbeeld elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje lezen.
Op de illustraties kan je diverse dingen zien, die je weer kan bespreken met je kind(eren).

De schrijfster en illustrator.
Het boek is geschreven door schrijfster Irene Haan – van Bergen en woont bij ons in het dorp. Tijdens het schrijven van dit kinderboek heeft zij zich laten inspireren door haar eigen kat Tommie. De prachtige kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Miekie’s wereld.

Waar te bestellen.
Het boek kan je bestellen op de website van Miekie’s Wereld.

Op zoek naar meer boeken, voor jezelf of je kind? Kijk dan eens onder de tag: boek, op deze manier zie je snel en gemakkelijk welke blogs ik nog meer heb geschreven over boeken.