Easy Peasy Pasta. Een lekkere, gemakkelijke en gezonde maaltijd.
Easy Peasy Pasta een lekkere gemakkelijke en gezonde maaltijd. Een recept wat inmiddels een van mijn favoriete recepten is en wat als lunchtip werd gegeven tijdens de 100 days of health en hapiness. Ik heb er nog weer een eigen draai aangegeven, want het oorspronkelijke recept was veel te groot.
Deze Easy Peasy Pasta is gemakkelijk te maken. Verder is het ook erg handig dat je het al van te voren kan klaar maken, want na het maken zijn de groenten zo’n 4 á 5 dagen houdbaar. De houdbaarheid hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor weer het is en hoe je het bewaard. Erg handig om te maken in het weekend vooraf aan een drukke week, in de ochtend tijdens warme zomerse dagen of om een andere reden wanneer je geen tijd/zin hebt om gezond te koken. Je kan het eten als lunch, als salade bij de barbecue maar ook als avondeten. Het is namelijk zowel koud als warm erg lekker om te eten.
Dit recept is voor een ovenschaal vol, dit is genoeg voor 2 personen. Heb je een groter gezin of wil je er meerdere keren van eten, verdubbel dan de ingrediënten en gebruik dan meerdere ovenschalen!
De Easy Peasy Pasta kan je op diverse manieren maken en aanpassen aan wat jullie lekker vinden. Als ik het alleen eet eet ik het alleen met de groentes. Als ik het samen eet met mijn vriend dan maak ik er pasta bij en gehakt en laat ik de olijven en tomaten eruit. De olijven en tomaten doe ik dan los in me eigen bord er wel bij. Als ik het met mijn zoontje eet dan kook ik er pasta bij, mijn zoontje eet dan alleen pasta en ik de mix met groentes.
Tijd.
– Snijden: 10 tot 30 minuten. Het snijden van alle ingrediënten kan wat tijd in beslag nemen. Hoeveel tijd hangt er vanaf hoeveel ingrediënten je er in doet en hoe snel je kan snijden. Als je het door de keukenmachine laat snijden ben je nog sneller klaar.
– In de oven: 45 minuten
– Pasta en gehakt maken: 10 t0t 15 minuten, dit kan je doen terwijl de ovenschaal in de oven staat.
Benodigdheden.
– Oven
– Ovenschaal
– Aluminiumfolie
– Ovenhandschoenen
– Lepel
– Snijplank
– Mesje om mee te snijden. In plaats van zelf snijden kan je ook kiezen om alles door de keukenmachine te laten snijden of raspen.
– Als je het wilt bewaren is het handig om hiervoor bakken of schalen te hebben.
Ingrediënten
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 rode paprika
– 1 potje met zongedroogde tomaten in olie.
– 1 courgette
– 15 groene olijven
– 15 zwarte olijven
– 15 cherrytomaten
– 1 fles tomatensaus met Italiaanse kruiden.
– Peper
– Zout
– Rucola
– Basilicum
– Pasta, bijvoorbeeld quinoa, fusilli, macaroni.
– Als je niet vegan/vegetarisch bent zou je er nog gehakt bij kunnen bakken in de pan en geraspte kaas erbij kunnen doen.
– Ben je allergisch voor tomaten dan zou je de tomaten kunnen vervangen door andere groente. En de tomatensaus vervangen door een paprikasaus of andere groentesaus.
Recept.
– Verwarm de oven voor op 180°
– Snij de ui fijn en doe de ui dan in de ovenschaal.
– Pers de knoflook of snij de knoflook fijn en doe de knoflook bij de ovenschaal in.
– Snij de paprika in kleine reepjes en doe de paprika bij de ovenschaal in.
– Snij de courgette in blokjes en doe dit bij de ovenschaal in.
– Snij de olijven in tweeën of vieren, voeg de olijven toe aan de ovenschaal.
– Snij de cherrytomaatjes in tweeën of vieren en doe ze in de ovenschaal.
– Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe het in de ovenschaal.
– Schenk 8 eetlepels van het olie uit het potje van de de zongedroogde tomaatjes in de ovenschaal.
– Strooi wat peper en zout in de ovenschaal.
– Schep alles door elkaar in de ovenschaal.
– Schenk de tomatensaus over de ingrediënten in de ovenschaal.
– Roer alles in de ovenschaal goed door elkaar.
– Dek de schaal af met aluminiumfolie.
– Zet de schaal 30 minuten in de oven.
– Na 30 minuten verwijder je de folie, schep je alles nog een keer goed door elkaar en moet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven.
– Kook de pasta.
– Als je er gehakt bij wil, maak dan ook het gehakt in de pan.
– Haal de schaal na 15 minuten uit de oven.
– Zet alles op tafel om het op te eten. Of doe het in bakjes om te bewaren. De pasta en de groente apart van elkaar bewaren. Laat het eerst afkoelen voordat je de deksel er op doet en in de koelkast zet.
– Tijdens het opeten kan je de basilicum, rucola en eventueel geraspte kaas er over doen als topping.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me dan gerust weten wat je er van vind!
Meer recepten kan je vinden op mijn website onder de tag recept.