100 days of health en hapiness.

100 days of health en hapiness.

24 juni 2020 0 Door Jeanet

Op 1 april ben ik gestart met de 100days of health en hapiness, ontwikkeld en gegeven door Hormeaun. Ik volgde Nikki Bossch en Linda Poulussen al via Instagram en werd keer op keer gemotiveerd door hun positieve manier van leven. In deze blog zal ik jullie vertellen wat ik er aan heb gehad, wat ik er van vind/vond en of ik het mijn geld waard vind. Een blog die niet gesponsord is en waar niemand om heeft gevraagd. Maar puur omdat ik anderen, zoals jij, er graag over informeer en hopelijk mee inspireer.

Op 1 september starten ze met een nieuwe 100 dagen. Inmiddels is de prijs verhoogd naar €150 maar alsnog vind ik het absoluut een investering die ik iedereen aanraad. Er loopt tot 27 juni 2020 een winactie, waarbij je die 100 dagen kan winnen. Het is een investering in jezelf, een keuze die je maakt voor jezelf en een veel mooiere duurzamere en liefdevollere keuze dan bijvoorbeeld een paar schoenen in je kast.

Een investering in jezelf, die meer waard is dan een paar schoenen.
De 100 dagen cursus (naja ik noem het in elk geval wel een cursus want je leert onwijs veel, maar tegelijkertijd is het ook een soort coaching) spraken mij gelijk aan. Het kostte me €100,- voor 100 dagen opdrachten, tips, informatie en inspiratie voor een gelukkiger en gezondere leefstijl. Oftewel €1,- per dag en die €100,- was het ook absoluut waard!

Wat heb ik er aan gehad.
Inmiddels zitten we op dag 83 van de 100 dagen. Is het bijna afgelopen, maar heb ik onwijs veel geleerd!  Ik ben mijn voeding aan gaan passen, begin nog steeds elke dag met een smoothie en kies als tussendoortje sneller een maiswafel, stuk fruit of groente dan een zak chips of een koekje. Maar ben groente en fruit ook lekkerder gaan vinden. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn manier van denken, doen, handelen, gebeurtenissen, mijn lijf en mijn leven. Ik ben meer zelfliefde gaan voelen, meer gaan voelen en doen waar ik blij van wordt, energie van krijg en mij energie geeft. Ik ben mijn dromen weer gaan voelen, ze in kleine stapjes aan het waar maken en heb weer meer geluk, plezier en zin in het leven. Er waren dingen bij die ik al wist, doordat ik de afgelopen jaren diverse boeken m.b.t. zelfontwikkeling ben gaan lezen. Maar herhaling is en was zeker niet erg. Herhaling zorgt ervoor dat je het steeds meer gaat voelen, gaat begrijpen hoe het is, je bewust wordt en er uiteindelijk verandering ontstaat. Er waren onderwerpen bij die (nog) niet bij mij aansloten, maar mij wel bewust maakten en mij dingen leerden. 🤗

Hoe lang ben je/ik er mee bezig per dag. 
Per dag ben je er maar 15 minuten tot 60 minuten mee bezig. Wanneer je hier mee bezig bent kan je helemaal zelf bepalen. De opdrachten komen ergens in de ochtend online, waardoor je zelf kan bepalen wanneer je die maakt/leest. De ademhalingsoefening en het koud douchen is per week hetzelfde, op maandag komt de nieuwe oefening online, die je de rest van de week kan doen.
De opdrachten zijn opbouwend, net zoals de voeding. Als eerste bouw je je fundament en vervolgens je bouwstenen en wordt je bewust van jezelf. Om vervolgens meer te lezen en leren over ons lichaam.  Met de voeding begin je eerst met een smoothie als ontbijt, vervolgens komt de lunch en als allerlaatste het avondeten. Alle opdrachten worden goed uitgelegd en er is absoluut ruimte voor je vragen en je kan je antwoorden van de opdrachten insturen voor feedback. Wekelijks is er een gezellig praatuurtje via Instagram Live met informatie, maar ook gezellig kletsen en contact met elkaar. Het is aan jou de keuze hoeveel tijd je er mee bezig bent en welke oefeningen je doet.

In het begin was ik er meer mee bezig dan nu. Maar alle opdrachten, alle recepten en alle oefeningen verzamel ik voor mezelf en maak ik voor mezelf een boek van. Zodat ik het op elk moment dat ik dit nodig heb terug kan lezen. En mij opnieuw bewust kan laten worden en opnieuw kan laten groeien.

Ik raad het bijna iedereen aan om mee te doen.
Ik ben onwijs dankbaar met de 83 dagen die er al zijn geweest, de dingen die ik heb geleerd, de stappen die er daardoor zijn gezet.
Ik raad het bijna iedereen aan om mee te doen. Bijna ja, want als je je leven nu prima vind en je je niet wilt veranderen, niet wil verdiepen en niet jezelf wil laten groeien dan kan je beter die paar schoenen gaan kopen. Maar wil je een gelukkiger leven, gezonder gaan eten en meer leren over je lijf, je doen, denken en handelen, over je hormonen, over je hersenen en over nog meer dingen in je leven dan is het zeker een aanrader om mee te doen.

Om te kunnen veranderen, moet je eerst je problemen kunnen en willen zien. Om vervolgens bewust te kunnen worden van de dingen die je doet. Om daarna jezelf tijd, rust en ruimte te geven om veranderingen te maken. Waardoor je uiteindelijk een gelukkiger leven kan gaan leven. Wacht niet op de psycholoog die vergoed wordt door de zorgverzekeraar, focus je niet op 1 manier van hulpverlening, maar pak de regie over je leven. Met je eigen innerlijke kracht kom je verder dan je denkt.

Meer informatie over de 100 dagen lees je op de Facebookpagina en website van Hormeaun – Health & Happiness.