Waterspeeltuin in Lauwersoog.

Plaats: Lauwersoog
Provincie: Groningen
Adres: Strandweg 5 in Lauwersoog
Openingstijden: De waterspeeltuin is altijd toegankelijk.
Mag de hond mee: ja
Kan de wandelwagen mee: ja

Informatie over de gratis plek:
Een fijne speelplek voor kinderen. Op het gras zijn diverse speeltoestellen waar de kinderen met zand en water kunnen spelen. Er kan o.a. water gepompt worden, er zijn watervalletjes, het zand kan je naar boven takelen. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen.
Op het grasveld is genoeg plek om te zitten en picknicken.
Verder zijn er diverse speel- en klimtoestellen met glijbanen, een groot springkussen, een touwklimtoren, een klimtoren met een trap en een schommel.
Verderop is nog een strandje waar je kan zwemmen.

In het gebouw wat er bij is zit een restaurant, informatiepunt met informatie over de omgeving, wc’s, supermarktje.
En is een indoorspeelzolder te vinden. Hier is o.a. ballenbak, trampoline, apenkooi voor als het slecht weer is. !! De speelzolder mag je echter alleen gebruiken, als je ook gast bent op het park of in het restaurant. En hier zijn de honden niet welkom.  !!

Aan de andere kant van het gebouw is een kleine haven.

Vlak naast het grasveld kun je parkeren. Met de wandelwagen kan je prima naar het speelveld wandelen.

Let op:
– Er is geen schaduw, dus petjes en zonnebrand zijn heel verstandig om mee te nemen in de zomer.
– Het is niet omheind, kinderen kunnen naar het restaurant lopen, de parkeerplek achter de heuvel via een paadje oplopen, richting de haven en het meer lopen!
– De speelzolder mag je echter alleen gebruiken, als je ook gast bent op het park of in het restaurant. En hier zijn de honden niet welkom.

Geschikt voor alle leeftijden die van spelen met zand en water houden en het leuk vinden om te klimmen en glijden. Vooral met zomers weer een hele fijne speelplek met veel faciliteiten bij de hand. Waar je (vind ik) echt een vakantie gevoel krijgt.

*Dit uitje is al eerder op mijn Facebookpagina geplaatst. De blogs die ik op mijn Facebookpagina heb geplaatst komen nu ook op mijn website te staan, ik zal daarom regelmatig een oudere uitje delen.
**Elke vrijdag komt er een nieuw gratis uitje op mijn website, de link ernaar toe wordt geplaatst op vrijdag of zaterdag op de Facebookpagina.

2 gedachten over “Waterspeeltuin in Lauwersoog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.