Waterspeeltuin in Lauwersoog.

Waterspeeltuin in Lauwersoog.

9 februari 2018 2 Door Jeanet

De waterspeeltuin is een fijne speelplek voor kinderen, vooral tijdens zonnige dagen. Op het gras zijn diverse speeltoestellen waar de kinderen met zand en water kunnen spelen. Er kan o.a. water gepompt worden, er zijn watervalletjes, het zand kan je naar boven takelen. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. Op het grasveld is genoeg plek om te zitten en picknicken.
Verder zijn er diverse speel- en klimtoestellen met glijbanen, een groot airspringkussen, klimtoren, een klimtoren met een trap en een schommel.
Verderop is nog een strandje waar je kan zwemmen.

waterspeeltuin lauwersoog speeltoren

In het gebouw naast de waterspeeltuin, zit restaurant Het Booze Wijf, informatiepunt met informatie over de omgeving, wc’s, supermarktje. Erg handig, zo kan je je gekoelde drinken eventueel kopen, een ijsje halen of een visje eten tussendoor.
En is een indoorspeelzolder te vinden. Hier is o.a. ballenbak, trampoline, apenkooi voor als het slecht weer is. !! De speelzolder mag je echter alleen gebruiken, als je ook gast bent op het park of in het restaurant. En hier zijn de honden niet welkom.

Aan de andere kant van het gebouw is een kleine haven met een klein strandje waar kinderen kunnen zwemmen, maar ook waar boten liggen.
Tussen de chalets door kan je naar het andere strand en grasveld lopen om te zonnebaden of te zwemmen.

Vlak naast het grasveld kun je parkeren. Met de wandelwagen kan je prima naar het speelveld wandelen.

Let op:
– Er is geen schaduw, dus petjes, eventueel een parasol/tentje (en zonnebrand) zijn heel verstandig om mee te nemen in de zomer.
– Het is niet omheind, kinderen kunnen naar het restaurant lopen, de parkeerplek achter de heuvel via een paadje oplopen, richting de haven en het meer lopen!
– De speelzolder mag je echter alleen gebruiken, als je ook gast bent op het park of in het restaurant. En hier zijn de honden niet welkom.

Geschikt voor alle leeftijden die van spelen met zand en water houden en het leuk vinden om te klimmen en glijden. Vooral met zomers weer een hele fijne speelplek met veel faciliteiten bij de hand. Ook een mooie plek voor een verjaardagsfeestje!

.

Het Lauwersmeer is een prachtig gebied, waar ik altijd het gevoel krijg op vakantie te zijn. Je kan genieten van de mooie omgeving ter fiets, ter voet of ter boot.  Je kan er genieten in het bos, op het strand of op de dijk. Neem gerust ook een kijkje op de website van het Lauwersmeer om te ontdekken welke dingen er nog meer te doen zijn.

Plaats: Lauwersoog
Provincie: Groningen
Adres: Strandweg 5 in Lauwersoog, bij het Restaurant het Boze Wijf.
Openingstijden: De waterspeeltuin is altijd toegankelijk.
Mag de hond mee:  Ja, maar is niet handig.
Kan de wandelwagen mee: Ja

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website