Boek: In De Ban Van De Tweelingziel.

Boek: In De Ban Van De Tweelingziel.

11 november 2019 0 Door Jeanet

Boek lezen, iets wat best lastig is voor me. Je moet er tijd voor nemen, rust voor hebben én rust voor pakken. Het boek ‘In De Ban Van De Tweelingziel’, ontdekte ik doordat iemand mij erop attendeerde. Ik twijfelde, maar uiteindelijk wekte het me nieuwsgierigheid én bestelde ik het. Als je nog op zoek bent naar een nieuw boek, dan is dit zeker een aanrader.

Het boek ‘In De Ban Van De tweelingziel’ neemt je mee in de gebeurtenissen, veranderingen, gedachtes in de levens van Madelin, George én Jack. Madelin komt haar vakantieliefde George van vroeger opnieuw tegen. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf, 3 kinderen en is getrouwd met haar man. Maar het weerzien van George gooit haar leven, maar ook het leven van haar man compleet over de kop. Hoe dit verloopt lees je in het meeslepende verhaal.

In het eerste boek lees je hoe Madelin George kent van vroeger én hoe ze hem opnieuw tegenkomt. Hoe dit het leven van Madelin, George en Jack veranderd én lees je het verhaal over de drugstransport. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Nederland.

In het tweede boek lees je hoe het verder verloopt tussen Madelin, Jack, George, Stefanie én de kinderen. De bijzondere onvoorwaardelijke liefde tussen Madelin en George is voelbaar tijdens het lezen. Wat kan liefde toch mooi en heerlijk, maar tegelijkertijd ook verdrietig en moeilijk zijn.
Je leest hoe het verder gaat met het drugsgeld en hoe dit nog een rare gevaarlijke wending krijgt. Dit verhaal speelt zich grotendeels af in Ibiza.

Deel 2 is een stukje dikker (zo’n 70 pagina’s) dan deel 1, maar lees net zo gemakkelijk weg als deel 1. Wel is het aan te raden om eerst deel 1 te lezen en dan deel 2. Nog handiger is om ze beide te bestellen, want het liefst wil je ze beide gelijk uit hebben. Maar tegelijkertijd ook niet, want wat is het jammer dat ik de boeken uit heb gelezen. Ik heb enorm genoten van deze boeken.

Een boek wat lekker weg leest. 
Een boek lezen vind ik erg leuk om te doen, maar ik pak daar vaak veel te weinig tijd voor. Daarnaast moet een boek me eigenlijk vanaf bladzijde 1 pakken, waardoor ik gemotiveerd blijf om te lezen. Dit boek zorgde ervoor dat ik het lezen weer ging herpakken. Het boek leest namelijk erg fijn en gemakkelijk (ook nu het niet zo lekker met me gaat) én vanaf bladzijde 1 wou ik het liefst doorlezen tot het einde. Ik heb er een paar weken over gedaan, want pakte er te weinig momenten voor, maar als ik er dan in las dan was het lastig het boek weer weg te leggen. Ik baalde ook best wel toen ik het boeken uit had en hoop dat er nog een deel 3 komt.

Een verhaal over een bijzondere liefde.
Het boek wat voor velen waarschijnlijk wel herkenbaar is. Een liefde die je leven op de kop zet, waardoor je anders gaat denken en handelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je blijf kiezen voor jezelf? Maar wat als je eigenlijk niet weet wat jezelf wil, blijf je dan maar bij het oude vertrouwde?
Het boek was voor mij soms best heftig om te lezen, na de rollercoaster op o.a. liefdesgebied afgelopen jaar. Maar ondanks dat was het ook een heel fijn realistisch boek om te lezen.

Boek of e-book.
Het boek kan je lezen op diverse manieren. Zo kan je het boek bestellen als boek, zodat je lekker op de bank, in de trein of op een andere plek het boek kan vasthouden en kan lezen. Maar je kan het boek ook bestellen als e-book. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar een echt boek in plaats van een e-book. Een echt boek kan je vasthouden met een e-bookapp op me telefoon wordt ik toch vaak weer afgeleid van andere appjes e.d.. Daarnaast geeft het lezen in een boek vaak ook meer rust, dan lezen op een scherm.

Marieke Proper, de schrijfster van het boek. 
Het boek is geschreven door Marieke Proper. Marieke is moeder van 2 dochters en is naast het schrijven van haar boeken, werkzaam als o.a. relatietherapeut, vitaliteitscoach en als hulpverlener bij verslavingen.
Op haar website kan je online relatietherapie krijgen, waardoor je met behulp van 7 video’s én een werkboek meer verbinding en diepere contact kan krijgen met jezelf én je partner. Door online relatietherapie hoef je niet naar een therapeut toe, maar kan je samen thuis aan de slag.
Naast de boeken ‘In De Ban Van De Tweelingziel’ heeft Marieke Proper nog meer boeken geschreven namelijk:
Red je relatie, survivalgids voor koppels. Dit boek helpt je stap voor stap, ongeachte je specifieke vraagstuk. Je kracht er nieuwe inzichten door én het helpt je veranderingen door te voeren die passen bij jou leven. Met dit boek kan je samen of zelfstandig aan de slag. Ook als je alleen aan de slag gaat, zullen er namelijk dingen veranderen.
Hulp in inzicht. Een zelfhulpboek voor als een dierbare kampt met een verslaving of psychische problemen. Het boek bevat handvatten voor als je dierbare kampt met een verslaving of psychische problemen. Door de handvatten, sta je minder machteloos waarmee je je dierbare kan helpen en ondersteunen in plaats van te redden.

Meer blogs lezen over boeken? Kijk dan bij de tag boek, welke blogs ik nog meer over boeken heb geschreven.