In mijn trouwjurk voor het goede doel.

In mijn trouwjurk voor het goede doel.

21 juni 2018 3 Door Jeanet

Donderdag 7 juni trok ik opnieuw mijn trouwjurk aan. Dit keer niet om te trouwen, maar voor een wens van een ander. Wat was het mooi, bijzonder, gezellig en speciaal!

Oproepje op Facebook.
Via een oproepje op Facebook van Van Straat tot Laan las ik dat er vrouwen werden gezocht, die nog een keer hun trouwjurk aan wouden trekken voor een wens van een cliënt. Gelijk werd ik enthousiast bij het lezen van dit bericht, want eigenlijk is het zonde dat je je trouwjurk maar een keer aan hebt. Ik appte mijn vriendin of ze ook mee wou doen en gaf ons vervolgens op.

Boeijende Wensengala van Vanboeijen
Vanboeijen ondersteunt en begeleidt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking bij wonen, werken, leren en vrije tijd in Drenthe. De stichting Vrienden van Vanboeijen organiseerde deze bijzondere en sfeervolle avond voor de derde keer. De gala-avond, staat uiteraard in het teken van het vervullen van wensen van cliënten en/of groepen. Het thema van het gala van 2018 is ‘Glitter&Glamour’.

Opnieuw in de trouwjurk.
Vanaf 17.00 uur konden we terecht bij de De Ondernemersfabriek in Assen. Een kantoorgebouw zonder kleedkamers, maar dat maakte niets uit. Wat leuk om eerst iedereen in kleding te zien en daarna te zien in een trouwjurk. Er was drinken en eten aanwezig, zodat je rustig je klaar kon maken én wat had gegeten. We besloten om eerst wat te eten en daarna onze trouwjurk aan te doen en make-up op te doen. Visasigten van 28 Beauty Bar waren aanwezig om ons gratis op te maken, door de drukte heb ik hier geen gebruik van gemaakt. Maar wel super dat ze er waren!

Trouwjurk Wensgala van Boeijen

selfie trouwjurk

trouwjurk achterkant

Foto’s maken
Nadat we onze trouwjurk aan hadden maakten we diverse foto’s. Je trouwjurk heb je niet dagelijks aan en hoe leuk is het om dan weer nieuwe foto’s te hebben met jezelf in de trouwjurk. Inmiddels ben ik wat veranderd zoals afgevallen, ander kapsel én verkeerd in de zon gezeten waardoor je nu duidelijk mijn t-shirt nog zag zitten. Tja voor de trouwerij aan heb ik daar toen echt opgelet met elk zonnestraaltje. Mijn vriendin had nog twee boeketjes gemaakt, super leuk en maakte het plaatje nog completer!
Hans Pettinga was als officiële fotograaf aanwezig en maakte diverse foto’s bij de diverse locaties waar we waren.

boeket op trouwjurk

Trouwjurk, boeketje en trouwschoenen

Boeket naast trouwjurk

Met z’n allen in de bus.
Met een touringcar gingen we op weg naar de locaties. Een touringcar vol met zo’n 47 bruiden. Het was soms even passen en meten met alle jurken. In de bus werd gezegd dat er door tijdsdruk weinig tijd was en we snel van locatie naar locatie moesten, uiteindelijk viel dit enorm mee en moesten we zelfs wachten.

Op de foto bij Van der Valk.
Onder alle deelnemers werd 1 nacht in een ‘love suite’ van hotel Van Der Valk in Assen verloot. Maar hiervoor moesten we wel even met z’n allen op de foto op de trap in het hotel van Van Der Valk. Met z’n allen weer uit de bus, en via de trap naar binnen om op de trap op de foto te gaan. Met al die bruidsjurken was dat toch wel een dingetje, want met een trouwjurk trap lopen is niet de handigste manier. Er zijn geen personen gevallen zoals ik weet en het was ook wel erg grappig en bijzonder zo samen met zoveel bruiden bij elkaar.
Nadat de foto’s waren gemaakt, werd de verloting gedaan. Wat een mazzel! Mijn vriendin won de overnachting én koos mij uit om met haar mee te gaan. Super gaaf én lief natuurlijk!

Prijs bruidsuite van der valk assen

Wensengala
Daarna gingen we door naar het Wensengala. In de sporthal de Kluut/Eetcafé Lombok op het terrein van Vanboeijen werd het wensengala gehouden. We reden eerst even verder met de bus, aangezien het net pauze was toen we aankwamen en daardoor de meeste cliënten buiten waren. We moesten nog een verassing blijven dus wachten we verderop totdat de pauze over was. Daarna reden we naar het terrein, we konden daar nog wat drinken en foto’s maken voordat we met z’n allen naar binnen gingen.
We waren de eindverrassing van de avond. Via de rode loper liepen we naar binnen waar we iedereen binnen verrasten. Op het podium stond de cliënt die de wens had, tranen van blijdschap kon je in zijn ogen lezen. Zijn wens was namelijk zoveel mogelijk bruidjes zien. En met het zien van zo’n 47 vrouwen in een trouwjurk, ging deze wens voor hem in vervulling. Nadat alle bruiden naar het podium waren gekomen, werden er nog twee liedjes gezongen, waarop gedanst kon worden. Daarna was het alweer tijd om weer weg te gaan.
Met z’n alleen de bus weer in om ons weer om te kunnen kleden. Daarna was er nog tijd om wat te drinken.

trouwjurken wensengala van boeijen

Wat was het leuk, mooi, bijzonder, gezellig én speciaal. Zoveel vrouwen in allemaal weer een andere bruidsjurk, er was geen een dezelfde trouwjurk. Het was super leuk om samen met mijn beste vriendin te stralen in onze eigen trouwjurk. Een avond die ik niet weer zou vergeten!

*Wegens de privacy van de andere deelnemers, heb ik bewust geen foto’s van de andere deelnemers in deze blog geplaatst.