Kersttag – it’s the most wonderful time of the year!

Kersttag – it’s the most wonderful time of the year!

20 december 2018 0 Door Jeanet

Deze kersttag is bedacht door Saar van galabria.be en ze vroeg of ik hem ook wou invullen. Erg leuk om jullie op deze manier een indruk te geven hoe kerst voor mij is en voelt, maar ook wat ik graag doe met kerst en echt bij kerst vind horen. Kom even in de kerststemming, door het lezen van de kersttag.

Wat betekent Kerst voor jou?
Ik vind kerst altijd een gezellige sfeervolle tijd én kerst is voor mij dan ook langer dan alleen de twee kerstdagen. Kerst is natuurlijk 2 dagen, maar de tijd er om heen vind ik eigenlijk nog wel leuker. De mooie versierde kerstbomen, de gezellige lichtjes, de kerstmarkten, de versieringen in de winkels en straten. Na kerst vind ik het altijd maar somber en leeg.

Hoe ziet jouw ideale Kerst eruit?
Kerst begint bij mij al, zodra sinterklaas de deur uit is. Het huis versieren met gezellige lichtjes, kerstboom maken of kopen en versieren. Genieten van de kerstversieringen buiten en in de winkels. Kerstmarkt(en) bezoeken, kerstmuziek luisteren en genieten van de kerstversieringen in de straten en winkels.
Hoe de kerstdagen zelf er uit zien is vaak elk jaar weer anders. Wat ik vooral belangrijk vind is tijd met elkaar en gezellig samen zijn. Twee extra vrije dagen samen met het gezin (tenzij er iemand moet werken). Even lekker wat aanrommelen in huis, lekker rustig aan doen, lekkere dingen eten en niet moeten maar gewoon doen waar je zelf zin in hebt. Vooral genieten van het samen zijn en tijd met elkaar.
Bij kerst horen natuurlijk ook de verplichte familiebezoekjes. Op zich heb ik daar niet een probleem mee, als het maar leuk en gezellig is. Geen verplichte aanwezigheidssfeer of verplicht leuk moeten doen met en tegen elkaar. Fijn samen zijn met het gezin, genieten van elkaar en lekker relaxte dagen heb ik daarom soms net zo lief dan verplichte familie bezoekjes.

https://www.instagram.com/p/BrGK29fgkht/

Wat is je favoriete kerstfilm?
Home alone is natuurlijk wel dé kerstfilm klassieker, een heerlijke familiefilm die leuk blijft.
Zin in een filmmarathon op een van de kerstdagen? Bestel dan de filmbox van Home Alone, lekker in je chilloutfit met het hele gezin op de bank.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?
Kerst kan niet zonder kerstmuziek. Diverse favoriete kerstliedjes die niet kunnen ontbreken tijdens kerst. 1 kerstliedje kiezen is écht onmogelijk, daarom maar een lijst van 5  liedjes die écht bij kerst horen.
1. Coldplay, Christmas Lights. 
2. Mariah Carey, All i want for Christmas is you.
3. Youp van ’t Hek, Flappie. 
4. Celine Dion, So this is Christmas
5. Wham, last Christmas

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?
Een bezoekje aan een Tuinland, een kerstmarkt, kerstmuziek luisteren zijn toch wel de tradities die we in de kerstperiode hebben. Zo leuk om te zien dat mijn zoontje de kerstversieringen ook erg mooi en leuk vindt om te bekijken.

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?
Gezelligheid met elkaar en eerlijkheid is iets wat ik heel belangrijk vindt. Niet te koop in de winkel, maar zelf te maken door én met de mensen waarmee je bent. Je kunt wel een heel duur cadeau kopen, maar als het ongezellig is is er alsnog niets aan. Gezellig samen met elkaar zijn, tijd met elkaar en eerlijkheid tegen elkaar is onbetaalbaar mooi cadeau.

Liever een witte Kerst of eentje in de zon?
Sneeuw!! We hadden afgelopen weekend al sneeuw, wat was het genieten. En je krijgt er gelijk een winters kerstsgevoel van. Samen de sneeuw in, lekkere wandeling maken en daarna lekker met warme chocomel en kerstkoekjes op de bank. Jaa kerst en sneeuw zijn dé perfecte combinatie!

https://www.instagram.com/p/BrcZ3hsgTb_/

Doe een Kerstwens!
Dat iedereen mag en kan leven vanuit zijn of haar hart. Meer gezelligheid, liefde en écht contact met elkaar, dat maakt het leven zoveel mooier en dragelijker.

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?
Het liefst een hele grote echte! Dit jaar hebben we een alternatieve kerstboom van lichtjes aan de muur. Ook mooi, maar de kerstboom in huis mis ik echt wel een beetje. Ik kan dan ook extra genieten op andere plekken waar wel een kerstboom staat.

Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?
Doe alleen de dingen waar jij blij en gelukkig van wordt en waar jij zin in hebt. Geen zin in de verplichte familiebezoekjes? Dan ga je toch niet en kies je toch heerlijk voor je eigen gezin. Niemand heeft er wat aan als je er met ergernis zit en dan is het toch niet leuk en gezellig. Maak er dan thuis wat gezelligs van.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?
Geen cadeautjes hier met de kerst, daar hebben we sinterklaas voor.

Ik geef de kersttag door aan de bloggers:
– Marjo van Mar-joya
– Elke van Elkeblogt
– Marielle van Memamarrie