2 jaar aan het bloggen!

2 jaar aan het bloggen!

11 juni 2019 0 Door Jeanet

2 jaar geleden ben ik begonnen. Ik bedacht me dat het zonde is dat de leuke gratis uitjes in de buurt, niet bij iedereen bekend waren. Ik begon hierover te bloggen op een Facebookpagina. Inmiddels blog ik niet meer alleen over uitjes, maar ook over de dingen in ons leven zoals het moederschap, mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn werk wat ik deed als gastouder en reviews van leuke producten. Nog steeds informeer ik jullie met veel plezier.  Een leuke tijdrovende hobby. 

Een terugblikje naar de afgelopen 2 jaar.
Ik kan me nog goed mijn eigen verbazing herinneren van de aantal paginalikes toen ik begon. Wat was het super en tegelijkertijd een bevestiging dat er zeker vraag naar was.  Anderen informeren en inspireren is wat ik met veel plezier deed. Ik wou niet alleen maar schrijven over uitjes, maar ook over de andere dingen in o.a. het moederschap. Dus begon ik met Jeanetblogt. Een jaar later startte ik een website, zodat de blogs gemakkelijker terug te vinden zijn. Inmiddels gebruik ik de facebookpagina gratiseropuit niet meer zoveel, omdat ik het samen heb gevoegd met Jeanetblogt. De gratis uitjes schrijf ik zeker nog wel over.
Afgelopen jaar de bezoekersaantallen zien stijgen, een dipje gehad, maar ook groots weer omhoog geklommen. Diverse mooie samenwerkingen gekregen, leuke mensen ontmoet en leuke dingen gedaan. Ik ben echt nog geen grote blogger die er haar inkomen mee verdiend. Ik ben nog steeds een hobbyblogger. Meer dan af en toe een product mee verdien ik er zeker niet mee. En af en toe eens een bedrag vanwege affiliatie, maar zeker heen honderden euro’s per maand.

Bloggen meer dan alleen een verhaaltje typen.
Bloggen is zeker meer dan alleen even een verhaaltje typen. Mezelf laten zien op social media door berichten te delen, op de juiste manier te plaatsen en zichtbaar te zijn/blijven en dit is soms best lastig door de algroritmes die er voor zorgen dat anderen lang niet al mijn berichten zien. Verder moeten er diverse contacten worden gemaakt, website bij worden gehouden, blogs op de juiste manier worden geschreven met de juiste links en afbeeldingen erbij, en inplannen op het juiste moment. En dit is nog maar een kleine greep van alles wat er bij komt kijken.
De websitebezoekers zijn erg belangrijk voor samenwerkingen, waardoor je ook zeker moet zorgen dat mensen je pagina willen bezoeken. Trots was ik dan ook met mijn bezoekersaantal van meer dan 6000 bezoekers vorige maand. Er zitten vele uren dan ook achter de blogs die geplaatst worden. En zonder focus en enthousiasme lukt het schrijven een stuk moeilijker en dat is soms best lastig als je hoofd niet mee wil werken.
Bloggen wordt soms gemakkelijk over gedacht, maar is echt wel meer dan alleen even een verhaaltje typen.

Hoe wil ik verder met bloggen.
Als je me al een tijdje volgt, weet je dat op dit moment mijn leven volledig op zijn kop staat. Er is het afgelopen jaar veel veranderd en de veranderingen zijn nog niet klaar, beetje voor beetje komt er gelukkig meer rust.  Er is veel gebeurd en alles bij elkaar zorgt ervoor dat het me soms gewoon niet lukt om te bloggen, soms qua tijd maar ook soms omdat ik er niet altijd de energie en rust voor heb.
Door alle veranderingen kan ik vanwege de privacy van anderen ook niet meer over alles bloggen, waardoor de blogs inmiddels minder persoonlijk zijn geworden en meer informatief. Maar daar komt binnenkort meer verandering in! Ik heb inmiddels mijn eigen huisje en zal hier binnenkort ook diverse blogs over schrijven, ik wil hier een aparte categorie voor maken. Met veel plezier wonen we hier en wil ik jullie dolgraag vertellen over het in 1 dag verhuizen, hoe we het hebben aangepakt en welke leuke dingen ik koop voor mijn huis. Voor nu daarover nog geen blogs, iets met tijd én nog geen internet hebben (alleen via mobiel data), maar via Instagram kan je er wel al wat over zien en lezen.
Het bloggen geeft me veel energie, maar kost me ook veel energie. Ik ben daarom al meer structuur voor mezelf in te proberen en er alleen op vaste momenten op te richten en vooruit te plannen zodat de druk minder hoog is.
Stoppen met bloggen gaat wel eens door me heen, maar ik vind het veel te leuk om anderen te informeren en te inspireren waardoor ik nog niet van plan ben om te stoppen.
Wel hoop ik nog meer te gaan groeien, zodat ik nog meer mensen kan informeren en inspireren. Wil ik actief worden op Pinterest en me meer gaan verdiepen in meer zichtbaar zijn. Maar ook dat kost veel tijd en energie dus even kijken hoe alles komt…. alles op z’n tijd ;).

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn blogs lezen en ik jullie inspireer voor leuke uitjes en producten of op een andere manier je van informatie kan voorzien.