De cijfertjes in het leven, die belangrijker zijn dan de persoon zelf.

De cijfertjes in het leven, die belangrijker zijn dan de persoon zelf.

23 augustus 2018 0 Door Jeanet

Het leven draait veel om de cijfertjes, je leeftijd, je banksaldo en de bezoekerscijfers voor je blog. Ik wordt er soms gek van. Cijfertjes die er voor zorgen dat je met anderen wordt vergeleken en daarop eerst wordt beoordeeld. Helaas wordt er vaak niet verder gekeken naar de persoon erachter. Want het cijfer zegt vaak weinig over de persoon zelf.

Het leven. 
Het lijkt zo gewoontjes al die cijfertjes, maar eigenlijk betekenen al die getallen best veel en dat begint al bij de geboorte.
De zwangerschapsweken, maanden en jaren worden aangeven in cijfers. Het aantal weken is belangrijk of het kindje al levensvatbaar is en hoe lang het kindje ongeveer in de buik moet zitten. De maanden die weer belangrijk zijn, horen bij de ontwikkelingen die de kinderen maken en de cijfertjes die weer bepalen na hoeveel maanden een kind iets kan.
De jaren die aangeven hoe oud je bent. En ook dat is niet zomaar een cijfertje, ook deze cijfertjes hebben diverse betekenissen.
Voor het onderwijs: Als je 2 jaar bent mag je naar de peuterspeelzaal, als je 4 jaar bent mag je naar school, als je 5 jaar bent ben je leerplichtig. Voor dingen die je mag: Als je 18 jaar bent, mag je alcohol drinken en je rijbewijs gaan halen. Maar ook het behalen van een leeftijd, is inmiddels een mijlpaal. Bij 40 jaar kom je toch richting de overgang. En 50 jaar is toch een halve eeuw, een halve eeuw wat vele mensen helaas niet eens meer halen.

cijfertjes, geld

Financiën. 
Financieel gezien zijn cijfertjes ook erg belangrijk, want geld is nou eenmaal alleen maar cijfertjes.
Ik heb toch echt liever 1000 euro dan 10 euro op mijn bankrekening staan, dus ook hier zijn de getallen weer erg belangrijk.
Dingen die je wilt (ver)kopen, de meeste dingen die je wilt doen moet je betalen, alle prijzen worden allemaal aangegeven in cijfertjes. Al kan je natuurlijk ook nog gratis uitjes bezoeken.

Bloggen.
Ook voor het bloggen zijn de cijfers erg belangrijk. De bedrijven die eventueel een samenwerking met je willen, willen eerst weten hoeveel bezoekers je website heeft. En die bezoekers worden ook weer aangegeven in cijfertjes, die er dan weer voor zorgen of het bedrijf wel of niet met je wil samenwerken.

Andere betekenissen.
Zo zijn er nog veel meer dingen waar je cijfers tegen komt.
In het verkeer: snelwegen, hectometerpaaltjes, huisnummers, snelheid en afslagnummer.
In de auto: versnellingen, gemaakte kilometers, graden in de auto, snelheid en frequentie van de radiozender.
In huis: graden in huis, afzuigkap, graden van de koelkast, tijd op de klok, afstandbediening.
In de winkel: kassa’s, prijskaartjes, aanbiedingen, op de producten, gangpaden.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, zonder cijfertjes kan je niet leven.

Cijfertjes, gewoon maar een getal of betekend het meer voor je?