Dat was het dan.. het laatste weekje volledig werken als gastouder.

Dat was het dan.. het laatste weekje volledig werken als gastouder.

30 maart 2018 0 Door Jeanet

Afgelopen week was het mijn laatste weekje volledig werken als gastouder. We hebben er een feestelijk gezellig weekje van gemaakt, kinderen mochten kiezen wat we eten en we hebben ook gewoon de normale dingen gedaan die we anders ook deden.

Mijn baan als gastouder.
10 december 2014 maakte ik bekend dat ik per maart 2015 zou gaan starten als gastouder in Niekerk. Ik kreeg door de crisis geen contract verlening en besloot voor mezelf thuis te starten als gastouder.

3 jaar lang heb ik met veel passie gewerkt. 8 februari 2018 maakte ik bekend dat ik per april 2018 zou gaan stoppen als gastouder. Een onverwachts besluit voor velen.

Per april 2018 werk ik in de kinderopvang en voor De Coole Kids Box en nog een beetje voor mezelf als gastouder. In overleg met de nieuwe banen heb ik kunnen afspreken, dat ik toch nog een beetje kan blijven werken als gastouder.

Achteraf..
Achteraf bekijken is alles makkelijker. Veel gedachten zijn en gaan de laatste dagen door mijn hoofd. En al was het anders gegaan, had ik het anders gedaan dan nog is het niet gezegd dat dat handiger of verstandiger was. Niemand weet van te voren hoe het leven loopt, geen mens en geen levensweg is hetzelfde. Het leven loopt zoals het loopt en daar moeten we mee leren leven.

Afsluiting.
Afgelopen week heb ik de week met de kinderen afgesloten. We hebben genoten van het prachtige weer en zijn lekker veel naar buiten geweest.
Deze week geen bewuste gezonde hap, maar de kinderen laten kiezen wat volgens hun bij een feestje moest zijn. Op maandag aten we daarom tosti en slagroomsoesjes, op dinsdag aten we pizza en een kuikenkoekje met een paaschocolaatje, op donderdag aten we poffertjes en een chocoladelolly en op vrijdag aten we toch maar weer een gewoon broodje.
Een weekje waarin ik wat makkelijker was en mijn vrije dag opgaf, maar daar toch weer een vrije dag voor terug kreeg. Waarin we zoals alle andere dagen lekker hebben gespeeld alleen en met elkaar, we over diverse dingen hebben gekletst, liedjes hebben gezongen en lekker naar buiten zijn geweest.  De laatste keer kabouterbos, samen een wandeling langs de schaapjes, kippen en de eendjes. Samen buiten op de grote ronde schommel. Alle dingen die normaal waren en zijn, waren nu toch wel dubbel.
Een week die we vanmorgen afsloten door nog even naar Ballorig te gaan, naar de speeltuin waar ons zoontje ook al weken om vroeg.
Een dubbel weekje, ons zoontje die steeds vaker zei ‘mama kindjes naar huis ‘, waarna ik dacht ja het is goed zo. Maar ook momenten waarbij hij zo leuk met ze aan het spelen was en ik toch even een traantje moest wegslikken en twijfelde of het echt wel de juiste keuze is.

Afscheidcadeaus
Alle kinderen die afscheid hebben genomen en niet meer komen, hebben een cadeautasje gekregen. In dit cadeautasje zat een aantal flyers van de bedrijven waar ik blij van wordt en/of die wat voor me hebben betekend de afgelopen 3 jaar. Verder zit er een kleine Grimms regenboog in én een potje met vergeet me niet zaadjes.

Ik ben enorm verwend door alle lieve ouders en heb prachtige cadeaus gekregen. Echt superlief!

Dat was het dan mijn volledige baan als gastouder.
Dat was het dan 3 jaar lang eerst 5 en daarna 4 dagen werken als gastouder. Elke dag weer klaar staan voor de ouders en de kinderen. Het huis klaar hebben als werkplek en ontdekkingsplek voor de kinderen. Ervoor zorgen dat de kinderen een leuke, leerzame, liefdevolle, zorgzame en gezellige dag hebben. Activiteiten bedenken, voorbereiden en uitvoeren. Mooie, waardevolle en moeilijke gesprekken met de ouders. Mezelf ontwikkelen, mezelf laten inspireren door anderen en mezelf laten groeien door te stoeien naar de persoon die ik graag wil zijn en op de manier te gaan werken die mij zo aanspreekt. Mooie lieve en inspirerende mensen ontmoet en leren kennen. Kinderen zien groeien, stoeien en zien bloeien. Zien ontwikkelen van klein naar groot mensje. Blij en dankbaar met al het vertrouwen wat de ouders in me hebben gehad de afgelopen tijd. Dat ik voor hun kind mocht zorgen, terwijl hun aan het werk waren.

We gaan het zeker missen. Het zal stil worden in huis. En ik zal mijn dagindeling doordeweeks even anders moeten gaan invullen.
Mijn man zei van de week nog ‘Ik ga het ook wel missen hoor, al die gezelligheid in de ochtend voordat ik na het werk ga én als ik weer thuis kom van mijn werk.’

En nu mijn nieuwe pad bewandelen, we zien wel wat ik tegenkom, wat het me gaat brengen, hoe het me gaat bevallen, hoe ons zoontje erop gaat reageren,of het lukt de combinatie met de verschillende banen en welke dingen ik op dit pad tegen ga komen. Ik heb er zin in, maar vind het ook wel spannend. We gaan het zien, beleven en ervaren.