10 van mijn genietmomentjes

10 van mijn genietmomentjes

6 december 2018 0 Door Jeanet

Genieten kan ik soms van de kleinste normaalste dingen. Even een momentje tot rust komen, blij worden en weer nieuwe energie krijgen. Wat dit is is natuurlijk voor iedereen weer anders.
In deze blog laat ik je 10 van mijn genietmomentjes zien. Ik deel dit ook al wel regelmatig op Instagram, maar daar zitten niet al mijn lezers. En hoe fijn is het om even 10 genietmomentjes bij elkaar te zien, daar wordt je toch helemaal vrolijk van!

1. De lucht
Elke dag is de lucht weer anders. Enorm kan ik genieten van de lucht in combinatie met de zon of regenboog, vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Prachtig om te zien wat voor mooie beelden er dan in combinatie met elkaar ontstaan.

View this post on Instagram

Wandelen om even tot rust te komen. ๐ŸŒž Wandelen helpt me om weer even tot rust te komen. Daarnaast is bewegen natuurlijk ook gezond. En met alle (vr)eetbuien ook zeker nodig. Het uiteindelijk doen kost me soms enorm veel moeite, maar ook dit probeer ik weer op te pakken. Stapje voor stapje gaan we weer vooruit. ๐Ÿค— Een fijn weekend was het, leuke dingen gedaan en ook zeker de rust momenten gepakt. Ondanks dat was het vandaag een pittig dagje. ๐Ÿ˜” Enorm fijn was dan deze wandeling van vanavond. Genoten van de prachtige natuur, de rust en ook nog even bijgekletst met me lieve vriendinnetje die veel te ver weg woont. ๐Ÿ€ Wat doe jij om tot rust te komen en/of om even me time te pakken? . . . #metime #wandeling #rustmomentje #landelijkwonen #avond #bewegen #wandelen #depressie #burnout #bewustwording #stapjevoorstapjevooruit

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

 

2. De zon
De zon heerlijk als die er is, de warmte die je er van krijgt in elk seizoen van het jaar. Hoe veel mooier het buiten lijkt als het zonnetje schijnt. Ik wordt er altijd erg blij van en kan er dan ook absoluut van genieten.

3. Fietsenย 
Samen op de fiets, de nieuwe omgeving verkennen en lekker even samen buiten zijn. Genieten van het geklets van mijn zoontje, de verhalen die hij verteld en de dingen die hij ziet. Genieten van de natuur, het buiten zijn, de rust en vaak ook de stilte.ย  Hij zit nog heerlijk voorop, zo kan ik hem beter verstaan, zie ik wat hij aanwijst en kunnen er extra kusjes en knuffels worden gegeven. Een heerlijk geniet momentje met ons twee.

View this post on Instagram

Wat een onwijs heerlijk herfstweer was het vandaag ๐Ÿ Hebben jullie ook zo genoten van het heerlijke weer? ๐ŸŒž We maakten een wandeling, naja ik maakte een wandeling. Me zoontje wou liever fietsen op zijn fiets. Daarna stapten we op de fiets om nog wat boodschappen te doen, in plaats van deze te halen met de auto. En vervolgens lieten we de honden nog een lekker stuk uit ๐Ÿ˜ We genoten van de zon, we kletsten gezellig samen, we bekeken de vele tractoren die druk in het land bezig waren. Wat heerlijk om weer samen te zijn โค Meer gescheiden moeders die me volgen? . . . . #herfstweer #landelijkwonen #genieten #mamadag #moeder #coouderschap #gescheiden #gescheidenmoeder #tractoren #zon #landschap #thuis #fietsen #wandelen #natuur #lekkernaarbuiten

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

4. Boswandeling
Heerlijk wandelen in het bos, het liefst als het er zo rustig mogelijk is. Genieten van de rust, kijken naar wat me opvalt in het bos, genieten van de mooie dingen in het bos. Alleen doe ik het niet zo vaak, wel regelmatig samen met mijn zoontje. Heerlijk samen naar buiten lekker wandelen en samen kijken naar de dingen die we zien.

View this post on Instagram

Puur bewustzijn. Hoe vaak ben jij echt bewust en aanwezig in het nu? Of denk je vaker aan de dingen die nog moeten gebeuren of al zijn gebeurd? ๐Ÿค” Puur bewustzijn, leven in het hier en nu. Iets wat we veel te weinig of zelfs niet aangeleerd krijgen, maar wat wel erg belangrijk is om te doen. Door niet bewust te zijn van het nu en altijd maar in gedachten bij ander dingen te zijn, kan het zijn dat je dingen niet ziet of hoort. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen het eekhoorntje wat van boom naar boom springt. ๐Ÿฟ Daarbij is het belangrijk te luisteren naar je intuรฏtie mind en niet alleen maar naar de rationele mind. Op deze manier doe je de dingen waar jij zin in hebt, waar jij energie van krijgt en kan je zijn wie je echt bent. ๐Ÿ’ช Een proces waar ik nu mee bezig ben, wat steeds meer vorm krijgt maar ook soms enorm lastig is. Op wat voor manier denk en leef jij? . . . . #bewustwording #intuitivemind #rationelemind #mind #maniervandenken #denken #leef #innerlijk #volgjegevoel #intuitie #proces #levensverandering #voelen #doenwatgoedvoelt

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

5. De weg tussen Leek en Niekerk.ย 
Wekelijks rijd ik deze weg nou meerder keren. Elke keer ziet het er weer anders uit en iedere keer is het weer genieten vooral als er geen andere weggebruikers zijn. Prachtig om de zon te zien, de luchten, het landschap. Elke keer weer een momentje van rust en genieten.

6. Hartjes.ย 
Hartjes zijn altijd al mijn favoriet geweest. Ik zie ze soms in de kleinste dingen, zoals dit blaadje. En kan daar dan ook echt even enorm van genieten.

7. Bloggen.ย 
Bloggen doe ik met veel plezier. Met veel plezier informeer en hopelijk inspireer ik jullie ook. Er zijn ook echt wel momenten waarbij ik denk waarom doe ik het en voor wie doe ik het eigenlijk. Maar ik ik merk ook dat ik er veel energie van krijg en het met veel plezier doe, waardoor stoppen ook erg lastig voor me is. Dus voorlopig ga ik nog wel even door, soms wel iets minder maar ik probeer de lat voor mezelf wat minder hoog te houden en er rust in te houden voor mezelf.

View this post on Instagram

Soms willen we zoveel, maar is samen zijn ook voldoende. โค Hoe vaak doen jullie thuis allemaal je eigen ding? ๐Ÿง˜โ€โ™€๏ธ Het liefst doe ik diverse leuke dingen samen. Er op uit, samen een spelletje doen, samen even naar de winkel, samen… Maar soms wil dat samen niet, is samen doen meer frustratie dan plezier, is iets voor onszelf doen fijner voor beide. Ik geniet van me kop thee, probeer een blog te schrijven, geniet van hoe hij met zijn Duplo speelt en praat natuurlijk ook even met hem. Hij bouwt prachtige bouwwerken, heeft hele gesprekken met zichzelf en de duplo, komt af en toe even knuffelen, speelt onwijs leuk. โค Thuis zijn, is misschien nog wel belangrijker dan altijd maar op pad te zijn. Op pad…je (onbewust) aanpassen aan de omgeving, speelgoed delen met anderen, spelen met andere kinderen, "stoer" doen om leuk gevonden te worden.. Thuis… waar je gewoon jezelf kan zijn, waar geen prikkels zijn, waar je (bijna alles) kan doen wat je wil, spelen met je eigen speelgoed, geen speelgoed hoeven delen, waar het bekend is en vooral ook fijn is. Waar we ook samen zijn, het gezellig kunnen hebben en kunnen genieten van elkaar. Zijn jullie vaak thuis of vaak op pad? ๐Ÿก . . . . #thuis #thuisbijmama #vertrouwd #geenprikkels #samenzijn #spelen #jezelfzijn #aanpassenaananderen #genieten #zelfzorg #ouderschap #moeder #eropuit #dagjethuis #samenmaartochapart

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

8. Ijsjes.ย 
Wat hebben we afgelopen zomer toch heerlijk veel ijsjes gegeten bij de ijssalon. Genoten van het heerlijke ijs รฉn het fijne momentje samen.

ย 9. Op stap
Ik vind het heerlijk om leuke dingen te doen. Musicals, theater, muziek maar ook gerust een avondje stappen.ย Afgelopen jaar heb ik diverse leuke dingen gedaan zo heb ik de musical vanย Jacques J. gezien, de openluchtvoorstelling van toneelvereniging bij ons in het dorp vanwege hun 100 jarige bestaan, naar Guus Meeuwis geweest en ook een paar hele fijne stapavonden gehad.
Heerlijk om even geen mama te hoeven zijn en even weer vriendin te kunnen zijn. En na een goed avondje stappen, maakt die spierpijn die dag er na niet zoveel uit ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

View this post on Instagram

Theaterspektakel in de openlucht. Midden in de weilanden genoten van een prachtige theaterstuk. Mooie uitspraken, in het Westerkwartiers gesproken, leuke grappen en absoluut een leuk verhaal. ๐Ÿ€ De skibroek, een dikke vest en de winterjas waren geen overbodige luxe. Gelukkig viel de meeste regen naast me. En was er in de pauze heerlijke warme mosterdsoep. ๐Ÿค  Voor de voorstelling van vanmiddag om 15.00 uur zijn nog kaarten te krijgen. Daarna spelen ze vanavond ook nog een uitverkochte voorstelling en dan is het voorbij en kunnen ze Noar Huus. ๐Ÿ‘ Ben jij ook naar het theaterspektakel geweest ? Zoja wat vond jij ervan ? . . . . #theater #openluchttheater #landelijk #middeninhetweiland #dorp #westerkwartier #noarhuus #buiten #avondjeuit #dagjeuit

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

10. Het spel van mijn zoontje.ย 
Mijn zoontje kan heerlijk spelen. Prachtig om zijn manier van spelen en zijn fantasiespel te bewonderen. Nu we elkaar wat minder zien, de momentjes dat hij alleen speelt minder zijn. Zijn deze momentjes er minder en daarom dubbel genieten als ze er wel zijn.

View this post on Instagram

Zondag… chilldag… Hoe ziet jou zondag er vandaag uit? โค We doen het vandaag rustig aan. De dag begon veel te vroeg, meneer was rond 05.30 uur wakker en ook samenslapen zat er niet meer in helaas. Om er voor te zorgen dat niet ook de rest wakker werd zijn we naar beneden gegaan en tv gaan kijken op de bank. ๐Ÿ“บ Enorme bewondering voor moeders die altijd maar actief zijn met hun kinderen en geen tv aan hebben. ๐Ÿค” Verder samen ontbeten aan de eettafel en doen we vooral waar iedereen in heeft en energie voor heeft. โค Gister zijn we bewust de dag rustig begonnen, waren we de hele middag in de dierentuin, genoten we enorm van het samen zijn. Maar… ik hoor ook de mensen die denken ze zit werkt niet, loopt te zeuren of depressie en burn-out maar kan wel naar de dierentuin gaan. Wat een aansteller. ๐Ÿค” Wat je dan weer niet ziet is dat ik vandaag en wellicht de komende dagen rust moet pakken, een stapje terug moet zetten en mezelf weer opnieuw moet opbouwen. Klachten die ik heb zijn o.a. erg moe, slechte concentratie, kort lontje, hoofdpijn, meer onzekerheid, meer angsten, eetbuien, me eenzaam en alleen voelen, me verdrietig voelen, geluiden slecht kunnen verdragen en zo zijn er nog veel meer dingen die ik voel die je aan de buitenkant niet zult kunnen zien. ๐Ÿ˜” Zo'n middagje dierentuin kost maar geeft me ook enorm veel.๐Ÿ™ Oordeel een ander niet vanaf de buitenkant, het is vaak maar een momentopname die je ziet. Een momentopname van de buitenkant, want de binnenkant zie je niet. ๐Ÿ˜˜ Oordeel jij vaak over een ander ? . . . . #zondag #weekend #samengesteldgezin #coouderschap #chilldag #doenwaarwezininhebben #ziektewet #oordelenvananderen #waarheid #burnout #depressie #dagjeuit #weinigenergie #offday #eerlijkheid #taboe #eerlijkouderschap #openheid #bewustwording #persoonlijkeontwikkeling #ouderschap #moeder

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

 

Door meer bewust te zijn van de genietmomentjes, wordt het soms wat lichter tijdens de donkere dagen. Meer over mijn persoonlijke ontwikkeling kan je lezen op mijn website.