Kiezen voor én werken aan mezelf.

Kiezen voor én werken aan mezelf.

10 juli 2019 0 Door Jeanet

De komende tijd zal ik eerder geschreven blogs plaatsen, in plaats van nieuw geschreven blogs. Zo komende eerder geschreven blogs ook weer eens in de aandacht. Op dit moment lukt het me namelijk niet om met de volle aandacht, enthousiasme en energie nieuwe blogs te schrijven. Ik heb tijd voor mezelf nodig, moet kiezen voor mezelf, werken aan mezelf en keuzes maken. Wellicht heb je hierover al wat meegekregen op Instagram. Maar in deze blog zal ik je wat meer vertellen.

Veranderingen. 
Sinds de geboorte van onze zoon in 2015 ben ik veranderd. Die veranderingen zorgde ervoor dat ik veranderde als mens en anders in het leven ben gaan staan. Ik heb diverse keuzes gemaakt en diverse paden bewandeld.
Ik heb mijn eigen gastouderopvang gehad en met veel plezier én 200% inzet gedraaid, met pijn in me hart maar absoluut bewuste keuze voor mijn eigen zoon er mee gestopt. Daarna twee keer een andere baan gehad, maar helaas nog geen baan gevonden waar ik weer met veel passie, enthousiasme en plezier aan het werk ben.
Ik ben gaan bloggen over uitjes en inmiddels heb ik diverse blogs geschreven over uitjes, maar ook over andere dingen in mijn leven. Begonnen met alleen Facebookpagina’s en inmiddels deze website waar je de blogs kan lezen.
Ik besloot om te gaan scheiden, niet zomaar en ook dit was een weloverwogen en bewuste keuze. Ik vond opnieuw liefde en geluk, maar helaas was dit te mooi om waar te zijn en kwam daar ook een einde aan.

Ingestort.
In maart dit jaar stond dan ook mijn leven op positie ingestort. Met als gevolg een depressie én burn out. Keihard aan het knokken om er bovenop te komen, me leven nog meer te veranderen en uiteindelijk écht durf te kiezen voor mezelf en me eigen geluk.
Inmiddels heb ik mijn eigen huisje, waar nog veel aan moet gebeuren maar beetje bij beetje wordt het thuis. We wonen er al met veel plezier en het voelt zeker al aan als thuis. Dankbaar met deze mooie woning op een fijne plek.
Een nieuwe baan ga ik vanaf augustus/september zoeken, ik geloof er in en hoop opnieuw een fijne werkplek te krijgen. Een plek waar ik met veel plezier mag werken, waar gezelligheid en humor op de werkvloer is en waar ik mensen kan helpen op wat voor manier dan ook.

Rust en kiezen voor mezelf.
Op dit moment is het vooral belangrijk om te luisteren naar mijn lichaam, veel rust te pakken, alleen dingen te doen waar ik blij van wordt en energie voor heb en me grenzen te bewaken. Klinkt heel simpel maar is echt enorm moeilijk. Afspreken met vrienden kan bijvoorbeeld al teveel zijn, maar het lukt me inmiddels om ze dan toch af te zeggen in plaats van heen te gaan omdat we hadden afgesproken. Er wordt nog veel gedaan in huis, waardoor ik echt enorm moet afwegen wanneer er iemand kan komen te klussen, of dat ik echt me rust moet pakken. En als er iemand is geweest om te klussen lukt het me vaak niet om in de avond ook nog af te spreken met een vriendin. Helaas lukt het verven me lichamelijk niet door de fibromyalgie. Enorm vervelend vindt ik het om afhankelijk te zijn van anderen, maar helaas verander ik er weinig aan en is de enige optie dat maar te moeten accepteren. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor de hulp die ik krijg van me vader en iemand die spontaan aanbood om te helpen zonder dat ik hem ken.
De wandelingen met de hond zorgen voor steeds meer rust in me hoofd én zorgen er voor dat ik weer meer beweeg.
Eten deed ik een tijdje alleen op het werk of wanneer mijn zoontje bij me was én slapen was al helemaal een drama. Inmiddels eet ik ook als ik alleen thuis ben, al kan dit nog veel beter. En lukt het slapen me ook weer beter.

Stapje voor stapje gaat het beter met me, al heb ik nog een enorm lange weg te gaan en zal het wellicht altijd een onderdeel van mijn leven zijn. De kunst is om niet terug te vallen en op de goede manier verder te gaan met mijn leven. Kort geleden had ik een enorme terugval, waar ik uiteindelijk weer veel sterker uit ben gekomen. Inmiddels kan én durf ik dan ook te zeggen dat ik trots op mezelf ben op de stappen die ik heb gedaan en hoe mijn mindset al is veranderd. Nog lang niet alles lukt me én alles wat ik deed gaat me ook niet meer lukken, niets voor niets is de burn out en depressie ontstaan. Voor nu is het belangrijk me eigen grenzen te gaan bewaken en te gaan kiezen voor mezelf.
Dankbaar ben ik met alle lieve vrienden die er voor me zijn, me appjes sturen, telefoongesprekken met me voeren, accepteren dat het me niet lukt om af te spreken en een luisterend oor hebben. De gesprekken, gewoon het even van me af kunnen zeuren en de ander zijn mening horen zorgt vaak al voor bewustwording, wat uiteindelijk weer zorgt voor groei.

Bloggen op een laag pitje.
Het bloggen zet ik even op een laag pitje. Ik wil het heel graag oppakken en tegelijkertijd weet ik ook niet zo goed wat ik er mee wil. Ik vind het erg leuk om dingen met jullie te delen en doe dat ook met veel plezier, maar als een blog dan amper wordt gelezen baal ik best wel. En ik vraag me ook wel af wat mijn lezers eigenlijk willen lezen, hoe ik meer bezoekers krijg en hoe ik er meer uit kan halen dan ik nu doe. Maar dat zal waarschijnlijk ook betekenen dat ik er meer tijd én energie in moet gaan steken, en het is de vraag of ik die tijd én energie wel heb. Op dit moment niet, dus kies ik er voor om mijn oude blogs opnieuw te publiceren op Facebook, zodat die wellicht nog eens worden gelezen. En dan zie ik wel hoe én of ik verder ga met bloggen.

De komende tijd
De komende tijd dus even geen nieuwe blogs voorlopig, even tijd voor mezelf, tot rust komen, tijd nemen voor mijn zoontje, aan mezelf werken, genieten van het leven, leuke dingen doen en me huisje lekker inrichten.
Uiteraard kan je wel de eerder geschreven blogs lezen of een uitje zoeken bij de categorie uitjes in Nederland. 
Het kan zijn dat ik wel ineens zin, tijd én energie heb om een blog te schrijven, dan kan het maar zo zijn dat er toch ineens een nieuwe tevoorschijn komt. Maar voorlopig even niet standaard elke week in elk geval 1 nieuwe blog.
Wel ben ik actiever op Instagram, dit is nou eenmaal gemakkelijker te plaatsten dan een blog. En deel ik dus de eerder geschreven blogs op mijn Facebookpagina. Maar als je wat wil weten/vragen, stuur me gerust een privébericht of mail.

Natuurlijk ben ik jullie totaal geen uitleg of verantwoording schuldig, maar toch wou ik jullie wat uitleg geven ;).