Me-time, door te zorgen voor jezelf kan je ook voor anderen zorgen.

Me-time, door te zorgen voor jezelf kan je ook voor anderen zorgen.

24 oktober 2018 0 Door Jeanet

Even een momentje voor jezelf, ook wel me-time genoemd. Even tot jezelf komen en tot rust komen om weer nieuwe energie te krijgen. Hoe vaak doe jij dat? Of maak je er eigenlijk geen tijd voor? Ik doe het steeds vaker en laatst een heel weekend lang, meer hierover lees je in mijn blog.

Me-time, daar heb ik geen tijd voor. 
Me-time, vaak zeggen we daar hebben we geen tijd voor. Werk, huishouden, gezin, sport, sociaal leven we moeten al zoveel daar is geen ruimte voor een me-time momentje. Als je het zou willen zou je het natuurlijk wel kunnen. We moeten zoveel van onszelf, maar als we nou eens dat moeten niet meer doen. En doen wat we willen en zin in hebben. Wie zegt dat die wasmachine nu aan moet, heb je dan morgen écht geen kleding meer of valt dat eigenlijk wel mee. En het huis schoonmaken, joh morgen is het ook weer vies dus dat kan ook gerust een dagje wachten. En afspraken met die vriendin, wat heeft ze er aan als je er bent omdat het voelt als een verplichting. Een verjaardag, nou ook die kan gerust over geslagen worden als je er geen zin in hebt, het cadeautje kan echt wel later en je doet er niemand een plezier mee als je er met tegenzin zit.
Ow je hebt kinderen, die er dan voor zorgen dat je geen tijd hebt? Ook dat hoeft geen belemmering te zijn, regel een oppas, vraag of ze bij familie of vrienden kunnen logeren of breng ze een dagje naar de kinderopvang (ja er zijn genoeg ouders die dat doen je bent niet de enige).

Mijn me-time
Ik neem de laatste tijd steeds vaker even tijd voor mezelf. En merk keer op keer dat ik daar met veel meer energie uit kom. Even doen waar ik zin in heb, lekker muziekje aan, blogs schrijven wil dan ook een stuk beter en zelfs een boek lezen lukt me dan. Maar ook doelloos rondneuzen op social media kan dan gewoon. En door tijd voor jezelf te nemen, kan je stil staan bij je eigen ontwikkeling en kan je werken aan jezelf. Ik ben erg veranderd, maar dankbaar voor mijn me momentjes. Door deze momentjes besefte ik waar ik tegen aan liep, wat ik graag anders wou, wat ik hieraan zelf kon doen en welke dingen me gelukkig maakten. En daarna ben ik een liever, leuker en gezelliger mens. En wordt het leven keer op keer weer mooier en mooier en kan ik nog meer genieten van het leven.

De momentjes voor mezelf neem ik als mijn zoontje op de peuterspeelzaal zit, in de ochtend door net even wat eerder op te staan en de dag rustiger te kunnen beginnen maar ook als in de weekenden dat mijn zoontje bij zijn vader is. Maar ook met mijn zoontje neem ik regelmatig even een momentje voor mezelf. Als hij lekker aan het spelen is, maar ook een fietstochtje of boswandeling samen kan ik zien als een momentje voor mezelf.

Een heel weekend me-time.
Laatst ben ik een weekend in het appartement van een kennis geweest, door de scheiding woon ik nu bij vrienden in. Hier moet ik nog even opnieuw mijn me-time momentjes vinden. Maar daar zorgde superlieve kennis zorgde ervoor dat ik wel even een weekend me-time kreeg. Ze appte me dat ze een weekend wegging en ik wel in hun appartement mocht logeren want ze was er toch niet. Ik heb haar zo’n 7 jaar niet meer gesproken, wel wat contact via social media maar verder ook niet. En dan zit je ineens bij elkaar op de thee omdat je de sleutel komt halen, spelen de kinderen leuk samen en zit je een paar dagen in haar huis. Super lief en ontzettend dankbaar! Ik heb een heerlijk weekend gehad.  Mijn zoontje was bij zijn vader en ik had dus echt even tijd voor mezelf. Muziekje aan en veel blogs kunnen schrijven (zonder dat het me enorm veel concentratie kostte), genieten van de zon op het balkon en aan de eettafel, op de fiets naar de stad, even zelf kunnen doen wat ik wil en geen rekenschap hoeven te houden met anderen. Ja ik zat in een flat, maar ook daar kan je genieten van zon heb ik gemerkt! Nooit verwacht dat ik zou zeggen, dat ik best in een appartement in de stad zou kunnen gaan wonen. Enig minpuntje is dat het met mijn zoontje niet zou kunnen, aangezien die echt een buitenkind is en speelruimte buiten nodig heeft. Nog even verder zoeken naar een woning met tuin dus. Enorm blij én dankbaar dat ik dit weekendje zomaar als een cadeautje kreeg. Het huis verlaten met een mega bigsmile en gevoel van geluk en dankbaarheid.

Wat zou je nou graag willen doen als je zelf mocht kiezen wat je wou doen?  En wat houd je daarin nu tegen? Hoe zou je toch dat me momentje kunnen creëren? Of regel je dat al voor jezelf?