Mindlift, mentale fitness voor het moderne brein.

Mindlift, mentale fitness voor het moderne brein.

22 maart 2018 0 Door Jeanet

Mindlift, heeft mijn manier van denken, kijken, doen en handelen veranderd. Inmiddels ben ik 3x naar de Liveshows van Mindlift geweest, volg ik de Facebookpagina van Mindlift al een tijdje, ben ik lid van de fijne warme bijbehorende facebookgroep, heb ik mooie mensen leren kennen én heb ik het boek Mindlift gelezen. Nog steeds krijg ik nieuwe inzichten en leer ik dingen waardoor er verandering ontstaat! In deze blog vertel ik je met veel plezier meer over hoe Mindlift mijn leven veranderde.

Kasper Vermeulen.
Kasper Vermeulen is de eigenaar en oprichter van Mindlift, de schrijver van het boek, de spreker tijdens de Seminairs, oftwel het brein van Mindlift.
Inmiddels heeft hij een heel team om hem heen staan die hem helpt het bedrijf goed lopend te houden.
Kasper wil je niet vertellen dat hij het beter weet, hij verteld over de dingen die hij heeft geleerd, heeft ervaren en heeft ontdekt. Dat dit bij jou ook zo is, wil hij absoluut niet zeggen, ieder mens is anders dus bij ieder mens kan het weer anders werken. Bekijk wat bij jou past en pas het toe op de manier wat bij jou past.

Hoe ik Mindlift heb “ontdekt”.
Via de Facebookgroep novemberbaby’s heb ik Sharon, de vrouw van Kasper, leren kennen. Ons zoontje Jarne is namelijk bijna even oud als het dochtertje van Sharon en Kasper. Door Sharon ben ik geïnspireerd geraakt in de manier van kijken naar dingen zoals Kasper het beschrijft en verteld. Ik ben de Facebookpagina van Mindlift gaan volgen, ben inmiddels bij 3 seminairs aanwezig geweest, ben lid van de fijne warme bijbehorende besloten Facebookgroep én heb het boek gelezen. Nog steeds krijg ik nieuwe inzichten en leer ik dingen waardoor er verandering ontstaat!

Live shows
Vorig jaar ben ik ook bij 2 live shows aanwezig geweest en 10 maart was ik er weer bij aanwezig. De live shows zijn ook absoluut een aanrader, ook als je het boek nog niet hebt gelezen.
Tijdens de live shows, ook wel seminars genoemd, verteld Kasper de informatie uit het boek, maar krijg je ook nieuwe informatie te horen. De herhaling is niet erg want door de herhaling, oefen je en door te oefenen ontwikkel je de vaardigheid. Door de live show wordt het boek nog meer levendig en beleef je de handvatten die in het boek staan.
Kasper verteld ervaringen uit zijn eigen leven en verteld op een prettige manier. Er wordt afgewisseld met luisteren, actief bezig zijn, schrijven, pauze’s en er is veel vrijheid waardoor de informatie op een optimale manier bij je naar binnenkomt.  De live shows zijn voor mij juist fijne bijeenkomsten, omdat ik dan meer onthoud/binnen krijg dan dat ik lees. Daarbij komt dat ik voor een boek of artikel lezen thuis te weinig tijd neem, maar tijdens zo’n dag kan ik me er wel op focussen en maak ik er bewust tijd voor vrij. Even me-time.
Tijdens de live shows komen mensen die nog nooit van Kasper hebben gehoord, het boek niet hebben gelezen of alleen het boek hebben gelezen en een klein beetje van hem weten. Maar er komen ook mensen die in de warme Facebookgroep zitten, die al meerdere keren zijn geweest, die mee zijn geweest naar het de buitenland of die op een andere manier al bekend zijn met Mindlift. Waardoor de live shows soms ook een soort van fijn terugzien is en even bij kletsen of juist de eerste echte ontmoeting na vele gesprekken op Facebook.

Het boek, Mindlift. 
Het boek, Mindlift, heb ik afgelopen zomer gelezen. Ik ben totaal geen lezer, maar dit boek las ik zo uit! Een mooi boek, wat me dingen anders liet bekijken en me over dingen bewuster liet nadenken.
Het boek leest gemakkelijk weg (ook voor een moeilijke lezer), herkenbare voorbeelden, mooie inzichten, handige handvatten, plaatjes als overzicht van de tekst, makkelijk te lezen. Door het boek krijg je een andere kijk, kan je meer uit je mentale vermogens halen en bekijk je jezelf kritisch. Waardoor er positieve veranderingen in je leven worden gebracht. En na een keer het boek lezen kan je echt niet ineens alles wat in het boek staat toepassen. Daar is veel oefening voor nodig, maar dat geeft niets want lopen konden we toch ook niet in 1 dag? Maar je hebt wel een hoop mooie nieuwe inzichten en handvatten gekregen die je leven kunnen veranderen.
Het boek zal ik regelmatig nog even doorbladeren om dingen opnieuw te lezen. Door het boek ben ik onbewust al dingen anders gaan bekijken en uitvoeren, maar er is nog veel oefening én herhaling nodig.
Als je op zoek bent naar een mooi, makkelijk leesbaar en helpend boek, dan is dit absoluut een aanrader!

Wat heeft het me gebracht.
Het heeft me enorm geïnspireerd, maar ook gemotiveerd om het leven op een andere manier te leven en te bekijken. Ik heb mooie inzichten en handvatten gekregen om een andere kijk te krijgen op de manier waarop ik dingen doe. Nog nooit heb ik zo bewust nagedacht en kritisch gekeken naar mijn manier van denken en doen. Het heeft me veel positiviteit en veranderingen gebracht. Me stappen laten maken, die ik anders denk ik niet had gemaakt. En ik weet zeker er komen zeker nog veel meer positieve veranderingen! Ik heb mooie mensen ontmoet en leren kennen. Maar ook mooie open en inspirerende verhalen van anderen gelezen.

Waarom de manier van Kasper mij aanspreekt.
Er zijn uiteraard diverse mensen (psychologen,coaches, doktoren) die je willen helpen om je te veranderen. En de manier waarop diegene dat doet is voor ieder weer anders.
De reden waarom de manier van Kasper mij erg aanspreekt is omdat;
– hij spreekt uit ervaring, hij is zelf namelijk enorm gegroeid en veranderd en wil dit graag doorgeven aan anderen.
– hij fijne herkenbare voorbeelden geeft,
– het je echt tot denken en veranderen zet,
– het niet zweverig is,
– het fijn is om te lezen of om naar te luisteren,
– het geen reclamepraatje is,
– het niet zijn bedoeling is om je te overtuigen dat hij de waarheid verteld.
– hij je een andere kijk wil geven zodat je met een open mind kunt gaan kijken en je met jezelf kritisch aan de slag kan gaan.

Inzichten.
Een paar inzichten uit het boek en de seminairs:
– Waar onze aandacht heen gaat, gaat onze energie heen. Waar we energie aanbesteden, wordt meer aanwezig in ons leven. De manier waarop je aandacht besteedt geeft je de keuze in je leven te versterken, te verzwakken, te vergroten of te verkleinen. Als je aandacht besteedt aan een plant zal deze groeien, als je de plant geen aandacht geeft zal deze doodgaan.
– Om iets te willen doen hoef je het alleen maar te doen. Je hebt geen motivatie nodig om iets te kunnen uitvoeren, door een motivatie kan je je energiek voelen maar voer je nog niets uit. Je kunt gemotiveerd zijn op te gaan sporten terwijl je met een zak chips op de bank zit, maar dan doe je nog niets aan het sporten. Door daadwerkelijk te gaan sporten al is het door de trap te nemen i.p.v. de lift, ben je ook eigen aan het doen wat je wil.
– Vraag niet of je het kunt maar hoe je het kunt. Door te oefenen, ontwikkel je vaardigheid. Het maakt niet uit of je veel talent hebt of niet, hoe dan ook moet je ervoor werken.
– Begin zo klein mogelijk, hoe kleiner de verandering, hoe groter de kans dat je het daadwerkelijk gaat doen. Een kleine verandering is gemakkelijker uit te voeren dan een grote verandering. 100 kilo zand verplaatsen lukt gemakkelijker door elke dag 10 kilo te doen, dan in een dag 100 kilo zand.

Nog veel meer inzichten die ik je wel wil geven, maar nog mooier is om het zelf te ervaren!

Wat Kasper nog meer bied.
Kasper heeft nog meer wat hij doet en aanbied.
– De Wim Hof Methode met koudetrainingen, ademhalingsoefeningen en gericht op inzicht, aandacht en focus. Dit lijkt me erg mooi om hier ook mee kennis te maken, maar voor nu lijkt me het nog niet het juiste moment.
Bunsiness Bootcamp 
– Een eigen sportschool: MLAB in Utrecht.
En hij heeft (denk ik) nog veel meer plannen.

Ook geïnspireerd geraakt, nieuwsgierig of wil je gewoon meer weten?
Volg dan de Facebookpagina, lees het boek , neem een kijkje op de website of kom naar de Live show. Het zal je zeker een andere kijk geven!

Mindlift oftwel mentale fitness voor het moderne brein. Je staat van zijn is een resultaat van je keuzes.