Muziek, zoveel meer dan alleen tekst.

Muziek, zoveel meer dan alleen tekst.

3 januari 2018 0 Door Jeanet

Er zijn veel verschillende soorten muziek wat je kan luisteren. In de auto luister ik vaak naar de radio, thuis luister ik vaak naar Spotify, op stap wil ik weer hele andere muziek horen en met de kinderen luister ik vaak naar kinderliedjes. Maar soms vind ik het ook erg fijn om even niet naar muziek te luisteren, zodat ik me kan concentreren met de dingen waar ik mee bezig ben, bijvoorbeeld het schrijven van een blog. Of omdat er al genoeg geluid in de ruimte is. Bij elk moment en elk gevoel past weer andere muziek.

Even wegdwalen met muziek
Tijdens het luisteren naar de muziek, dwaal ik weg naar wat de muziek met me doet op dat moment. Voel ik me blij en maak ik in gedachten een dansje of ga ik los op de dansvloer of mis ik de persoon waar het liedje me aan doet denken en sta ik even stil bij de gedachten die opkomen.

Kindermuziekzender
Wist je dat diverse digitatle tv aanbieders (in elk geval Telfort en KPN) een kindermuziekzender hebben op de radio? Erg handig voor diverse kinderliedjes. Deze hebben we dan ook vaak op als we de radio aan doen tijdens mijn werk. Dansen in de woonkamer en mee zingen met de liedjes.

Mijn favoriete muziek
Eigenlijk heb ik geen favoriete muziek, al zal ik niet zo snel Ramstein of klassieke muziek gaan luisteren. Wat voor muziek ik wil luisteren hangt namelijk vaak van mijn gevoel af. Liedjes zorgen wel voor mij altijd voor een bepaald gevoel en/of voor herinneringen. Mooie herinneringen zoals de bruiloft,  maar soms ook verdrietige herinneringen zoals liedjes die bij een uitvaart gedraaid  werden of bij een van mijn ex vriendjes horen.

Hakkuh!
Vele die het niet van me verwachten, maar inmiddels ook vele die het weten. Als ik niet heb kunnen hakken, is het geen geslaagde stapavond geweest.
Tijdens onze trouwerij hadden we alleen een receptie, geen groot dansfeest. Wel achtergrond muziek, maar doordat het super mooi weer was zat iedereen buiten en heeft bijna niemand de uitgezochte muziek gehoord. Maar zoals ik altijd zeg, geen feest is geslaagd zonder te hakken, dus dat moest natuurlijk wel even. De enige dans die we hebben gedaan op onze trouwerij was: hakken op het nummer van Charley Lownoise & Mental Theo – Wonderfull Days. De fotograaf heeft er een kort filmpje van gemaakt die ik regelmatig nog even terugkijk, maar hier niet deel ;).

Verder luister ik zowel naar Nederlandstalige als Engelstalige muziek.  Maar heb ik wel een klein beetje een voorkeur, want niet alle muziek vind ik mooi. En het hangt er ook wel vanaf wat op dat moment veel gedraaid wordt op de radio.
Maar om dan toch te kiezen voor een favoriet dan ga ik voor Nederlandstalig voor Guus Meeuwis, Marco Borsato, Diggy Dex maar er zijn nog veel meer Nederlanders die mooie rake nummers hebben geschreven. En voor Engelstalig zijn Coldplay en Avicii favoriet, al zijn er in ook in het Engels veel nummers die mer regelmatig raken.

Concerten 
Ik ben al diverse keren naar het concert geweest van Guus Meeuws, wat een groot feest en wat een fijne sfeer. Daar wil ik ook zeker nog een keer heen.
Verder lijkt een concert van Coldplay me echt enorm gaaf, maar ja die kaartjes zijn enorm duur.  En lijkt het me ook wel gaaf om een keer bij Pinkpop en Lowlands te zijn geweest.

Songteksten vertalen
Als een Engelstalig nummer een van mijn favoriete nummers voor dat moment is, zoek ik vaak op internet de vertaling van de songtekst op. Om even te weten wat er wordt gezongen. Vaak sluit dit aan bij hoe ik me op dat moment ook voel.

Naar welke muziek luister je graag?