Mijn eerste tattoo.

Mijn eerste tattoo.

5 september 2019 2 Door Jeanet

Mijn eerste tattoo is een feit! Op mijn 28ste verjaardag, gaf ik mezelf als cadeau een tattoo. Wat voor tattoo én de betekenis van de tattoo vertel ik je in deze blog. 

Al langere tijd wil ik een tattoo, maar nooit wist ik precies wat. Dat het een hartje moest zijn wist ik zeker, maar alleen een hartje was niet hoe ik het wou en tevreden over was. Toen ik een artikel las én deze afbeelding zag, wist ik gelijk dat ik deze tattoo wou laten zetten.

Tattoo Chris Ink in Roden.
Op Facebook én aan bekenden die al een tattoo hadden vroeg ik welke tatoeëerder goed bekend staat. Want eenmaal gezet staat het vast en verdwijnt de tattoo niet weer, dus ik wou wel een goeie. Tatooeerder Chris Ink in Roden kwam diverse keren naar voren. Ik heb zijn Facebookpagina bezocht en via de chat contact gezocht. Na wat berichtjes is er een afspraak gemaakt om te oriënteren, te bespreken wat ik wou en kennis te maken. Het voelde prima, dus maakte we een afspraak, die ik vervolgens om diverse redenen nog heb verzet naar uiteindelijk 4 september 2019. Mijn verjaardag én dus een mooi cadeau van en aan mezelf.

Tattoo laten zetten.
De tattoo werd eerst prachtig uitgetekend op de computer. Daarna uitgeprint op de juiste grootte en met soort carbonpapier op mijn hand gezet. Zodat de lijntjes er alvast staan. Vervolgens mocht ik in de stoel zitten en werd de tattoo gezet. Qua pijn viel het me enorm mee! Ik voelde het wel soort van krassen/snijden, maar dit was prima te doen. Tijdens het zetten waren we druk in gesprek, wat zorgde voor afleiding en dus minder focus op de “pijn”.
Alles werd van te voren én daarna netjes schoongemaakt! Duidelijke uitleg en een relaxte sfeer.
Het zetten duurde ongeveer een kwartiertje, het op de juiste manier tekenen zat het meeste werk in.

De betekenis van de tattoo.
Iedereen die me kent weet dat veel dingen bij mij niet zomaar zijn, maar er een betekenis achter zit. Dit was met onze trouwdatum zo, met de naam van onze zoon zo en dus ook deze tattoo.
Het hartje is altijd mijn favoriete symbool geweest. Op de basisschool tekende ik al enorm veel hartjes, toen ik samen ging wonen hingen er overal in huis hartje en nog zijn hartjes mijn favoriet. Dat mijn eerste tattoo dan ook een hartje zou worden wist ik zeker.
Hartje, het symbool van de liefde. Liefde die je op diverse manieren kan geven en ontvangen. De onvoorwaardelijke liefde voor mijn zoon, de liefde in een relatie, liefde op een vriendschappelijke manier, liefde voor huisdieren en maar ook liefde voor mezelf. Er is veel soorten liefde, maar dan moet je de liefde wel willen/kunnen voelen, geven en/of ontvangen. Zonder liefde kan niemand leven.
De puntkomma, heeft ook zeker een betekenis. Dit leesteken is namelijk een onderdeel van het Semicolonproject.
Project Puntkomma is een organisatie die zich inzet voor de preventie van zelfmoord. Hun werk is gebaseerd op de fundering en het geloof dat zelfmoord is te voorkomen en iedereen hierin een rol heeft. 
De afgelopen jaren (en maanden) heb ik diverse malen gedacht aan zelfmoord. Ik ben inmiddels keihard mezelf beter aan het ontwikkelen, meer voor mezelf aan het kiezen en meer te gaan leven zoals ik wil.
De momenten van zelfmoord zijn in de goede dagen wel minder aanwezig. En ik heb nooit daadwerkelijk een poging gedaan, maar de gedachten helaas toch zeer vaak (gehad). De liefde voor mijn zoon, heeft er vooral het afgelopen jaar en nu nog steeds voor gezorgd dat ik door blijf vechten en geen zelfmoord pleeg. De lieve vrienden en vriendinnen om me heen hebben hierin ook een grote rol (gespeeld), door me er doorheen te slepen, me te steunen, een luisterend oor te bieden, gesprekken met me aan te gaan, te zorgen dat ik wel ga eten en er voor te zorgen dat ik blijf door vechten. Enorm dankbaar met deze mooie liefdevolle mensen om me heen.
Toen ik de puntkomma tegen kwam op internet wist ik dan ook zeker dat ik deze in combinatie met het hartje wou laten zetten. Het hartje voor de liefde die ik heb mogen krijgen en mag geven, de punt komma voor alle gevechten tegen zelfmoord. Ik had gehoopt dat deze tattoo de afsluiting zou zijn voor de zware gevechten, maar helaas was ik te enthousiast en zijn we opnieuw aan het vechten. Geen spijt van de tattoo, maar juist enorm blij en tevreden. Tijdens de zware momenten even een herinnering dat we door moeten gaan. Tijdens de goede momenten even een herinnering aan hoe ver ik al ben gekomen.

De plek van de tattoo.
Ik heb de tattoo op de onderkant van mijn linkerpols laten zetten. Een plek die ik dus dagelijks meerdere keren zou zien, me meerdere keren zal herinneren maar ook zeker zal steunen. Niet te groot, niet té aanwezig maar wel duidelijk zichtbaar. Bewust zo neergezet met het hartje de juiste richting naar mijn kant, want ik wil zelf graag de tattoo op de juiste manier zien en niet op de kop. De tattoo heb ik tenslotte ook voor mezelf gezet en niet voor een ander.

Enorm blij én tevreden ben ik met hoe de tattoo gezet is en hoe strak die geworden is.

semicolon tattoo