Training bij de Coole Kids Box

Training bij de Coole Kids Box

13 juni 2018 0 Door Jeanet

Sinds kort geeft de Coole Kids Box ook kindgerichte trainingen. Zodat je scherp kan blijven en je kan blijven ontwikkelen tijdens je werk als pedagogisch medewerkster. Meer hierover lees je in mijn blog.

Coole Kids Box.
De Coole KIDS Box is een leuke houten kist met mooie spelmaterialen.  Met de Coole KIDS Box kunnen kinderen op een spelenderwijs uitgedaagd worden om dingen te ontdekken en zich te ontwikkelen.  De Coole KIDS Box is voor iedereen die graag kinderen op een spelenderwijs wil laten ontwikkelen en ontdekken, zoals gastouders, kinderdagverblijven, ouders maar ook de peuterspeelzaal en het basisonderwijs. Meer over de Coole Kids Box hierover kan je lezen in de blog die ik hier al eerder over schreef.

De Coole Kids Box

Trainingen bij de Coole Kids Box.
Sinds kort worden er ook trainingen gegeven door de Coole Kids Box. Door trainingen te volgen blijf je scherp en blijf je jezelf ontwikkelen. De Coole Kids Box geeft jaarlijks meerdere kindgerichte trainingen.

Wie geeft de trainingen.
Anja Rijkens, de eigenaresse en oprichtster van de Coole Kids Box geeft deze trainingen zelf.  Anja heeft een ruime kennis doordat ze ruim 10 jaar voor de klas heeft gestaan en zich heeft gespecialiseerd door diverse trainingen te volgen met betrekking tot diverse gedrags- en leerproblemen. Maar blijft zich continue ontwikkelen en specialiseren door meer cursussen bij te volgen. Door haar ruime kennis en ervaring kan Anja veel vertellen over diverse onderwerpen. De trainingen geeft ze graag en doet ze met veel enthousiasme en plezier, anderen bewust maken en op een andere manier naar diverse dingen laten kijken. Tijdens de training geeft ze praktijkvoorbeelden, waardoor het meer en gemakkelijker te begrijpen is dan alleen de theorie.
Anja vindt het belangrijk dat de kinderen op nummer 1 staan en dat een kind moet kunnen spelen en kind moet kunnen zijn.  Daarbij is de ontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Door de kinderen spelenderwijs te laten ontwikkelen, komen ze op hun eigen bergtop.
Gastouders worden door Anja niet gezien als een oppas, maar professionals die kwaliteit bieden in hun opvang.  Dit is ook een van de redenen waarom Anja de trainingen is gaan aanbieden.
Naast eigenaresse van de Coole Kids Box, werkt Anja nog als begeleider voor kinderen met gedrags- en leerproblemen en heeft ze een kleinschalig gastouderbureau.

Jaarlijkse Basistraining
Als je een abonnement hebt op de Coole Kids Box kan je gratis mee doen aan de jaarlijkse basistraining. Deze basistraining heeft elk jaar een ander onderwerp. Je ontmoet er andere medegebruikers van de Coole Kids Box en kunt ervaringen uitwisselen met elkaar. De training is niet alleen maar luisteren, maar ook actief bezig zijn door dingen op te schrijven en met elkaar te bespreken. Tussendoor ga je met diverse materialen uit de Coole Kids Box aan de slag. Samen ideeen op doen en ervaringen uit wisselen wat je met de materialen hebt gedaan of zou kunnen doen. Daarnaast wordt er besproken welke ontwikkelingsgebieden je spelenderwijs kan stimuleren tijdens het spelen met de spelmaterialen. Zo kan je van elkaar ideeen opdoen en nog meer doen met de Coole Kids Box, dan wat je nu wellicht doet.
Na afloop van de basistraining ontvang je een certificaat.

Diverse trainingen.
Bij de Coole Kids Box kan je naast de jaarlijkse basistraining, ook nog andere diverse kindgerichte trainingen volgen, zoals over de Meldcode, Hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvoorsprong.  Heb je zelf een onderwerp waar je graag een training over zou willen volgen, mail dan met de Coole Kids Box om te vragen of het mogelijk is dat ze daarover een training aan gaan bieden.
Meer over welke trainingen je kan volgen, kan je lezen op de website van de Coole Kids Box.

Volgende week lees je meer over de basistraining waar ik aanwezig was.
Op zaterdag 19 mei 2018 was ik aanwezig bij de Basistraining van de Coole Kids Box. Een gezellige, leerzame en informatieve training. Volgende week komt mijn blog online waarin je meer over deze basistraining kan lezen.