Een verandering wat voor rust gaat zorgen.

Een verandering wat voor rust gaat zorgen.

14 januari 2020 0 Door Jeanet

2020 heeft voor ons nu al zoiets moois gebracht! Enorm benieuwd wat dit jaar nog meer voor ons in petto heeft. Maar in elke geval gaat deze verandering voor meer rust zorgen. Als een kind zo blij ben ik de dagen aan het aftellen. Meer over deze verandering lees je in deze blog.

2019.
In 2019 hebben we eerst voor nood in een appartement van Airbnb gewoond. Enorm dankbaar dat we hier konden wonen totdat we een urgentiewoning toegewezen kregen. Een bovenappartement, zonder tuin en erachter een fabriek. Niet het mooiste plekje, maar voor nood was het dikke prima! Nog steeds zo énorm dankbaar dat ik er binnen een week in kon en er kon blijven totdat ik een eigen huurwoning had.

Gelukkig kregen we al vrij vlot te horen dat we een huurwoning beschikbaar was. Door de urgentie was ik verplicht het te accepteren. Voordat we de sleutel kregen hebben ze de woning nog compleet gerenoveerd, nieuwe badkamer, wc en keuken en alle muren gewit zo énorm fijn! Een grote woning met 4 slaapkamers, ruime woonkamer, speeltuintje aan de voorkant én vlakbij de winkels. Dankbaar met de hulp die ik heb gehad voor het verven, vloer leggen, schutting in de tuin en alle andere dingen die er moesten gebeuren.
Een heerlijk plekje om te wonen, het voelde ook echt als thuis. Heerlijk onze eigen spullen

Onrust en belemmering. 
Maar ondanks dat het een fijn huis was, zorgde het de laatste weken steeds meer voor veel pijn, verdriet, onrust én het belemmerde het in me herstel. Dit komt door het vele heen en weer gereis van/naar school/vriend, maar ook de triggers door de omgeving waar ik in woonde. De psycholoog noemde het ook wel dat er steeds weer zout in de wond werd gegooid en daardoor de wond niet kan genezen.
De onrust was niet alleen bij mij. De afgelopen weken merkte ik ook de onrust bij mijn zoontje. Niet zo gemakkelijk met vriendjes bij ons thuis afspreken, niet zelf op fiets naar school als zijn fiets bij mijn huis staat en het heen en weer naar de diverse huizen.

Tranen van geluk en dankbaarheid.
Ik stond midden in het bos toen ik hoorde dat dit huis te huur was. Ondanks dat was het nog even berekenen, nadenken en daarna énorm hopen of ik ook daadwerkelijk de woning kon huren. Gelukkig kreeg ik zaterdag al te horen dat ik de woning mocht huren. Huilend van blijdschap en dankbaarheid. Zo énorm blij en dankbaar dat een lieve vriendin me het doorstuurde en ik de woning mag huren.

Grote verandering.
Een grote verandering, want weer moesten we alles inpakken en verhuizen. Maar door deze verhuizing is er minder heen en weer gereis én minder pijnlijke triggers waardoor er meer rust ontstaat. Een nieuwe start, waardoor ook de burn-out hopelijk in 2020 voorbij gaat. De psycholoog is klaar met mij, ik moet het zelf gaan doen. Dat lukt aardig, maar ben er nog lang niet. Dus ga ik ergens anders opnieuw een hulpverleningstraject in. Want ik wil zonder angst, zonder antidepressiva en met meer plezier van mijn leven gaan genieten. Dankbaar met het UWV die me begrijpt, waardoor ik de kans krijg om goed te herstellen.

Hartverwarmend.
De afgelopen dagen deelde ik eerder via Whatsapp al aan een aantal mensen dat we gaan verhuizen. Gisteravond deelde ik dit op mijn privé Facebook profiel dat we gaan verhuizen.
Daarbij zette ik de tekst:
Yeah!!! Op naar meer rust ! 🏡 Aangezien er op social media vaak meer kijkers dan echt geïnteresseerden zijn, zal ik niet hieronder reageren waar ik ga wonen. Wil je het echt weten, stuur dan even een pb en kom dan gerust eens een bak thee doen. Weet je het al, dan zal het fijn zijn dat je dit niet in een reactie hieronder verteld.Ben namelijk wel benieuwd naar wie er oprecht geïnteresseerd is.

In deze blog zal je dan ook niet lezen waar ik kom te wonen. Alhoewel je het wellicht wel een beetje kan raden als je me kent. Ik deel veel, maar ik vind veel leuker om te weten wie het wil weten. Ik ben oprecht geïnteresseerd wie er écht geïnteresseerd is in ons en de moeite nemen om een berichtje te sturen of te reageren. Ik vind het oprecht veel leuker om gewoon echt contact te hebben op de app of nog leuker samen met een kop thee. Want eerlijk is eerlijk social media is vaak meer lezen, dan écht interactie en dat vind ik oprecht jammer.
De vele berichten die er zijn geweest gister waren enorm hartverwarmend! Dus stuur gerust eens (vaker) een berichtje als je wat wil weten of gewoon even wil kletsen een kop thee hoeft écht niet perse gelijk. Contact is veel fijner dan eenzaamheid.

Aftellen als een klein kind.
De meeste spullen zijn al ingepakt in dozen, alleen de spullen die we nog regelmatig gebruiken én de spullen in de woonkamer/keuken heb ik nog niet ingepakt. Ik wil namelijk nog wel de komende weken in ons huis wonen in plaats het gevoel van kamperen te krijgen.
Voordeel is natuurlijk dat we net zijn verhuisd dus spullen énorm uitzoeken is niet nodig. Toch zijn er wel spullen die we over hebben. Ik heb diverse spullen  op Marktplaats gezet (tip kijk even misschien zit er wat voor je bij).
Ken je dat gevoel of herken je het van je kind, dat aan het aftellen is voor bijvoorbeeld zijn/haar verjaardag? Zo ongeveer voel ik me nu, ik tel de dagen af totdat we kunnen verhuizen. Nog een maandje en dan is er rust!

verandering